Тук е вече лятото горещо, ФЕВРУАРЧЕ смее се и пее за морето нещо

• 17 590
  • 721
  •   1
Отговори
# 480
Спас не мога да кажа, че стои, просто като го сложа седнал се подпира напред на ръчички. Хем искам да прави всичко, хем знам че пораства и няма да е бебе вече и ми става мъчно.... Иначе пълзи назад и се върти като шугав 😄😄
Браво и на бебето за гърнето. От кога мислите да ги слагате вече на гърне?

# 481
  • София
Спас не мога да кажа, че стои, просто като го сложа седнал се подпира напред на ръчички. Хем искам да прави всичко, хем знам че пораства и няма да е бебе вече и ми става мъчно.... Иначе пълзи назад и се върти като шугав 😄😄
Браво и на бебето за гърнето. От кога мислите да ги слагате вече на гърне?

Вчера посетихме нефролог и тя ми каза от 8 месец да започнем да го слагаме на гърне.

# 482
Аз заради ЗВБ се затюхках за седенето, но явно е рано 👍
За гърнето - охх, надявам се в яслата да го научат 🙈🙈 това ми е тъмна Индия 🙈

# 483
  • София
Аз направо не знам как су справяте с мисълта, че толкова малки и вече са на ясла.
За градина като ти помисля и ми се реве 😅😁но  както се глася да имаме още 2 деца, ако е писано, трябвя да свикна с тази мисъл.

Към майките с 2-3 деца ако има такива с 3, че не помня. Как ви се струва, по-лесно ли е когато са 2, какво мислите за малка разлика във възрастта да кажем 2-3 години? Thinking

# 484
Докато търсехне ясла бех пред нервен срив. В нашето предградие има 10тина . В повечето нямаше места (за мое щастие 😄). Ходихме и на интервюта 😄 в яслата, която харесах има място за нашето бебе само за 3 дена в седмицата (- з мое щастие 😄)
Истината е че виждам, че има нужда от други деца , но с три дена в седмицата нямам угризения, а и яслата е добра. Работят с кухня и менюто им е уникално просто - аз я къщи не бих могла да му готвя такива неща 🙈
Иначе за други деца - ние сме инвитро, и по тукашната каса имам време докато навърш 43 и работата е "сега или никога", а аз определено не искам бебчо да е едно дете. Аз съм едно дете и винаги съм искала братче /сестриче. Но ще видим, ако ни е писано🤞🤞

# 485
  • София
А ползвате ли подложка за количка? Много се поти и явно запрва и почти лятото не е седял в количката...дали ако му взема ще има полза 🙄

# 486
А ползвате ли подложка за количка? Много се поти и явно запрва и почти лятото не е седял в количката...дали ако му взема ще има полза 🙄

Ползвах ед а седмица и я подарихме. То е просто много топло.... Най-обикновена ползвах и не видях полза. Още малко ще са жегите... Надявам се

# 487
Луси, стискам палци! Heart Exl

Аз исках веднага второ дете, да си застъпя майчинството, но и при нас стават само ин витро нещата и нямаше как. Сега установявам, че и голямата разлика (6 години при моите) има своите предимства. Баткото е грижовен към бебето, макар и малко да ревнува и много ми помага. Ревността при по-малките е по-изразена. Това считам за недостатък при породените. При голямата разлика недостатък е, че по-малко допирни точки в игрите ще има. Друг не съм намерила засега 😁

Гърнето ми е далечно още. Баткото много бързо научих на година и малко. Мисля пак така, да е осъзнат и да разбира. По-ранното е дресировка за мен и не съм фен. И едно постоянно проверяване дали не му се пишка. Усложнява ми живота малко това.

Последна редакция: вт, 22 авг 2023, 15:08 от Elektra.13

# 488
Гърне мисля към година и половина, даже 2. До тогава те не могат да си контролират тези функции и ако си свърши работата в гърнето е чиста случайност. Глупостите на Цанова от 8 месеца на гърне и на година махаш памперса просто не виждам как да стане. Освен това (според книги на психолози) ако от много рано се слагат на гърне после в един момент на пук не искали да си вършат работата там и ставало голям проблем. Вероятно си е до дете. С каката още не съм започнала този процес, ще изчакам още малко.
За разликата във възрастта. Моите са с 1г и 1 месец разлика. Няма ревност за сега, няма драми. Каката много се радва на бебето, а аз се опитвам да го опазя от тази експресивна любов Joy. Да, трудно е, защото на практика са си 2 бебета. Много чета в групата за породени, че при 2-3 години разлика има доста проблеми. Голямото вече е осъзнато, имало е толкова много време цялото внимание и изведнъж трябва да го дели. Надрастват го в един момент,  ама до тогава....
 Според мен най-лесно е или с много малка разлика или с голяма. При голямата разлика поне едното е що годе самостоятелно и може даже ако иска да помага.

# 489
Ние сме на 6++ и все още не може да стои седнал, но аз и от скоро го слагам. Мисля, че при всяко дете е различно, но г/д към 7-8 месец, започват да са стабилни. Иначе и  моето момче обикаля в кръг и само назад за сега. Момичета вие следвате ли някакви схеми за захранване, кое-кога да се вкарва, че аз малко съм се филмирала 😂. Дайте идеи как да направя пюрета за морето, за да не се занимавам там или да му взема готови?

# 490
  • София
Да, точно Цанова ми каза от 8 месеца да го слагав.
Аз реално искам да разбура за подложките, чудя се да не би просто да не му е удобно и затова да реве в количката и да иска за го носим.
С такъв кеф я купихме количката и така си и седи... Sad

# 491
Аз с очите си съм виждала детенце на познати в регресия от гърнето - в чудо се бяха видяли.
Някак си не бързам.

# 492
За подложка и аз се чудих в началото на лятото и така и не купих, навън просто си беше много топло и той си беше вир вода,надали щеше да помогне подложката.
За гърне все още не мисля. Рано им е поне според мен.
За следенето - и моят все още не седи. Ако го подпра ,седи ,но той нон стоп мърда и се върти,така че пада настрана точно 2 мин след като съм го подпряла.
Схема за захранване не ползвам ,имам някои отправни точки ,в които вярвам и по тях карам (например първо да въведа зеленчуците, след 6 навършени месец да въведа месо, млечни и глутен след 8ми месец и подобни). Като цяло импровизирам по спомен 😂
За разликата - каката е на 10, за мен това е перфектна разлика сега в момента. Тя страшно много ми помага,грижи се за него, може да се грижи из а себе си самостоятелно. Облекчение си е. Само че след точно 3-4 години тя ще е на съвсем друга вълна и ще проличи и разликата. Но каквото,такова. Здраве да е 😁

# 493
Приятелка ми казваше когато започнат да седят стабилно да се слага на гърне.Те са на 1 и 6м и вече са махнали памперса.Ние с каката да си призная доста късно я сложихме на гърне и много трудно го махнахме.Та съм решила този път да пробваме по нейния метод,пък ще видим как ще реагира.Момичеъа вие мислите ли да ползвате проходилки и от кога?Доста противоречиви мнения чувам за тях.

# 494
Проходилка тип паяк няма да ползвам.с каката купих,ползванае точно 2 пъти и дотам,продадох я в олх. Сега мисля да го оставя сам да си се набира и опитва и като се изправи да купя от тези уолкъри (или както там се казват) за бутане . Ортопедът каза,че след 8мия месец за кратко мога да го слагам в Проходилка паяк,но е пропусна 😁

Приятелка ми казваше когато започнат да седят стабилно да се слага на гърне.Те са на 1 и 6м и вече са махнали памперса.Ние с каката да си призная доста късно я сложихме на гърне и много трудно го махнахме.Та съм решила този път да пробваме по нейния метод,пък ще видим как ще реагира.Момичеъа вие мислите ли да ползвате проходилки и от кога?Доста противоречиви мнения чувам за тях.

Общи условия

Активация на акаунт