Тук е вече лятото горещо, ФЕВРУАРЧЕ смее се и пее за морето нещо

• 17 603
  • 721
  •   1
Отговори
# 495
И аз не мисля да купувам проходилка тип паяк. Мисля че може да е помощ/облекчение за 15тина минути докато майката свърши нещо, но така или иначе (поне нашият пакостник) не го изпускаме от поглед, та освен вредата от дългото стоене, като ще е за кратко - ами ще си стои на земята.
В интерес на истината в яслата имат и мисля изрично да ги помоля да не го слагат.

# 496
Забравих за подложката да напиша. Аз купих памучна и му е екстра с нея. Ревеше преди това в количката и го вадех вир вода.  Не му е било добре. С подложката пак се поти малко в големите жеги, но не е мокър целия и обича да се вози в количката.

Между другото, за да науча баткото да казва като му се пишка и ака, аз директно махах памперса през деня. На година и 3-4 месеца беше. Като се намокри и изцапа няколко пъти, се научи много бързо да казва. Последния път се наака на площадката докато играеше и толкова гадно му стана - разплака се чак, че след това не се е случвало повече. Започнах в началото на лятото. Три (да кажем) седмици по-късно вече си казваше за всичко. Нощния памперс махнах много след това, но през деня си ходеше с гащи успешно.

Проходилка, пак за баткото ми бяха дали, но за него това беше затвор. Не му харесваше изобщо да седи вътре. Така е с повечето дечица. Няма да купувам сега.

Добавям и за пюретата за морето - аз купих няколко на Хип и сложих малко оризова каша в контейнер за съхранение на кърма.

Последна редакция: вт, 22 авг 2023, 20:18 от Elektra.13

# 497
  • София
Проходилка ние имаме и е моето спасение, обикаля из апартамента и успявам да свърша нещо, супер много и се радва, не го държа дълго време. Слагам го когато имам нужда да направя нещо.

За подложка се чудя наистина, днес издържа цели 6 минути в количката и айде пак в ергото. Не иска да седи в тая количка и това е. Може би ще купя, видях че има в Джъмбо. Та като за първо време някоя по- обикновена от там и ще го пробвам, защото вече е 9 кг и много ми тежи, ставам вир вода и аз и той.

Smiley

# 498
  • В твоето съзнание...
Привет,

Аз взех подложка на Aeromoov и определено има разлика. Не винаги е напълно сух, но е в пъти по-добре.

Ако има в Джъмбо ще му взема и за столчето за кола, че от там го вадя мокър.

Мисля, че няколко дами тук бяха споделили че четат книжка преди сън... От скоро се опитвам да го вмъкна и аз е рутината, но май не са ми подходящи книжките, та може ли да препоръчате някакви?

# 499
Докато вземеш друга подложка, може да сменяш местата на тази, аз така правя. Grinning
Сега поръчах тази поредица, в сайта има и снимки с откъси от отделните книжки

# 500
Аз имам подложка и за столчето, тя ми е от баткото. Няма как да няма разлика, да седи на памук е едно, на изкуствените материи, от които са направени количките и столчетата - съвсем друго.

Книжка за лека нощ чета на баткото и бебето слуша Grinning Четем сега Братята с лъвски сърца Simple Smile Иначе през деня му показвам бебешките, но иска само да ги яде, затова съм се ограничила до две книжки за баня, които като му "прочета" ги взима и си ги смуче 😁

# 501
Братята с лъвски сърца ми е една от най най-любимите книги. Но е много тъжна,поне аз я намирам за тъжна .
Аз все още не съм започнала с четенето,защото все бързам да го сложа да спи,че е нервен вечер и изморен и все не остава време. Но скоро и аз ще видя какво имам останало бебешко четиво от каката (въпреки,че мисля,че почти всичко дарих на детската градина едно време,защото не правех план за второ дете тогава 😁)

Аз имам подложка и за столчето, тя ми е от баткото. Няма как да няма разлика, да седи на памук е едно, на изкуствените материи, от които са направени количките и столчетата - съвсем друго.

Книжка за лека нощ чета на баткото и бебето слуша Grinning Четем сега Братята с лъвски сърца Simple Smile Иначе през деня му показвам бебешките, но иска само да ги яде, затова съм се ограничила до две книжки за баня, които като му "прочета" ги взима и си ги смуче 😁

# 502
  • София
Момичета, да ви се похваля. Излезе му първото зъбче днес 🥳🥳 Голям зор, аз се бях притеснила, че не иска да хапва нищо...само търси мен, но ето защо!

# 503
Действително е тъжна. На мен също ми е любима от детството, а баткото задава разни въпроси от сорта, човек като умре къде отива (отговарям му, че на небето и знае, че тези страни в книжката са измислени). Освен това има много за братската обич, затова реших да му я прочета. Харесва му.

Викси, честито зъбче!

Последна редакция: чт, 24 авг 2023, 14:38 от Elektra.13

# 504
Момичета, да ви се похваля. Излезе му първото зъбче днес 🥳🥳 Голям зор, аз се бях притеснила, че не иска да хапва нищо...само търси мен, но ето защо!
Ей, браво! Честито първо зъбче. Дали наистина е възможно от това да не искат да се хранят, моя не иска нито гърда, а за пюре да не говорим, в чудо съм се видяла и не знам какво да правя. По цел ден почти нищо не иска. Ще изчезнат бузките Sad

# 505
Нашето бебе няма зъби, но определено идват. Някъде бях прочела , че в такъв момент е добре , за да успокоява венеца - студено, примерно- гризалка в хладилника, или в нашия случай (за ужас на майка ми) студена храна (пюре и парчета) - на стълбчето на броколи най-есно се вижда как се почесва. Буквално го водя от хладилника и му го давам.
Майка ми беше в потрес първият път когатвидя - но видя с очите си как малкия го сгризка - може пък да помогне🤷‍♂️

Ей, браво! Честито първо зъбче. Дали наистина е възможно от това да не искат да се хранят, моя не иска нито гърда, а за пюре да не говорим, в чудо съм се видяла и не знам какво да правя. По цел ден почти нищо не иска. Ще изчезнат бузките Sad

# 506
  • София

О, днес яде юфка на закуска, на обяд пилешка супа - домашна му направих, отделих от нашата преди да я овкуся - еми хора, яде детето и си иска и си седи в столчето без да рита и блъска като преди.
Явно влияе на апетита!

# 507
Здравейте! Моето момче хапва с апетит пюрета. Също с венци (няма още зъбче) смуче и си гризка пъпеш, диня, краставица. Иначе си е основно на кърма и малко количество АМ (за денонощие АМ е около 120-220 мл.)
За разликата между децата, между номер 1 и номер 2 е 4 години и половина. Смятам, че е идеалната разлика. Във всички етапи са си близки, а баткото много забавляваше сестричката си, а когато я приспивах й пазеше тишина с тихи игри. Много беше добричък. Между номер 2 и номер 3 е 17 г. разликата, а между 1 и 3 е 22 години  Simple Smile Т.е. големи батко и кака, осъзнати и самостоятелни  Simple Smile
За гърнето смятам, както с предишните 2 деца, около 7-8 месеца да започна запознаването с това за какво служи. Началото, до годинката е на принципа след събуждане веднага махам памперс и слагам на гърне. В повечето случаи се уцелва след сън на детето да му се пишка, нали и ние възрастните сме така. Като пишне в гърнето почвам с похвалите и пляскането възторжено с ръце. Така започва да обръща внимание какво се случва. После пак слагам памперс до следващото спане/събуждане.  Около годинката вече се случваше да си дърпат памперса и да си показват. На годинка и 1-2 месеца синът вече беше по гащи, а дъщерята около годинка и 2-3 месеца.
За проходилките съм против. Развалят им правилното стъпване.

# 508
  • София
Здравейте! Моето момче хапва с апетит пюрета. Също с венци (няма още зъбче) смуче и си гризка пъпеш, диня, краставица. Иначе си е основно на кърма и малко количество АМ (за денонощие АМ е около 120-220 мл.)
За разликата между децата, между номер 1 и номер 2 е 4 години и половина. Смятам, че е идеалната разлика. Във всички етапи са си близки, а баткото много забавляваше сестричката си, а когато я приспивах й пазеше тишина с тихи игри. Много беше добричък. Между номер 2 и номер 3 е 17 г. разликата, а между 1 и 3 е 22 години  Simple Smile Т.е. големи батко и кака, осъзнати и самостоятелни  Simple Smile
За гърнето смятам, както с предишните 2 деца, около 7-8 месеца да започна запознаването с това за какво служи. Началото, до годинката е на принципа след събуждане веднага махам памперс и слагам на гърне. В повечето случаи се уцелва след сън на детето да му се пишка, нали и ние възрастните сме така. Като пишне в гърнето почвам с похвалите и пляскането възторжено с ръце. Така започва да обръща внимание какво се случва. После пак слагам памперс до следващото спане/събуждане.  Около годинката вече се случваше да си дърпат памперса и да си показват. На годинка и 1-2 месеца синът вече беше по гащи, а дъщерята около годинка и 2-3 месеца.
За проходилките съм против. Развалят им правилното стъпване.

Ехаа, добра разлика във възрастта.
Аз сега станах на 29 ...нямам време за много разлика според мен. Не искам да минавам 35 за второ, даже си мисля до максимум 36 да помислим за трети рунд, хаха, но това са само размисли за момента.
Ще опитам това с махането на памперса, много ме тревожи дали ще успея да го приуча бързо. Confounded

# 509
Аз чета от поредицата Пип и Поузи най-често. Също имам и няколко други Мечето и неговите приятели, Котето и неговите приятели.

Привет,

Аз взех подложка на Aeromoov и определено има разлика. Не винаги е напълно сух, но е в пъти по-добре.

Ако има в Джъмбо ще му взема и за столчето за кола, че от там го вадя мокър.

Мисля, че няколко дами тук бяха споделили че четат книжка преди сън... От скоро се опитвам да го вмъкна и аз е рутината, но май не са ми подходящи книжките, та може ли да препоръчате някакви?

Общи условия

Активация на акаунт