Тук е вече лятото горещо, ФЕВРУАРЧЕ смее се и пее за морето нещо

• 17 822
  • 721
  •   1
Отговори
# 525
Кари, не съм давала още спанак. Утре ще пробвам. Дано му хареса.

Викси, аз излизах с раницата и количката с баткото, който също не желаеше да стои в количка.
Не виждам защо да не му е удобно, но щом казваш, че в столчето за кола не мрънка... Излизай с него тогава, за час-два нищо му няма.
Аз смених количката. Купих си лятна, Косатуо и ми се струва, че му е по-добре отколкото в старата, която е Сайбекс Балиос Ес.

Да добавя, и сега си спа 40 минути, въпреки че лежах до него. Като по часовник се събужда. Имам една дебела книга за режима и съня, но не съм стигнала да я започна.

Последна редакция: вт, 29 авг 2023, 15:08 от Elektra.13

# 526
  • В твоето съзнание...
Електра, аз съм с Мартенче и дебелите книги ги изчетох, гледах видеа, спазвам интервали... Ами сънят е все така като вашия.
Не може да мине твърдо на 3 дремки, защото често всичките му са кратки, ще рече по 30 минути. Дълъг сън прави, само ако аз съм до него и пак не е гаранция. Уж след регресията трябвало циклите на сън да се удължат, но при него няма (не съм сигурна дали мина регресията, но би трябвало). И нашият лягат между 21 и 22ч, по-рано не иска... За сметка на това се буди към 7:30-8:00. Аз се радвам, че за сега поне спи дорбе, като се изключи, че си се буди два пъти на нощ за ядене. Мечтая си да махне поне едното нощно, защото вече не успявам да заспивам веднага след като го нахраня и сънят ми идва малко.

Викси, не би трябвало да му е неудобно в количката, но знае ли човек... Може би му идва много затворена? Пробавали ли сте с прирбан сенник?
Както Електра каза, вече са големи и спокойно може да го изкарваш с кошницата, ако само това му допада.

За разходките и аз все се надявах че ще се намеря с някой в квартала, но и ние ходим на разходка в парка и там няма много как да се запозная с някого, още повече че не съм от хората дето ще заговорят непознат. Аз се виждам сравнително често с приятелки, те са така добри да идват насам понякога, но и аз не се притеснявам да мърдам с колата или с метрото, кога с количка, кога с ергораницата. Имам и една приятелка с Априлче, с нея се виждаме по центъра или в Южния, но е кофти, защото сега вече явно ще трябва да се прибираме в къщи за дълъг обеден сън и тези срещи ще станат сложни.

# 527
И аз винаги нося раницата с нас (независимо къде сме тръгнали,дали само с количка или с кола). При нас е същият проблем. Седи половин час точно в количката и започва да реве. В чудо съм се видяла. Но аз май знам при нас какъв е проблемът -топло му е в количката ,въпреки че има седнал кош и подложка памучна. Винаги,когато го извадя от количката е вир вода и се успокоява мигновено. Затова предполагам,че това е проблемът. Но на него все си му е топло,винаги и навсякъде (то с тези жеги...). Приготвила съм и лятната количка с каката ,но ми е малко притеснено да го бутам в нея,защото той ми се пада в гръб и не го виждам какво прави.
При нас дремки те са половин час точно, ако успее да се приспи след това откарва и час,час и половина,но не всеки път се получава номерът. Примирила съм се и знам ,че имам половин свободен час,след като заспи . Всичко над това време е бонус. Иначе става всяка сутрин в 6 часа (като часовник е) и си ляга вечер към 19:30 - 20:00часа. Буди се през нощта задължително веднъж към два часа,а понякога и в 4 часа.
И аз нямам никакви "бебешки приятелки". С моите си приятелки се виждаме от време на време ,но не много често. Повечето майки по парковете са заедно с други майки и на мен не ми е удобно да ходя при подобни групички да завързвам контакт. Малко ме депресира това положение ,но какво да се прави. И с каката беше така. После вече в детската градина намерих много нови приятелки.

# 528
Момичета - за сънят- в такава драма се бях вкарала по едно време, но един ден си казах- ма*ната му, това дете е един уникален човек и ще спи така както на него му трябва когато му трябва:
- спи ли? Спи
- в кошарата- да
- буди ли се за мляко - да (то не бе регресия, газове от захранването, сега пък трета седмица е със сопол от яслата- еми ще го израсте).
Казвам го с много емоция, че от както е роден слушам как трябвало да спи. И един ден ми кипна. Пфф ... още се вбесявам как се обвинявах и търсех кусури на бебето.

В момента всеки ден се будим в 6, за да се оправим за ясла/работа.
Има две дремки - около 90 минути сутрин към 8:30/9 и около 90 минути на обяд около 13/13:30.
Откакто е на ясла не остава време за трета дрямка. Но в 18:45-19 вече спи дълбоко в кошарата.
За разходките - всяка неделя карам мм да ходим с колелета до къщата на майка му. Даже днес гледахме снимки - преди два месеца някъде сме започнали. Тогава той веднага заспиваше - сега си гледа и се кокори. 
Аз съм на работа вече повече от месец, а малкият на ясла от 3 седмици - добре ни се отразява и на двамата- 3 дена ясла на него, 3 дена в офиса на мен (и 2 работя от хоумофис).
Тук така и не намерих както в бг площадки с майки ...  първите месеци ми беше изключително самотно - ама с това майчинство от 16 седмици... 🙈 бебетата в яслите, майките в офиса.
Сега някак ми е по-добре. Освежава ми се мозъкът в офиса и после съм много по-адекватна в комуникацията с бебето.
За захранването - на всичката смелост със ЗВБ, и това че в яслата също смело ги хранят с всякакви меса, плодове и зеленчуци- яйце още не съм дала 🙈 не мога да измисля с какво / как да го направя. Но пък и тук няма кръвни всъщност- може и да му е нисък хемоглобинът ... но няма как да знам 🤷‍♂️

# 529
  • София
Момичета, ние днес стигнохме до Пирогов. 😐
Аз бях с вирус стомашен преди два дни и днес и бебокът...такова повръщане и ужас, в чудо се видяхме.
Слава Богу, всичко вече е под контрол. Сега пие разни неща за повръщането, пие много чай и osr hipp apple сок. Пие доста и обаче най-трудното е диетата, на която го поставиха.
Само твърда храна - попара, бисквити и тн. Зо него три дни като всеки ден включвам по нещо от храните и така отново се връщаме на нормалното хранене. Но ми казаха да не му давам кэрма днес. Това според вас нормално ри е? Аз така и направих, изцеждам се и давам само попара с чай, защото наистина страшно много повръщаше цял преди обяд и се уплаших.
Казаха ми ако до утре няма повръщане, че тогава мога вече да дам и кърма. Той да ви кажа не е търсил да суче... 😦 Хапва си попарата, по малко и на често, пие си чайчетата и сякаш не се сеща за гърдата.

# 530
Лелее, Викси, това е кошмар! Пожелавам ви бързо оздравяване. За кърмата не знам защо така са ти казали, но по-добре ги послушай. При малки деца обезводняването от повръщане става бързо и е опасно.

# 531
  • София
Лелее, Викси, това е кошмар! Пожелавам ви бързо оздравяване. За кърмата не знам защо така са ти казали, но по-добре ги послушай. При малки деца обезводняването от повръщане става бързо и е опасно.

Така е, страх ме е да му дам и сега си заспа на по чай от лайка. Помрънка ама ....какво да се прави. Sob

# 532
Свържи се с консултант по кърмене. Доколкото знам именно кърмата помага при стомашен вирус при бебето,защото осигурява хидратация и подпомага коремчето. Но не знам как стои въпросът ,когато и ти си със стомашен вирус. Когато дъщеря ми имаше стомашен вирус като бебе (на около годинка беше),знам,че много я кърмех и за два дни мина,но тогава го имаше само тя,аз си бях здрава.
Задължително потърси второ мнение.
Бързо оздравяване ви желая и всичко да минава бързо.

Момичета, ние днес стигнохме до Пирогов. 😐
Аз бях с вирус стомашен преди два дни и днес и бебокът...такова повръщане и ужас, в чудо се видяхме.
Слава Богу, всичко вече е под контрол. Сега пие разни неща за повръщането, пие много чай и osr hipp apple сок. Пие доста и обаче най-трудното е диетата, на която го поставиха.
Само твърда храна - попара, бисквити и тн. Зо него три дни като всеки ден включвам по нещо от храните и така отново се връщаме на нормалното хранене. Но ми казаха да не му давам кэрма днес. Това според вас нормално ри е? Аз така и направих, изцеждам се и давам само попара с чай, защото наистина страшно много повръщаше цял преди обяд и се уплаших.
Казаха ми ако до утре няма повръщане, че тогава мога вече да дам и кърма. Той да ви кажа не е търсил да суче... 😦 Хапва си попарата, по малко и на често, пие си чайчетата и сякаш не се сеща за гърдата.

# 533
  • София
Мерси, ще се свържа днес. Снощи към 4:30 опитах да дам кърма, много мрънкаше. За жалост я повърна на фонтан още докато хапваше. 😥 ще питам в темата за кърмене, не си представям вече да приключим...изобщо.
В 7:00 му дадох попара и заспа, но и свещичка против повръщане сложихме в 4:30 като стана това.

# 534
Викси, дано минава вече!
Това е кошмар, преживях го с баткото на 2,6 годинки. При него беше повръщане цяла нощ и след това разстройство. Оказа се най-гадния и зараАзен ротавирус. (Въпреки че имаше ваксина.) Лежахме в инфекциозна болница. Аз го кърмех и се оправи бързо. Никой лекар там не ми каза да спра кърменето. И аз знам, че кърмата помага по-бързото оздравяване от каквото и да е болно детето. Аз също ядях бисквити и солети само, то за друго нямаше и условия. Потърси, наистина консултант,  а ти се цеди по малко докато започнеш да го кърмиш, за да не ти спре кърмата.

Добавям, че аз също съм била с много гаден стомашен вирус (искаха в болница да ме вкарат, но отказах) и кърмех. Не са ми казвали и тогава да спра кърменето. Само спазвах много стриктна хигиена. Постоянно миене на ръцете. Баткото на 6м беше. Не го заразих. Не е противопоказно кърменето докато майката е болна,  а напротив, защото предава на бебето антитела.
Аз свалих 5-6 кила докато се оправя, толкова беше гаден тоя вирус.

Последна редакция: чт, 31 авг 2023, 08:39 от Elektra.13

# 535
  • София
И аз така си мислех, нали кърмата е най-хубаната храна за бебето. Но вчера много ме уплаши, много повърна вечерта, а се бях успокоила, че вече е отминало. 🫢

Иначе аз също свалих от този вирус засега 3 кг почти, усеща си се, за няколко дни. А той иначе си похапва от попарата ама направо милото като затворник - сухар с чай 😐
Иначе цедя и складирам, че дооста имам особено и вечерта като не яде. Дано отмине, защотж е наистина ужасно.

Казаха ми от Пирогов ако не ходи по малка и голяма нужда, че тогава ще се наложи хоспитализазия. Той обаче си ходи, даже не е диария, съвсем нормално, поне това ме успокоява.

# 536
Това е добре, че няма разстройство. Остава повръщането да мине! Стискам палци само с него да се размине и без болници!

# 537
Бързо оздравяване Викси Flowers Hibiscus

# 538
  • София
Благодаря ви! Надявам се днес вече да отминава всичко. Утре сме на преглед пък ще видим 🫶

# 539
Леле Викси, ужас, дано утре вече да имате поне хубави новини.
Аз също (още получавам разни инфо имейли за кърменето) знам че даже кърмата се променя и произвежда нужните антитела при вирус 🤷‍♂️
Но, най-важно е да се оправите ❤️

Общи условия

Активация на акаунт