Тук е вече лятото горещо, ФЕВРУАРЧЕ смее се и пее за морето нещо

• 17 819
  • 721
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Така е, засега не съм дала. Оставих обаче едно шишенце незамразена, не съм се престрашила да дам, но ще видим.
Днес не е повръщал, хапва си добре, заспива сам, което е мноооого странно 🙄🤭 иначе все искаше да го носим.
Утре сме на преглед и се надявам вече да е наред всичко 😻

# 541
Здравейте, момичета, не съм писала от много време, все не стигам до лаптопа, но ви чета..

Викси Heart Всичко ще се нормализира.

Аз също бях с ужасни болки в стомаха наскоро Sad

Много теми, които ме вълнуват, сте обсъдили.

1) Памперси  и гърне - и аз смятам да започна да го слагам на гърне, когато седи стабилно сам. Не смятам да го карам насила и тн, а просто бавничко да започна, за да прави асоциация. Пък да видим докъде ще стигнем. 😂

2) Захранване - при нас върви, но и при мен, както при Викси, сякаш е пристрастен към гърдата. На кърма си е детето. Имаме по 5 млечни на денонощие (понякога 6), няколко пъти ми се е получавало да бъдат 4. Но и аз като го нахраня в 12 например, в 2 часа е гладен.. Сега хапна 160 гр на обяд и то с месце - в 1 и 15 започна много да мрънка, мислех, че са зъби... И към 2 вече си ревеше, накърмих го, цокаше като луд направо и заспа. 😂 Не знам. Нормално ли е да бъде така? Също - вие ограничавате ли им плодовете? При мен си хапва по 140 гр понякога плодово пюре - чист плод само. И също - как въведохте глутена?

3) Сън и режим - при нас спи по два пъти на ден обикновено. Събужда се между 6:30 и 8 (най-често около 7), заспива към 11 - за 20 мин само, Макс 30 😔 След това заспива към 2 някъде - спи около час, но се случва и по-малко.. рядко спи 2 часа (ако си легна и аз с него). Към 4 се буди да хапва, но за мен това е ок сега и не го броя за нощно, защото преди това го кърмя към 8.. та 8 часа са минали. Случвало се е в 1,2 да го кърмя, разбира се.

4) Почивки - ние бяхме на море, много му харесва, по 3 пъти на ден го вкарвахме във водата, пак ще го заведем през септември за 2-3 дни.. голям кеф е! Но точно там имаше 2-3 вечери, в които не спеше..

5) Потене - и моето момче много се поти! Направо.. особено като цока. Дано минават вече тези жеги!

6) Зъбки - така го тормозят, белеят, подути венци, но още не драскат...

7) Почистване - сега, тъй като започва да лази и да прави опити, чудя се какво да направя - вие с какъв препарат почиствате пода? Ползвате ли някакъв по-"еко" или няма нужда?

ПС Номерирах, че да е по-лесно да се проследи. 🤗

# 542
  • София
А, това за чистенето и препаратът, което Дейзи спомена и мен ме интересува. Засега аз почиствам с Мистър пропър, но не знам дали е добре. Hug

# 543
Момичета, извинявам се за идиотският въпрос , но ... какво почиствате всъщност?

# 544
  • В твоето съзнание...
Lucie, става въпрос за миенето на пода, когато бебето почне да пълзи... За да не лази по химикалите.

В hippoland съм виждала специален бебешки препарат за под. Предполагам че и в ДМ има. Аз съм му поръчала кошара и се надявам да пълзи вътре върху килимчето, че иначе ще става целият в кучешки косми...

# 545
Аз чистя с обикновен препарат вечер като си легнат идвамата 🤣 Иначе е на килимчето

Последна редакция: сб, 02 сеп 2023, 01:54 от Karina-88

# 546
Аз радикално чистя - имаме килимче от икеа, такова като килим просто - него го пускам на 30минутната програма в пералнята с много мъничко се сенситив препарат😄 иии ... това ми е чистенето на пода

Карина, да го нацелуваш този сладур ❤️❤️❤️

# 547
Мисля пак да чистя с пароструйката. Само вода и на тази висока температура мисля, че е ок.
Макар в един момент да не виждам смисъла от чистенето, когато навън детето гризе люлката, пързалката и т.н. Unamused

# 548
  • София
Аз почиствам, защото винаги има косми прашинки, трохички и всеки ден минавам поне с прахосмукачката. Тя е без кабел и ми е лесно, имаме и робот. 😁
Като цяло не обичам да ми е мръсно ии аз ходя много боса и като ми лепне нещо...откачам.

А да ви кажа, днес бяхме на лекар. Бебокът вече е много по-добре, според мен излекуван даже. Но все пак ни изписаха лечебно мляко на Хумана и оризова безмлечна каша.
Какво да ви кажа - нито едното, нито другото пожела. Попарки обаче си яде и ми казаха кърма едва утре да дам и то само една доза, в други ден две дози и така. Кокво ще рече една доза, той всеки път яде различно, но подразбирам 130 мл колкото си хапва ако е от шише изцедена.
След като не поиска лечебните храни 😅 които му предписоха го хванах, седнахме на пода и стиснах очите и му дадох да суче.
За мое щастие не повърна, преди лягане отново му дадох и пак си хапна и сега спи.
Със страх давам, но като не иска друго, а трябва да яде мляко. Много хора ми казаха, че наистина е странно да не давам кърма, защото реално тя си го лекува. Flushed

# 549
О, роботът и при нас е постоянно в употреба, защото ние също много ходим боси, а тук в къщата има плъзгаща врата в хола към градината и постоянно има някакви малки боклучета.
Аз понеже от доста време си мисля някакви да напъхам всички играчки с пералнята и/или съдомиалната та за това питах ... че се чудя- дали няма да се развалят.

# 550
О, роботът и при нас е постоянно в употреба, защото ние също много ходим боси, а тук в къщата има плъзгаща врата в хола към градината и постоянно има някакви малки боклучета.
Аз понеже от доста време си мисля някакви да напъхам всички играчки с пералнята и/или съдомиалната та за това питах ... че се чудя- дали няма да се развалят.

Lucie, аз плюшените ги пера в пералня на 30 градуса, а останалите ги изсипвам във ваната му и с една четка подобна на тази от стерилизатора и малко веро ги почиствам. Това с робота е добра идея, живот и здраве като се преместим ще взема и аз.

# 551
Ей това с ваната е брилянтна идея ❤️

От повече от месец вече не го къпем върху стойката на ваничката, а неговата ваничка в голямата вана и аз до него - такова ритане и плицикане пада, че е невероятно просто.
На плуването учителката винаги кара родителите да минават през душовете с бебетата- и гледам и в къщи след ваничката леко да го полет с душа - да не забравя как да си затваря очите и устата 😄
На теория - когато се духне силно в лицето на бебето инстиктивно си затварят очите и устата (гърлото) и така ги потапят е басейна.
Но нашият любопитко се кокори 😄🙈

Отплеснах се - ще си откредна идеята за ваната ❤️

Lucie, аз плюшените ги пера в пералня на 30 градуса, а останалите ги изсипвам във ваната му и с една четка подобна на тази от стерилизатора и малко веро ги почиствам. Това с робота е добра идея, живот и здраве като се преместим ще взема и аз.

# 552
Радвам се, че е по-добре бебока, Викси!
Наистина странни съвети са ти дали за кърменето.

Ние сме на вилата, близо до гората, на чист въздух.

Последна редакция: сб, 02 сеп 2023, 16:33 от Elektra.13

# 553
  • София
Ами днес си го кърмя и няма никакви проблеми. ☀️💕 мисля, че вече е всичко наред.
Даже два дни поредни също така седи в количката, помрънква за малко, но си седи. Купих му подложка на Севибейби. 😁

Отделно, днес вече имаме второ зъбче!!! 🫶

Кога трябва да започнем да мием зъбите? Още май е рано.

# 554
Здравейте, искам да попитам дали стерилизирате приборите на бебето и докога смятате да го правите(купички за хранене,лъжички)?
Също така някоя мама на бебе на кърма ,ако може да ми даде съвет как процедира с кашите -как ги приготвя ,кога ги дава ,чисти или с плодове,понеже моето бебе не ги яде с голяма охота(не че пюретата яде много повече ,но все пак)

Общи условия

Активация на акаунт