Тук е вече лятото горещо, ФЕВРУАРЧЕ смее се и пее за морето нещо

• 17 801
  • 721
  •   1
Отговори
# 570
Според алгоритъма на Ирина Владимирова безглутеновите каши се въвеждат от 6,5 месеца за 2 седмици. После от 7 навършени месеца глутена в продължение на 4 седмици. Първата седмица 1 част глутенова към 4 безглутенова, после 2:3, 3:2, 4:1 и вече се счита за въведен. И до края на първата година само 1 ядене през деня може да съдържа глутен, което на мен ми беше сложно си спомням, защото на закуска давах попара/паста. И за СЗ трябваше някаква безглутенова каша да дам, а те не са много разнообразни.

Мда и аз така го знам. Ами явно ще е със сухар, а СЗ каша. 🥴

# 571
Глутенът и аз мисля с коричка хляб да го въведа. Изобщо, понеже не харесва пюретата особено, мисля да видя как ще се справи с парчета (ЗВБ).

Ох, да се оплача, и мен ме тръшна много здраво летния вирус, със всички екстри. Дори водата я повръщах вчера и съм се обезводнила със сигурност. Дано днес я задържам и ще пия хидратин. Моля се да не заразя децата, че е много тежък. Вчера цял ден бях парцал и чак се чудех ще преживея ли нощта.

# 572
Май и ние го въведохме. Разсеях се за момент и каката тикна солета на бебето Joy

# 573
Електра, бързо оздравяване Flowers Hibiscus

# 574
  • София
Elektra, бързо оздравяване, дано всичко отмине за ден-два!

Аз да си се оплача, откакто има второ зъбче отново не иска да хапне нищо различно от кърма. Тъкмо си казах, леле как си хапва детето и ...край.
На какво може да се дължи. Коквото и да предложа все върти глава и отказва. Аз не насилвам, защото ме е страх да не го изнервя и да стане някое инатливо и злоядо дете, да си прави асоциация с това " настоявони" да лапне лъжичката. Flushed Не знам какво да правя.

Другата мъка - много ме захапва като започва да се храни и боли, дали протектори са вариант или може да не успява да суче с тях? 😮‍💨

# 575
Електра, бързо и леко възстановяване 🤗
Викси, от това което съм чела - венецът ги боли, все едно е като ... разранено и им дразни. Предполагам че до няколко дни ще се оправи.
При нас зъби НуЛа🤷‍♂️

# 576
  • София
Lucie_ ох дано си права 🤭😁 Очаквам да прояде.

# 577
Според алгоритъма на Ирина Владимирова безглутеновите каши се въвеждат от 6,5 месеца за 2 седмици. После от 7 навършени месеца глутена в продължение на 4 седмици. Първата седмица 1 част глутенова към 4 безглутенова, после 2:3, 3:2, 4:1 и вече се счита за въведен. И до края на първата година само 1 ядене през деня може да съдържа глутен, което на мен ми беше сложно си спомням, защото на закуска давах попара/паста. И за СЗ трябваше някаква безглутенова каша да дам, а те не са много разнообразни.

И аз по тази схема въвеждам глутена.
Само се чудя през тези 5 седмици докато давам каша с глутен дали мога да въвеждам и нови неща?

# 578

Само се чудя през тези 5 седмици докато давам каша с глутен дали мога да въвеждам и нови неща?

Можеш, стига да не са алергени.

Допълвам, че съм последна:
Нов проблем-буквално днес си видях няколко дебели червени стрии до пъпа..... Ще умра, казвам ви! Освен 10-те килограма с които се мъча, сега и стрии. Ще превъртя играта, честно. Никога не съм имала стрии как 6м след раждането се скопосах така... Помощ, с какво да ги мажа? 😢😢😢😢

Последна редакция: пн, 04 сеп 2023, 15:07 от Karina-88

# 579
  • София

Можеш, стига да не са алергени.

Допълвам, че съм последна:
Нов проблем-буквално днес си видях няколко дебели червени стрии до пъпа..... Ще умра, казвам ви! Освен 10-те килограма с които се мъча, сега и стрии. Ще превъртя играта, честно. Никога не съм имала стрии как 6м след раждането се скопосах така... Помощ, с какво да ги мажа? 😢😢😢😢

Лелелее, чак сега ли са се появили? Че от какво се появяват на този етап, хвърли ме в размисли.
Иначе аз имам на хип масло против стрии, доста гъсто. Не мога да кажа дали има ефект, защото не съм имала стрии, но си се мажа след баня като се сетя.
Иначе за мен най-много действа мас+ невен, зиме - лете ...това си е.

# 580
Нямам идея Викси и аз съм потресена. Буквално за една нощ съм се нацепила, защото вкъщи съм със спортни къси потници и клин, мажа се и аз всяка вечер но нямаше нищо до сега..... А корем нямам отдавна.... Не знам

# 581
На мен скоро след раждането ми се появиха - точно както описваш, няколко такива едни странни, през цялата бременност нищо, после бам 🤷‍♂️ не знам и аз какво да ги правя 🙈🤷‍♂️

# 582
Благодаря, момичета, днес съм по-добре, за щастие. Кърмата ми намаля, но аз го очаквах след вчерашния ужасен ден. Горкото тръгва да суче, чувам как не преглъща много време и ме поглежда един такъв един учуден и жално. Изпих 3 кърмачески чая, с хидратини разни се наливам днес и дано се пооправи...
За стриите и аз не мога да кажа. Пупу, не са ми ставали, само те ми липсват, че имам корем (дебела съм) и то крив! С някакъв крем на Мустела се мазах май.

# 583
Не е по темата съвсем, но аз също юнсе закръглих по време на пандемията - и двамата с мм качихме  по 20 килограма. А по време на самата бременност имах гадене до самото раждане и свалях килограми.  Според мен от това ми дойдоха и стриите- докато кърмех отследбах с още 6 килограма 🤷‍♂️

# 584
  • София
Малеле, защо един път и мъжете нямат тия наши неволи.
Може би от бързото сваляне са се появили. Sad Дано има решение и изчезнат!

Не знам вие как сте, но аз няколко дни в седмицата съм сама с детето, мъжът ми ходи в офиса ии покрай зъбите, безсънните нощи и постжянното готвене, занимаване, носене на ръце, домашни задължения, направо понякога ми спира токът. Просто има моменти, в които ( като днес), дребчо много мрънка и реве и едвам заспива за дремки и те са по 20-30 минути и пак е буден и се мъкнем и гледам часовника и броя часовете да си дойде той и да ми помогне.
Направо понякога си мисля, че съм няква нископосана 😅 и не мога да си оправя детето. Вечер седя до късно и не се наспивам, за да имам малко мое си временце. На сутринта обачее ми излиза през носа с ранното ставане.

Чакам петък, да дойдат нашите и малко да отморя. Направоо само ги питам: ама налии ще идвате, нали 😅😅😅 като удавник хахаха ужас

Общи условия

Активация на акаунт