Тук е вече лятото горещо, ФЕВРУАРЧЕ смее се и пее за морето нещо

• 17 810
  • 721
  •   1
Отговори
# 555
Вече не стерилизирам - само да я изпусна за секунда от поглед и първата ѝ работа е да оближе пода или чехлите ни.....

# 556
И у дома не се стерилизира нищо на бебето.
Кашата Приготвям малко на око, защото честно казано нямам нерви/търпение - купихме каша от ДМ - топла вода, студена, плод ... ала бала (не ме замеряайте с камъни, знам че съм ужасна - майка вече ми го каза).
Правя доза мляко - примерно 90мл вода с три мерителни лъжички АМ, и на око добавям каша - докато стане като гъста боза.
Плод не добавям. Правя някакво мое си импровизирано ЗВБ и малкият плюе кашата кога има намачкан плод. Но парче банан, леко запарени парчета плод - да си хване и да си отхапе сам - никакъв проблем 🤷‍♂️

Пюрета от магазин също със смесен успех яде. Но в яслата където готвят си изяжда порцията без проблем 🤷‍♂️

# 557
И аз не стерилизирам. Чудя се с какво да вкарам глутена. Сега давам и 50гр каша с плодово пюре след обяд и дохранвам с АМ, тоя глутен дали да го давам тогава с глутенова каша или да заместят първо закуската с него? Приемам съвети Simple Smile

# 558
А какво глутеново може да се даде за закуска? В дните без ясла менюто на малкия  изобщо не е разнообразно. Ама как да се съревновавам яслата - там вече яде телешко, пуйка, треска, сьомга ...
Чудя се дали може фусили? Добре разварени да може да си ги хваща и да си придъвква с венци - още няма зъби 🙈

И аз не стерилизирам. Чудя се с какво да вкарам глутена. Сега давам и 50гр каша с плодово пюре след обяд и дохранвам с АМ, тоя глутен дали да го давам тогава с глутенова каша или да заместят първо закуската с него? Приемам съвети Simple Smile

# 559
Ами дават сухар, хляб на попара, бисквитки пюре или в АМ, кус кус и подобни по принцип.

# 560
Викси, супер че вече сте добре!
За стерилизатора- даже го прибрах.
А за плюшените играчки - всичко в пералня и след това сушилня. Не съм пробвала с по-джиджаните играчки все още, но вероятно и това ще стане Laughing

# 561
И аз съм в това чудене,тъй като тя не изяжда голямо количество каша.Освен да започна да мешам безглутенова с глутенова ,доста ми е объркано.Исках да следвам алгоритъма на Владимирова ,защото ми звучеше доста систематизиран,но уви бебето не иска

# 562
Играчките пера в пералнята и после -сушилня.
Не стерилизирам отадвна. Той лиже всичко наоколо,даже се опитва да захапе главата на котката ни,така че не виждам смисъл в стерилизиране.
За глутена и аз съм в чуденка. Купила съм някакви готови каши от Дм,но трябва да седна да прочета как точно беше въвеждането,защото всичко съм забравила.

Последна редакция: нд, 03 сеп 2023, 10:07 от N333

# 563
Да ви питам какви чаши и шишета за навън  за водичка  мислите  да ползвате или вече давате в тях да пийват?
Аз загледах  изцяло отворена чаша на муши, но гледам, че я дават за над 1 годинка, а шише харесах със сламка на Авент.

Последна редакция: нд, 03 сеп 2023, 10:22 от hintt

# 564
Да ви питам какви чаши и шилета за навън  за водичка  мислите  да ползвате или вече давате в тях да пийват?
Аз загледах  изцяло отворена чаша на муши, но гледам, че я дават за над 1 годинка, а шише харесах със сламка на Авент.

Аз бях взела на Нук с мек накрайник, но не я хареса. Сега ще взема на drBrowns със сламка. В момента си ползва от малките шишенца на Авент, смених само бибата с 6+.

# 565
Аз пробвах с шише със сламка, но изобщо не може да схване идеята и продължавам да давам вода от шише с биберон..

# 566
Ние взехме чашка (по препоръка на медицинската сестра на последната консултация) и после видях, че и в кутията на ловери има такава. За сега има огромен ентусиазъм ииии много слаба успеваемост 😄

# 567
И аз се опитвам да давам за СЗ каши. Една седмица яде оризова с плод,втората смесвах ориз със спелта,криво ляво ги ядеше,и от седмица вече не яде каши и пак е на АМ след обед. Май няма да успея да въведа глутена с каши,а ми се иска до 7 месец да съм въвела. Мисля да пробвам със сухари в обедното зеленчуково пюре.

# 568
Според алгоритъма на Ирина Владимирова безглутеновите каши се въвеждат от 6,5 месеца за 2 седмици. После от 7 навършени месеца глутена в продължение на 4 седмици. Първата седмица 1 част глутенова към 4 безглутенова, после 2:3, 3:2, 4:1 и вече се счита за въведен. И до края на първата година само 1 ядене през деня може да съдържа глутен, което на мен ми беше сложно си спомням, защото на закуска давах попара/паста. И за СЗ трябваше някаква безглутенова каша да дам, а те не са много разнообразни.

# 569
  • София
Мале, момичета.
Какви са тези 1 към 2, към 3.=😅😁 Аз направо съм за наказание.
Въведох го с коричка хлаб още преди месец, после му дадох бисквита, сега като беше болен караше яко на попара със сухар обикновен, кус кус си яде от доста време вече....изобщо не съм знаела за такива схеми с глутена 🤭🙄

Да кажа само, че моето момче не яде никакво пюрирано освен ако няма сухар в него и така и правя.

Иначе за СЗ вчера му прових крем с оризов грис и малко банан, много му хареса. Но всяка чудо за половин ден, днес напълно отказа каквото и да е да хапне и се кърмим цял ден, като погледнах - от вчера има второ зъбче, може би го дразни и затова отказва храната.

Днес много силно ме ухапа 😥 показах му, че ме е заболяло и му казах, че не се прави така ...че мама я боли и тн. Повече не се е повторило, знам че е несъзнателно, но му обяснявам отсега,  все ще ме разбере 😁

Още малко да направи 8 месеца поне и направо ще си яде каквото и ние ядем, като изключим подправките там, защото той иска от нашето така или иначе. 🤔

Общи условия

Активация на акаунт