Тук е вече лятото горещо, ФЕВРУАРЧЕ смее се и пее за морето нещо

• 17 782
  • 721
  •   1
Отговори
# 600
Мисля че сега тепърва предстои период, в който ще плачат. Може би някаква форма на тази separation anxiety - много гушкане ииии "и това ще мине " 🤗

# 601
И при мен се оказа за една вечер повторението. Обаче и днес ми е омотано на главата, отпаднало. Разходихме се 1 час е и едвам добутах количката до нас от умора. И кърмата намаля, естествено, та малкото работи над количеството през два часа, два и нещо, денонощно 😁
За страха от непознати, да, на тази възраст вече е нормално. Те са човеченца, понякога и мен ме е страх от непознати, какво остава за тях Simple Smile Важното е да знаят, че сме до тях.
Вчера в магазина някакъв мъж кихна до количката и малкият така се стресна, че заплака. Човекът се уби да се извинява, ама какво е виновен.
Отделно, по принцип се стряска много лесно.

# 602
  • София
Явно при всички бебенца е така.
А аз днес се боядисах цялата руса и той ме гледа, гледа и възкликна много интересно и се ухили, май получих стимулиращо ДА Grinning

# 603
Аз днес получих пратката от ПатПат ... уж са 9-12 месеца а ми се струват умалени, или просто шишко е голям, сложих ги да се перат. Да видим какво ще излезе 🤣

Поръчах двете космонавтчета.  Наложих дрешки отгоре. Лявото е с вградени чорапи ... много къси ми се струват крачолите🤔 не виждам как ще шава вътре едно хипотетично 12 месечно.
(Сега тук е някаква гореща вълна, но като мине ще ги пробвам върху малкия)

# 604
  • София
Lucie_ преди около 3 години с мъжът ми купихме едно огромно пале от митница със всякакви стоки.
Там имаше страшно много детски дрешки от ПатПат и бяха сууупер сладки. Опитах се да продам и успях голяма част от тях, други си оставих за всеки случай. Сега си имаме много дрешки от там + зимни якета за 12-24м. Да ти кажа и на мен ми се виждат леееко умалени, но зависи от материята им.
Като цяло съм доволна от тях 🫶

# 605
Ейй това звучи много интересно- това дали във всяка митница го има? И изобщо как разбрахте за този палет. Аз знам че във Варна има някъде някакъв магазин на митницата ... нооо къде е и какво има в него нямам идея 🙈🙈

# 606
  • София
Ейй това звучи много интересно- това дали във всяка митница го има? И изобщо как разбрахте за този палет. Аз знам че във Варна има някъде някакъв магазин на митницата ... нооо къде е и какво има в него нямам идея 🙈🙈

Ами нашето май от Кърджали го докараха, а как се е озовало там - идея нямам. Чрез познати се случиха нещата. Те много често взимат и ни беше интересно. Решихме и взехме, избихме си парите с продажби, но си е много занимавка, олх или базар, пък снимки, обяви, разходки до куриерски фирми. Отделно има страшни боклуци вътре... Grinning хахах имаше и много дрехи, които си оставих и разни домакински неща. Буквално от пиле мляко хахаха 😅 но си е страшна занимавка и трябва да имаш място, в нашето малко пале имаше около 400 артикула от цял свят дето са поръчвали. Но до ден днешен не можем да се разчистим като хората.

# 607
Аз имам чувалче за количка. В такъв случай трябва ли ми космонавт? Май само яке.
Иначе от Лидл ще чакам аз, харесват ми, но въпросът е какво да взема.
Якето ми за бременни е също тяхно, цяла зима си го носих,  а и с лед раждането. Става и за бебеносене.
Като казах бебеносене, ново 20. Последните няколко разходки не иска/може да заспи в количката. Започва да мрънка и да пърди с уста, прозява се, но не заспива, а изпада в истерия. Днес си носих раницата и като дойде този момент, го преместих в нея. (Иначе около час си се вози вътре и си зяпкаше както обикновено.) Е, и в раницата не заспа. Сега, освен, че не яде навън, вече и не спи навън Sad

# 608
За следенето в количка много добре те разбирам. Абсолютно същото е при нас. Стои известно време и започва мрънкане то,после следва луд рев. И аз нося раница винаги в количката,но тя ме спасява за 10-15 мин най-много. И тогава бързам вече да се оприбираме. С една дума,нашите разходки са си яко кардио за мен,защото все бързам.

Аз имам чувалче за количка. В такъв случай трябва ли ми космонавт? Май само яке.
Иначе от Лидл ще чакам аз, харесват ми, но въпросът е какво да взема.
Якето ми за бременни е също тяхно, цяла зима си го носих,  а и с лед раждането. Става и за бебеносене.
Като казах бебеносене, ново 20. Последните няколко разходки не иска/може да заспи в количката. Започва да мрънка и да пърди с уста, прозява се, но не заспива, а изпада в истерия. Днес си носих раницата и като дойде този момент, го преместих в нея. (Иначе около час си се вози вътре и си зяпкаше както обикновено.) Е, и в раницата не заспа. Сега, освен, че не яде навън, вече и не спи навън Sad

# 609
Електра, а у дома в какви условия заспива? Да не му е светло/шумно - и хем вече да му се спи, а околната среда да го привлича?
Днес нашият герой заспа за първи път абсолютно самостоятелно.  Докато се прибирахме, буквално в последните метри заспа в колата и си помислих "край, до 21/22 няма да заспи.
Обаче понастоявах - ММ му чете 30тина минути, аз му предлагах бутилката Докато си изпива цялата порция. Той вече леееекичко притъкваше очи. Станахме, излязохме и притворихме вратата. Чувах го да приритва и да се върти още известно време но след 20 минути когато погледнах беше напълно заспал - чак успях една биричка да изпия с мм 😄 дано не е било еднократно чудо, утре ако дойда да се оплаквам да не се чудите🤞🤞🤞

Иначе вече ще откача, ако не му избие поне едно зъбче. Подсечен е зверски, събужда се през 90 минути с рев - две нощи тази седмица се случи това (не поредни слава богу). Пръстите са му устата, явно му дразни. Лигите са като пусната чешма. 🙏🙏🤞🤞
Мрън.

# 610
Elektra, според мен си трябва космонавт. Все ще го извадиш от количката да го гушнеш, ако има сняг може да го сложиш там....
И моята нещо от време на време мрънка в количката. А най-много ме притеснява, че продължава да не може да се научи да яде пюретата и кашата като хората, а поизбутва храната. Вече какво ли не ми минава през главата.

# 611
Електра, аз мисля да пропусна космонавта. При нас много рядко има сняг, но пък много духа и в най-студените дни няма да излизам. Имаме затворен двор в кооперацията и мисля там да го изкарвам. Иначе съм взела 2 якенца, имам и чувал ватиран. За тази зима съм го решила така. Аз се чудя за чувалче за спане с крачета, че моя много се отива, но от по-тъничките. Сега спи с пижама от две части и още се чудя какво да взема.
Да се оплача-днес заспа в хола на дивана, оставих го за точно 2мин и така падна на ламината горкото...... А уж беше дълбоко заспал. Няма да мигна цяла нощ. По плака малко, после се усмихваш на баща си и заспа пак гушнат в него. Знам, че не трябва да го оставям да заспива, но той беше много изморен от игра с братовчед си. 😢😢😢

Допълвам:от къде мога да поръчам хубав бебешки халат, но хавлиен, а не поларен? Благодаря

Последна редакция: нд, 10 сеп 2023, 22:43 от Karina-88

# 612
Аз съм + два,три килограма след раждането. Не бързам да ги свалям точно заради стрии, все пак кожата ни е била силно разтеглена и сега трябва да се постараем да й запазим еластичността, като не се лишаваме от храна, а й и трябва също и време, за да се прибере. Освен това още кърмя и гледам да си хапвам по-обилно.
Farhana,  аз съм навита за дом.фитнес, винаги съм тренирала и изобщо активно спортувала, но наистина не знам как можем да се синхронизираме онлайн... Единственото сигурно време, в което е буден и има някой с мен вкъщи (татито) е между 18 и 19 часа. (Докато спи не ми е опция защото подът в неговата и съседната стая скърца ужасно и не мога да мръдна, а камо ли да се движа активно, пък и като заспигледам и аз да поспя). Иначе имам лека пъпна херния, която не е за операция и диастаза, зарадикоято още имам корем като в 5 месец. Така че чакам да кажеш, ако между 18 и 19 часа ти е удобно...
Нощният сън напоследък стана накъсан и неспокоен. Венците са подути. Иначе яде пюренца с удоволствие.
На рутинните изследвания на 6 месеца от пръстчето ли взимат кръв или трябва да е венозна? При кой доктор в София правихте ехография на вътр. органи, препоръчайте ми, моля.

# 613
Dreaming_girl, ако имаш предвид за пюретата, че не преглъща цялото количество от лъжичката мисля, че е напълно нормално. ММ когато храни малкия тоооооолкова внимателно му подава на върха на лъжичката от пюренцето - винаги е много чисто бебето след това. Аз съм по-смела, понапълвам лъжичката и винаги има изплюта част.
На мен ми се струва нормално 🤷‍♂️

Elektra, според мен си трябва космонавт. Все ще го извадиш от количката да го гушнеш, ако има сняг може да го сложиш там....
И моята нещо от време на време мрънка в количката. А най-много ме притеснява, че продължава да не може да се научи да яде пюретата и кашата като хората, а поизбутва храната. Вече какво ли не ми минава през главата.

# 614
Луси, вкъщи заспива на гърда обикновено. И на тихо, да, но това досега не му пречеше да заспива и в количката...
Честито заспиване сам, дано успеете да му го изградите като навик!

И моето момче няма никакви зъби, с яденето също нямаме почти никакъв напредък. Свършиха ми пюретата, но се колебая за ЗВБ. Той постоянно се задавя - от вода, от мляко, от пюре. Малко се притеснявам, въпреки че вчера му дадох банан, отхапа повечко, позадави се, но половината изплю, а с останалото се справи, а после беше по-внимателен с отхапването. Обмислям да предложа омлет, че пюре с жълтък тотално отказва и няма как да го въведа. Мечка страх, мен не 😁

Кари, как е бебчо?
Аз засега ползвам хавлия с качулка, мисля на Лорели беше, от баткото е. От Интернет съм ги поръчвала. Хубав памук е. Чувалче не искам с крачета, на баткото не бяха удобни. На Litle angel имам от него, но по-големи. Чакам пак Лидл да пуснат и от там. Сега с бебеносенето се сетих, че поне донище ще ми трябва. Може би някое вълнено ще взема, членувам във ФБ в група За вЪлната с любов, там пускат хубави неща от мерино.

Форест, от пръстчето взимат кръв.
На нефролог ходихме в нашия квартал, препоръчаха ми я познати https://superdoc.bg/lekar/d-r-kremena-dimitrova?fbclid=IwAR3ODg_ … ZStzXduG0S693o-w8
Доволна съм, прегледа всички органи, погледна тестисите дали са си в торбичките и най-важното за мен (много ме е страх от насилствено забелване без да ме питат) - попита дали забелваме  и когато казах не, нито е пипала там, нито ми е чела лекция.

Последна редакция: пн, 11 сеп 2023, 11:38 от Elektra.13

Общи условия

Активация на акаунт