Тук е вече лятото горещо, ФЕВРУАРЧЕ смее се и пее за морето нещо

• 17 294
  • 721
  •   1
Отговори
# 90
Аз с времето започнах да го оставям самичък - той е на килима в хола, който е преходен и докато шетам минавам и го наглеждам,
Говорим разбира се за максимално 20 минути, което в сравнение с нула направо ми се струва много 😆
В момента има две играчки, в които е встрастен и може по 10-15 минути сам да се занимава с тях - провесвам ги на активната гимнастика.
Така се и храни 😆 аз държа бутилката, а той с все сила сграбчва играчката

**

# 91
Нашите занимания също не са много. Активна гимнастика, стоене по корем( от което и омръзва  твърде бързо и я вдигам 😅)
Сега съм измислила ново занимание , което тя обожава. Купих балони с хелий, 2 на Мики маус, един миньон и едно конче. Връзвам едно на крачето и едно на ръчичката и да видите какво парти е в къщи 😂

# 92
Ето това беше от ваксината- цялата червена зона беше твърда. Слагах куулпач. После посиня. После вече две седмици оттогава и все още напипвам една зона с втвърдяване...

Нашият си играе на активната гимнастика, чета му приказки от книжки с картинки (слагам го да легне по гръб и аз лягам до него по гръб, вдигам книжката над лицата ни и му чета с артистичен глас), докато сменяме памперс също е на игра защото му правя "каране на колело", пея песнички и гримаснича, той се смее, също така други занимания са ни по корем с навита кърпа под гърдичките  - нареждам играчки пред него и го пипа, по гръб - да хваща играчки и да си чеше венците с гризалките, да се обръща от гръб по корем и обратно, разнасяме се по стаите, пускам му една играчка куче, която пее песнички, размахвам играчки над него и се правя, че те му говорят разни неща, навън гледам като е буден да го взема от количката и да погледне малко през рамото ми - цветя, фонтани, хора, гълъбчета...
Внимавайте с тези балони с хелий защото се оказва, че не всички са с хелий, а някои били с... ох да не кажа някоя глупост - с водород защото бил по-евтин на търговците, но е взривоопасен. Имаше случай наскоро с тежко пострадало дете.

# 93
От 2016 съм фриленсър и не знам какво е то отпуск, болничен, уикенд и т.н.
Докато бях в родилна зала с каката отговарях на мейли и позвънявания до час прези да родя. Сега си отпочинах от работата уж 40дни, през които сядах за по час-два само на компа.
Каката ми я изгледа смекървата (да е жива и здрава, нищо че я хокам много за някои и възгледи на отглеждане). Сега от месец вече отново ми помага и за малкия. След като пропълзи бебо и вече няма да имаш спокойствие, детето ще щъка, ще иска и занимание. По-добре помисли дали ще успяваш и час да отделиш на ден ( казвам го от опит). Работя, защото свекървата е пенсионерка и ни се е вързала на акъла!

включвам се и аз към работещите майки Simple Smile аз го правя най-вече защото си харесвам работата, а за последните 3 години получих 2 повишения и ми се иска да си запазя позицията, не само документално, ами наистина да се разчита на мен, а също така, работодателите ми ме потърсиха сами и предложиха да работя по колкото мога и когато мога, това ми е първия месец и за момента се справям, но имайки предвид, че бебето е още малко и предимно спи, не е голямо постижение.
Това пък от своя страна ме кара да търся ясла още за догодина, но има време и тепърва ще видим как ще се подредят нещата Rolling Eyes знам, че винаги мога да се откажа от работата и да си остана вкъщи.

Elektra, жените можем всичко, ти си герой, а освен малкия, имаш и баткото. Blue Heart
Мога да те посъветвам да се обърнеш към шефа ти и да се разбере допълнително за заплащането, той със сигурност също вижда колко работиш, а щом сте и приятели, би могъл да съдейства за по-добро заплащане.

viksi, братовчедка ми премахна нощното хранене на нейното бебе, даваше му вода, по препоръка на нейна приятела, уж "да не огладнява", но сега се буди по 3-4 пъти само за да пие вода, а освен това сменя и памперси Grinning

# 94
Момичета, как ви е цикъла (на тези, които имате)?
При мен идва за втори път и е абсолютно безболезнен и безсимптомен. Чудя се дали да се радвам или е временно явление 😄

# 95
Момичета, как ви е цикъла (на тези, които имате)?
При мен идва за втори път и е абсолютно безболезнен и безсимптомен. Чудя се дали да се радвам или е временно явление 😄

Първия след раждането беше ужас... Или така ми се стори, понеже винаги е бил не обилен и безболезнен. Сегс си е като преди да родя. Точно на 30-я ден.

# 96
Момичета, някоя от вас ползва ли/ ще ползва ли слънцезащита на Wooden spoon?
От къде поръчвате?

# 97
От къде поръчвате?
Аз. Взех го от ДМ, но мисля ,че после видях в Интернет по-ниска цена. Като цяло,не е лошо лосиончето ,аз моят не го излагам и на слънце,де, така че не мога да кажа ,дали действително предпазва от изгаряне.

# 98
От къде поръчвате?
Аз. Взех го от ДМ, но мисля ,че после видях в Интернет по-ниска цена. Като цяло,не е лошо лосиончето ,аз моят не го излагам и на слънце,де, така че не мога да кажа ,дали действително предпазва от изгаряне.

По думи на една моя приятелка, слънцето лятото е вредно дори да си в къщи с пуснати щори 😅 Не знам чак до колко това е вярно, но специално за сянката на вън си е вярно. Аз поне, защото лесно изгарям, мога да кажа че и на сянка съм хващала "тен" (леко ми се зачервява кожата). Иначе взех слънцезащитен на Hipp. За момента сякаш съм доволна. Имам и тестер на wooden spoon, но не съм го ползвала още.

За цикъла... Аз съм малко в шок. Предния месец ми дойде на 14ти после и на 24ти, и си кървях по около 5 дена доста нормално (пълнех си превръзките както обикновено). Сега приложението ми казва, че закъснява с 7 дена... Но май съм пред идване, защото оня ден бях ужасно емоционална и днес имам зацапване. 😣 Като цяло при първото идване бая ме болеше корема, даже пих хапче, което за мен е необичайно. При второто вече не знам дали защото беше толкова близо или не, но нямах много симптоми. Сега, ще видим. В тръпнене съм 😅 Така като не знам кога ще ми дойде все едно съм пак в гимназията...

# 99
С риск да кажа нещо не особено технически вярно, но - изгаря се в облачно време, на сянка, и/или вкъщи, защото се изгаря от не от светлината, а от (мисля) ултравиолетовите лъчи, които всъщност се отразяват в повърхностите около нас, мисля че тук коментирахме дрешките за плаж на дела*лон, които са с УВ защита 50 фактор - точно поради тази причина - независимо къде е детето, да е защитено от тези вредни лъчи,
Естествено, вероятно е леко пресилено да се говори за вредност у дома и при спуснати щори, но на плаж под чадър например е "класическо" изгаряне,
В този ред на мисли - този уикенд най-накрая се организирахме, сложихме малкия в столчето в ремаркето за колело и излязохме на проба по улицата пред къщата на ММ - бебчо беше смаян, гледаше наоколо с огромен интерес НО нито една от дрешките не му стана 😆😆🙈🙈 от тези със 50-тия фактор - наш шишко просто ги е израснал, или номерацията на дека*тлон е умалена 🤷
Поне шапката, която е 18+ месеца му става 😆😆

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 19:56 от Lucie_

# 100
Аз съм закупила от магазин Зелен и си го мажа редовно при всяко излизане. Wooden spoon са с много изчистен състав и не мисля, че би му навредило по какъвто и да е начин. Смятам че е логично, щом аз също на всяко излизане слагам слънцезащита на лицето и шията (задължително), да слагам и на него.
Lucie_, до колкото съм чела и разговаряла с дерматолози наистина реално UV лъчите вредят, а те се отразяват в повърхностите около нас, носят се от вятъра.
Освен това от време на време си ходим заедно на плаж 😁. Колкото и да е под сянка, лъчите се отразяват и носят и има риск от последваща пигментация и изгаряне.

От къде поръчвате?

# 101
  • София
Здравейтеее момичетааа,
Пак зачезнах, но се включвам.набързо.
Бебчо е болен, баща му също, а и аз вървя натам. Днес бяхме на преглед, уж вирус, но от снощи е с висока Т и вдига до 39.5.
Успяваме да свалим бавно, но за малко...после пак вдига. От преди час покаиля повече, диария има. Изписаха му разни лекарства, повечето хранителни добавки и действаме с компреси с оцет.
Ходихме и при новото педи, успяхме да намерим и тя каза много течности, пие поне детето, хапва добре. Но вчера отказа и да суче и се постреснахме. Сега пак вдига и се борим с тази упорита гадинка. Cry

# 102
Викси, бързо оздравяване.
Lucie мъжът ми си е харесал такова ремарке и за малкия. Можеш ли да ми пратиш линк какво е вашето?
Допълвам се: Момичета, ползвате ли уреди за горене на пара? Чудя се дали да вземам за няколко месеца докато почне кухнята за малкия, а и нямам много място и за него. Въведох няколко Каши, два дни давах картоф, но вчера го боля коремчето и нищо не съм давала днес. Знам, че е запичащ, дадох капки за колики, да спи спокойно и утре мисля да дам морков.

# 103
Викси, това звучи ужасно, дано лекарствата подействат бързо и малчо, а и ти, и мъжа ти бързо да се оправяте 🤗🤗🤗
Карина, ремаркето е някаква марка, която никога не бяхме чували - https://bobike.com/en - в края на април се падаше да занесем Ел. Колелото ми за годишна профилактика и така и така бяхме в магазина (в едно не голямо съседно градче) попитахме за ремарке. Продавачът ни обясни, че те специално работят само с тази марка, той имаше такова за тяхното бебе и дори се обади на жена си да дойде да го видим. Той ни показа как е приспособил макси-кози седалка за кола вътре. ММ не е толкова технически грамотен, ние поръчахме някаква седалчица от същата марка.
Не мога да дам много информация за качеството, защото само веднъж до сега сме го пробвали и то за кратко, но като цяло изискването ни беше да може да се сгъва и събира в кола, и да може, когато е разкачено, да се ползва като количка (т.е. има трето колело отпред) - за да може да сле влезе в супермаркет с него, ако се наложи.
За сега е окей. Сгъването беше много лесно, карането с ремаркето също, за моя приятна изненада. Отчитаме като грешка, че не взехме огледало, но може би по-уверени велосипедисти нямат и нужда, аз  постоянно се обръщах да видя дали малкия е добре, а когато идваше кола спирах панически, защото ме беше страх да мина върху тревата от страни. На велоалея този проблем няма да го има.

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 00:51 от Lucie_

# 104
  • София
Благодаря ви! 🩷

За уред на пара, аз използвам стерилизатора на Кангару, има опция за варене на зеленчуци и яйца. Много приятно изненадана останах. Лесно се почиства, зя около 15 минутки ги изварява, стават меки и готови за пасиране или мачкане.
Вчера правих тиква на пара,пусна си сладък сок от нея и позагоря по дъното на уреда, но лесно се изчисти. ✌️

Иначе гледах, че има Нутрибулет бейби. Направо се влюбих, но нямам място и за него. Той си е мулти уред, абе вижте го. Много е готин. 😁

Общи условия

Активация на акаунт