Тук е вече лятото горещо, ФЕВРУАРЧЕ смее се и пее за морето нещо

• 17 296
  • 721
  •   1
Отговори
# 120
ForestFlower какво точно е станало от балона с хелий ? Почти всеки ден си играе и сега като каза така и ме достраша 🤔

На мен цикълът ми беше безболезнен , а преди бременността имах много болезнен цикъл

# 121
Момичета, случва ли ви се бебето да се завърти по корем през нощта ... Вече трети път го "хващам" нощният разбойник ... Доколкото знам, докато не могат сами уверено да се въртят от корем по гръб не се препоръчва да се оставят ... Но как по дяволите да го "вардя" докато спи. По принцип се будя уж от всичките му шумове, защото той рита, върти се, ръкомаха, пръцка... А сега в толкова горещо все още, че не го слагам в чувал изобщо:/

# 122
Момичета, случва ли ви се бебето да се завърти по корем през нощта ... Вече трети път го "хващам" нощният разбойник ... Доколкото знам, докато не могат сами уверено да се въртят от корем по гръб не се препоръчва да се оставят ... Но как по дяволите да го "вардя" докато спи. По принцип се будя уж от всичките му шумове, защото той рита, върти се, ръкомаха, пръцка... А сега в толкова горещо все още, че не го слагам в чувал изобщо:/

Може да пробваш да сложиш възглавница до него, като предпазител да не се обръща. Малката почна да се обръща и въпреки, че през нощта не се е, започнах да слагам възглавница до нея по идея на една приятелка.

# 123
Аз не бих сложила нищо, ами ако забие нос там? Страх ме е...
Не мога да дам съвет. Сега си мисля, добре, че на моето момче не му харесва по корем и не иска да се обръща.

# 124
  • София
И аз не бих слагала нищо, страх ме е.
Иначе моето момче и то не се върти на сън, както си легне, така се буди. Grinning Засега.

А днес бях на зъболекар, сложиха ми упойка и ми казаха след като ме пусне да кърмя, до тогава да изцеждам. Така и направих.
Дали е проблем като е локална упойката? Може би единствено в промяна на вкуса на кърмата, но иначе? Вие имате ли повече информация ?

# 125
Може някоя от активите съставки да минава през кърмата към бебето, Електра мисля имаше линк на български за проверка

И аз не бих слагала нищо, страх ме е.
Иначе моето момче и то не се върти на сън, както си легне, така се буди. Grinning Засега.

А днес бях на зъболекар, сложиха ми упойка и ми казаха след като ме пусне да кърмя, до тогава да изцеждам. Така и направих.
Дали е проблем като е локална упойката? Може би единствено в промяна на вкуса на кърмата, но иначе? Вие имате ли повече информация ?

# 126
Току-що се връщаме от консултация и съм доста объркана. Диана е на 3+++, 7100, 64см. Докторката каза, че не вижда причина да бавя захранването - да започвам, щом стане на четири месеца. Да, но тя няма признаците за готовност...
Аз реших проблема с обръщането като спи в кошарата, но в гнездо. С чувалче също успява да се обърне.

# 127
Ако упойката е без адреналин може веднага да се кърми. Аз съм правила зъби така.

За захранването, аз не ги слушам педиатрите. Правя каквото съм си наумила. Ако преценя, че бебето не е готово, чакам докато стане. Тя и нашата каза нещо, но понеже говореше през мен, не я чух. Не съм в започнала захранване, чакам да стане на 5++.

# 128
Моя спи на една страна, но никога не е спал по очи все още, иначе се обръща от гръб по корем. За захранването, аз почнах с каши, от начало не разбираш процеса, но сега е по-добре. Вече въведох картоф и морков, другата седмица ще дам батат и пащърнак. Купих местни заготовки на плазмон, и някои комбинирани пюрета месо и зеленчуци. Месо от магазина не купувам, за нас когато можем взимаме от една кланица, но за малкия ще давам заготовки. А и рибни заготовки също взех.

# 129
Точно това исках да ви питам - дали успявате да откриете  домашни продукти или купувате от пазара..

На плазмон са готови за консумация, нали?

# 130
Точно това исках да ви питам - дали успявате да откриете  домашни продукти или купувате от пазара..

На плазмон са готови за консумация, нали?

Да, само добавяш към зеленчуковото. Плазмон имат голямо разнообразие, аз взех телешко, заешко, пуешко, агнешко и едно с риба ама хек ли взех или друго не помня. Пилешко взех комбинирано.

# 131
За случая с балона случайно бях попаднала във ФБ на споделена публикация. Изчетох тогава и коментарите. Сега не мога да го намеря във фб защото не помня кой приятел го беше споделил от стената на майката. Но в гугъл, ако напишеш "балон с хелий инцидент" ще ти излязат много резултати за този случай. Той е от април т г.
Иначе ето тук има цитат от автентичната публикация на майката: https://tvmedia.bg/balon-izgori-dete-maikata-izvadi-medicinsko/
Спомням си, че в коментарите обясняваха за нелоялната практика търговците вместо с хелий, който е скъп да се тарикатят и да ги пълнят с водород, за да имат по-голяма печалба, т.к. водорода е в пъти по-евтин.
Заради едната печалба вече нямат никаква съвест тия търговци!

# 132
А момичетата, които си приготвят вкъщи храната за бебчовците - държите ли нещата да са домашни? Или купувате от зеленчуков магазин, Лидл и тн? Също - знаете ли някакви "по-био" сайтове и тн?

Кари, благодаря за пояснението. За месата ще се възползвам почти със сигурност.

# 133
Аз купувам зеленчуци за нас от пазара. Нямам възможност за домашни, но си избирам, сега имаше хубави пресни картофи и моркови, направих няколко пюренца. Днеска на лидъла имаше малки глави броколи, утре от него ще правя. Малко съм против тия гига и мега био, но пък избор има колкото искаш. Естествено, от домашно по хубаво няма.

# 134
Ние бяхме на преглед при д-р Антон Атанасов. Той също каза да не даваме вит. Д, заради фонтанелата, която е малка. Гледа му тазобедрените стави с ехограф, крачетата, ръчичките, палците. Каза да го "мъчим" да се обръща и колко е важно да стои по корем, да го носим разкрачен или в слинг. На 6 месеца пак иска да отидем да го види.
На прегледа бебчо беше в много добро настроение и се усмихваше и гукаше на доктора, беше много смешен  Simple Smile
От вчера вече си хваща пръстите на краката

Общи условия

Активация на акаунт