Тук е вече лятото горещо, ФЕВРУАРЧЕ смее се и пее за морето нещо

• 17 313
  • 721
  •   1
Отговори
# 135
Колко см или ако се мери с пръсти, колко пръста трябва да е фонтанелата, че да се приеме за малка?

Ние имаме вила до едно село и там мм е намерил жена, която отглежда зеленчуци и продава. Ще чакам да отиде да купи от там.
По принцип по селата много хора така продават собствено производство.

# 136
Минавам да помрънкам, така че който реши да ме прескочи Joy

Нали бях споделила наскоро, че не се чувствам добре и си записах час при ендокринолог да ме прегледа и да ми пусне хормони. Прегледа беше пълна пародия както и очаквах, понеже в тази болница кадърен ендокринолог нямат, но съм по фонд там и не плащам нищо. Имам час за 03.07 при друг с платен прием, но исках да отида при него вече с направени изследвания. Та сега си гледам резултатите, ще пусна две снимки, ако някой разбира нещо ще ме просветли ли? Благодаря предварително.

# 137
На мен ми се струват много добри изследванията ти. Какво те притеснява? ДГ означава долна граница, ГГ горна граница.

Не знам точно колко см трябва да е фонтанелата на 4+ месеца, но щом и педиатърката и д-р Атанасов казват, че е малка ми е притеснено и ще я следя занапред. В момента е половин фаланга на показалец.
След 10 дни пак сме при педиатърката и ще попитам.

# 138
На мен ми се струват много добри изследванията ти. Какво те притеснява? ДГ означава долна граница, ГГ горна граница.

Не знам точно колко см трябва да е фонтанелата на 4+ месеца, но щом и педиатърката и д-р Атанасов казват, че е малка ми е притеснено и ще я следя занапред. В момента е половин фаланга на показалец.
След 10 дни пак сме при педиатърката и ще попитам.

Ами притесняват ме ниските нива на тестостерон, TSH и ТАТ.

# 139
Аз пък колкото и скандално да звучи, но винаги имам едно (огромно) на ум за продукция от село, защото разните зеленчукови градини в най-добрия случай имат някакъв агроном назначен, който да съблюдава процеса на торене (уж!), Обаче баба ви Пенка какво бърка в мазата по рецепта от 1956 ... например, един господ знае. Но! Това го казвам, защото в зората на демокрацията, родителите ми бяха без работа/заплата , защото фабриките им каталясаха в света на свободната икономика и ние гледахме оранжерия - къртовски труд, но видях това онова. В същото време дядо ми на село си пръскаше с всичко както си беше по календар - имаше един от ... Знам ли и аз от коя година, на който си пишеше кога кое и колко се пръска. Това разбира се изключва всички случаи в които познавате добре произходът на продукцията и вярвате в химичните познания на съответния производител. (Имам някакъв много ярък спомен как една година в цялото село се поливаха праскови със ... Селитра ?? (Дано не казвам някаква глупост), ама пусто на раздумката когато изпращаха козичките сутрин и вечер някой явно беше споменал ииии всички комшии поливаха ли поливаха 🤷)
Карина, когато отидеш при частния /платен/ лекар, помоли го да ти пусне мелатонин, племенникът на ММ се оказа с нисък такъв, и приема на таблетки, а аз си взех сега покрай инвитрото, определено спя много по-качествено в отрязъците сън, така имам и повече енергия през деня.
за хващането на крачетата- завиждам благородно - нашият разбойник използва всяка секунда да се завърти по корем, дращи с нокти по килима и рита зверски с крака, страшно се изнервя, иска да се мърда напред явно , но естествено няма как още. Когато е по гръб пея с него песнички правим уж някакви упражнения да си осъзнае краката... Нооо нъцки 🙈😆
Ние днес сме на втора доза Бексеро, след първата вдигна температура и сега ми е едно свито на душата, но да минава и заминава.

# 140
Ами, моя краката си хваща, дърпа чорапи, когато е с такива,  но не се обръща по корем. Само настрани и до там. Аз като го сложа мрънка и хленчи, не му е хубаво. А по книгите пише, че трябва да се върти от гръб по корем и обратно, а не пише нищо за краката Grinning Та не знам.

# 141
Ами, моя краката си хваща, дърпа чорапи, когато е с такива,  но не се обръща по корем. Само настрани и до там. Аз като го сложа мрънка и хленчи, не му е хубаво. А по книгите пише, че трябва да се върти от гръб по корем и обратно, а не пише нищо за краката Grinning Та не знам.

Моя пък само ги гледа тия крака, никакъв интерес към тях. Иначе се върти, на активната гимнастика само спи, а в шезлонга се мята като див, рита, смее се и в кошара играе. Играчки много не отразява и особено такива, които не може да си пъхне в устата Joy

# 142
И моята девойка се върти само от гръб до странично положение и по никакъв друг начин

# 143
Карина, изпратих ти на лично моите резултати от щитовидна. За тях ендокриноложката каза, че са супер. TSH не ти е ниско, знам, че 1 и нещо си е много добре. За тестостерона не знам. Никога не съм пускала да го видя. Но това ме напомня да ви питам пада ли ви косата? Моята направо оредя Sad особено отгоре вляво вече направо си виждаме скалпа. ММ казва, че не е чак, както аз го възприемам и че ще се оправя, но не съм сигурна. След раждането на второто ми дете пак имах косопад и после наистина ми се повъзстанови косата, но в никакъв случай не беше каквато беше преди това. Остана си една идея по-нарядко. Добре, че беше преди това много гъста, та има накъде да намалява, но сега ще оредее още. Естествено си купих медицински шампоан против косопад и ампули са втриване. Дано поне спра процеса...
За завъртането - доколкото знам между 3 и половина и 6 месеца се случва, така че има време.

# 144
Карина, изпратих ти на лично моите резултати от щитовидна. За тях ендокриноложката каза, че са супер. TSH не ти е ниско, знам, че 1 и нещо си е много добре. За тестостерона не знам. Никога не съм пускала да го видя. Но това ме напомня да ви питам пада ли ви косата? Моята направо оредя Sad особено отгоре вляво вече направо си виждаме скалпа. ММ казва, че не е чак, както аз го възприемам и че ще се оправя, но не съм сигурна. След раждането на второто ми дете пак имах косопад и после наистина ми се повъзстанови косата, но в никакъв случай не беше каквато беше преди това. Остана си една идея по-нарядко. Добре, че беше преди това много гъста, та има накъде да намалява, но сега ще оредее още. Естествено си купих медицински шампоан против косопад и ампули са втриване. Дано поне спра процеса...
За завъртането - доколкото знам между 3 и половина и 6 месеца се случва, така че има време.

Видях ги, ще видим на 3.07 какво ще каже. Косопада и мен ме застигна, но пия добавки. С шампоани и маски не става според мен

# 145
Да, пропуснах да кажа, че пия витамини, както и Омега и пробиотик против дерматити за кожа (на Snowborn) защото понякога ме сърби скалпа без да имам пърхот или обрив, вероятно е на нервна почва.
А за щитовидната - не знам казах ли - е добре всяка родилка да се изследва с пакет щитовидна жлеза (FT4, TAT, MAT...) минимум 45 дни след раждане, както и 6 месеца след въпросното изследване да пусне още едно TSH (без другите показатели, ако са били в норма преди това).

# 146
И моята коса стана доста рядка, но косопадът поспря вече. Ползвах само един шампоан на Виши, но не знам дали от него или просто си му дойде времето.
Скрит текст:

# 147
    Здравейте, мамчета! И аз да се включа най-накрая, чета ви постоянно, но нямам време да пиша. Моето бебчо е на 4+ и все още не се обръща, не знам да ме притеснява това, макар да знам, че при всяко дете си е различно. Относно захранването, аз мисля да е към 5+ месеца, не знам, просто така си го усещам. Питах педито и той същото ми каза, така, че ще е тогава. За зеленчуците и аз много ги мисля дали да са готови пюрета или аз да ги правя, много се чудя. Може би ще започна да си му правя, пък после ще видя как ще е. Гледах един уред на AVENT 2в 1 но е доста скъпичък и много му се чудя. Имам един мултикукър, който не съм използвала и се чудя дали да не пробвам в него, да не давам излишни пари. Вие как се справяте със жегите? При нас вече не се издържа. Ние все още сме със зимния кош, но вече стана доста топло, излизаме само сутрин, но скоро ще го сменя с летния, добре, че има изцяло легнало положение. Малко да се оплача, дойде ми цикъла още на 3-я месец след раждането, но имах няквамо течение зеленикаво, не са гъбички, ходих на АГ няколко пъти, сега съм на антибиотик , може би има някаква тъкан, която не е зараснала след раждането. Стискайте палци да мине, че иначе ще се наложи да я горят, май такова нещо каза АГ Sad.

# 148
    Нашия бебо от няколко  дни си преоткри краката и ги пипа.
    Притеснявам се и аз, че вечер често го намирам  по корем в кошарата и го обръщам по гръб, но той пак се върти  по корем. Май си му хареса така, защото  и на килимчето все се обръща по коремче.
    Започнах да чета  за захранването и в главата ми е каша. Имам много  неяснотии и ще търся отговори. Подариха ни столче и още не сме го отворили да го видим.

Аз забелязах при мен, че след като ми спря кърмата и запопна някакво  зеленикаво течение. Изолира се стрептокок на МБ и опитвам  сега с пробиотик да си оправя  проблема, че не ми се пие АБ. Отделно  и шийката ми беше възпалена на прегледа , а уж е добра цитонамазката.
    Абе ужас след раждането. До тогава  не съм  имала  никога такива възпаления открити и сега ми е много  притеснено.
    Шийката ми казаха, че  е възпалена и тя.

# 149
    Нашия бебо от няколко  дни си преоткри краката и ги пипа.
    Притеснявам се и аз, че вечер често го намирам  по корем в кошарата и го обръщам по гръб, но той пак се върти  по корем. Май си му хареса така, защото  и на килимчето все се обръща по коремче.
    Започнах да чета  за захранването и в главата ми е каша. Имам много  неяснотии и ще търся отговори. Подариха ни столче и още не сме го отворили да го видим.

Аз забелязах при мен, че след като ми спря кърмата и запопна някакво  зеленикаво течение. Изолира се стрептокок на МБ и опитвам  сега с пробиотик да си оправя  проблема, че не ми се пие АБ. Отделно  и шийката ми беше възпалена на прегледа , а уж е добра цитонамазката.
    Абе ужас след раждането. До тогава  не съм  имала  никога такива възпаления открити и сега ми е много  притеснено.
    Шийката ми казаха, че  е възпалена и тя.
    Аз все още кърмя, не знам от какво е. При мен също се изолира малко количество стрептокок, но уж я лекувахме. След това ми назначи АБ и се моля да няма вече, че беше доста като количество. Аз също правих цитонамазка и уж всичко е наред, а не знам това нещо от какво може да се получава. Относно столчето и аз си бях поръчала едно от Германия, че имах едни пари, който трябваше да изхарча в даден магазин и решихме да е столче за хранене, но все още си е в кашона

Общи условия

Активация на акаунт