Тук е вече лятото горещо, ФЕВРУАРЧЕ смее се и пее за морето нещо

• 17 432
  • 721
  •   1
Отговори
# 210
  • София
О, Карина, и аз на Гербер карфиол взех - по-гадно нещо не бях яла. Ужасно гадно чак ми налютяваше от кисело. 😂😁

Dreaming_girl - аз просто съм от тези дето рано захранват и затова, иначе имаш време достатъчно. Когато бебенцето е готово, тогава ☀️

# 211
О, Карина, и аз на Гербер карфиол взех - по-гадно нещо не бях яла. Ужасно гадно чак ми налютяваше от кисело. 😂😁

Dreaming_girl - аз просто съм от тези дето рано захранват и затова, иначе имаш време достатъчно. Когато бебенцето е готово, тогава ☀️

Аз карфиол няма давам засега, ще го прояде евентуално по нататък. Ама тоя пащърнак ме изненада много, понеже съм яла и знам че е вкусен и мислех че ще се хареса, е да ама не.

# 212
Чета ви,но нямам време да пиша.
Нали ви се бях похвалила,че дребчо спи цяла нощ (от 20 часа до към 5-6 сутринта без да се буди). Ами няма вече такива екстри. От една седмица насам си се буди в 2-2;30 през нощта като по часовник. И после в 5 часа . Защо ми трябваше да се хваля 😂 Започва да ме наляга едно дежа вю от неспящата кака...
Отделно пак от седмица насам през деня заспива само и единствено смучейки палеца си. Пробвах какво ли не, залъгалки той категорично отказва,да му вадя палеца -той реве още по-истерично... Дори на гърда не иска да заспива. В чудо съм се видяла. Докато е буден не го смуче,само докато спи през деня. Ако имате някакви съвети, давайте. Знам колко е вредно с тоя палец,но не се сещам как точно са коригирам това поведение 🙄
Иначе ... Обръща се вече активно от гръб по корем и си играе с пръстите на краката често често. Дали заради новите умения има регресия на съня през нощта? Вече не знам даже какво да мисля. Крив е през повечето време на деня. С една дума...нямам думи 😂

# 213
Точно днес си говорихме с ММ, т.е. той ме пита "ама кога ще купуваш бурканчета" - от последния разговор с педиатърката човекът толкова внимавал да не забрави марките, които тя препоръча, че вече иска да ги купувам и да спира да ги мисли 😄😄🙈🙈
За съня - след всичкото ми мрънка не малкият започна да спи все повече и повече, но! Само по корем 🤷‍♂️🤷‍♂️ може да се е мъчел да се завърти за това да се е будел 🤷‍♂️
Взе да си вири краката във въздуха ... нооо сякаш не ги забелязва изобщо все още.
Една от любимите ми прояви на развитие е смехът- понякога се смее по цели минути, и звучи все едно просто се залива от смях 🥰
Родителите ми пристигнаха, дребния е оставен на баба си а ние сме по задачи ... да видим ... следобед ще видим кой как е оцелял 😄🙈

# 214
Lucie, практиката показва, че всички оцеляват Joy  Друг е въпросът колко скоро пак се навиват бабите и дядовците на гледане.
Моята девойка в будно състояние се опитва да си лапа палеца и аз нон стоп й го вадя от устата. Дано не свикне да го лапа, че после отказването е много по-сложно от биберона.
N333, пробвай да вадиш палеца и да тикаш биберон колкото и да пищи. Ще ти скъса нервите няколко дни, но може да свикне с биберона. Бих пробвала така. Дори и да реве истерично ще пореве преди заспиване 5-10-15 мин и ще се измори....все някога.

# 215
Наш Петърчо си гризе палците и показалците и си чеше венците , особено в негово дясно, има гризалки, а и хапе всичко до което се докопа 🤷‍♂️ много рядко на заспиване също го виждам с пръст/пръсти в устата,
Ако не е всеки ден по цял ден не бих се притеснявала- може да е временно почесване на венеца.

# 216
Пробвах със залъгалка,но веднага я плюе,не я задържа дори за секунда в устата си. През деня вадя палеца ,ако случайно го лапне и няма проблем,но с това пусто заспиване...
Аз съм ЗА хапване на ръце,защото така усещат и опознават тялото си,околния свят. Но при моят е целенасочено само и единствено палец и то при заспиване. Може и венци да го сърбят,няма да се учудя,защото, както писах, е страшно крив.
Купила съм от тези пингвинчета,ако сте им виждали рекламите по ФБ, за смукане с две "ушички " отстрани и това помага в будно състояние ,но не иска да заспива с пингвина.
Lucie, практиката показва, че всички оцеляват Joy  Друг е въпросът колко скоро пак се навиват бабите и дядовците на гледане.
Моята девойка в будно състояние се опитва да си лапа палеца и аз нон стоп й го вадя от устата. Дано не свикне да го лапа, че после отказването е много по-сложно от биберона.
N333, пробвай да вадиш палеца и да тикаш биберон колкото и да пищи. Ще ти скъса нервите няколко дни, но може да свикне с биберона. Бих пробвала така. Дори и да реве истерично ще пореве преди заспиване 5-10-15 мин и ще се измори....все някога.

# 217
  • София
При нас постоянно се обръща и спи на една страна и се буди на корем и мрънка, защото не осъзнава какво става, хахаха Grinning Спането и при нас е ужасно, вечер се буди по 2-3 пъти и те така. Снощи в 1:30, в 2:39 после в 3:30 и вече откачих и го взех в хола да не пречим на баща му и го гушнах и не мръдна до сутринта... просто иска да го гушкам, а аз последно време си го взимам при нас на спалнята Sweat Smile

Но иначе аз пък пащърнак не съм давала и не знам дали ще дам, а да ви кажа под секрет, че до скоро не знаех какво е и не съм яла никога. Grinning Animal Smile Cat

Вече е ял картоф, морков, тиква, тиквичка, грах, магданоз, броколи, карфиол, зелена чушка, сладък картоф, жълтък. Днес му въвеждам месо за пръв път, да видим как ще е и от една седмица му добавям масло, но не ГХИ-то, а съвсем обикновено. От както му слагам масло си търси хапването.

# 218
Аз "поливам" зеленчуците с капчици зехтин,
Пащърнакът беше доста вкусничък в интерес на истината, определено бих го вкарала в нашата си кухня в сипички или ориз със зеленчуци на фурна .
За палеца - нашият разбойник никога не е бил фен на залъгалка, а имам чувството откакто започнахме захранване съвсем изобщо 🤷‍♂️ Ако пробваш с мъъъничко АМ на заспиване, колкото да има причина да захапе биберона, не пръста?

# 219
Пащърнак слагам на крем супа от тиква и на някои сосове. Страхотен е!

# 220
Той АМ е ял само първите два дни в родилното,докато ми слезе кърмата 😁 едва ли ще припознае вкуса,но мога да пробвам с кърма,ако реши. За мен залъгалката е по-малкият проблем от пръста. Мога да я изхвърля по-натам ,а пръста няма как да го махна 😂 баба ми предложи да му топя залъгалката в мед да му е вкусно 😳 на довода ми,че медът е силен алерген,каза ,че нямало проблем -и на мен така ми го били топли и виж нищо ми нямало на днешно време 🙄

Аз "поливам" зеленчуците с капчици зехтин,
Пащърнакът беше доста вкусничък в интерес на истината, определено бих го вкарала в нашата си кухня в сипички или ориз със зеленчуци на фурна .
За палеца - нашият разбойник никога не е бил фен на залъгалка, а имам чувството откакто започнахме захранване съвсем изобщо 🤷‍♂️ Ако пробваш с мъъъничко АМ на заспиване, колкото да има причина да захапе биберона, не пръста?

# 221
  баба ми предложи да му топя залъгалката в мед да му е вкусно 😳 на довода ми,че медът е силен алерген,каза ,че нямало проблем -и на мен така ми го били топли и виж нищо ми нямало на днешно време
Ако го натопиш и в ракия ще заспи съвсем лесно Joy

# 222
И на мен ми пратиха пюрето от пащърнак Хип. Задължително ще го пробвам като го отворя. То и аз не знаех какво е, не ядем вкъщи 🫢 Не съм започнала захранване още.
Аз влязох да похваля сенниците, тип чорап, за които бях споменала,  че са ми препоръчали. Е, наистина, страхотна работа вършат! От тогава не бяхме пътували, та затова чак сега давам отзив. А тези формички на снимката даже му действат приспивателно, защото трепкат като се движим и ги гледа като хипнотизиран Grinning

Последна редакция: сб, 01 юли 2023, 19:09 от Elektra.13

# 223
Това щеше да е супер довод срещу нейния съвет,но не съм се сетила да й го кажа 😂 те едно време какво ли не са давали...
Електра,щорите за прозорците са суупер. Моите задни стъкла уж са фабрично затъмнени,но пак ако е директно слънцето ,му грее. Ще взема и аз да си поръчам такива сенници.

баба ми предложи да му топя залъгалката в мед да му е вкусно 😳 на довода ми,че медът е силен алерген,каза ,че нямало проблем -и на мен така ми го били топли и виж нищо ми нямало на днешно време
Ако го натопиш и в ракия ще заспи съвсем лесно Joy

# 224
А какво ще кажете за : натопяване на залъгалката в малко кърма и една малка ракия за мама 😅 Хем бабата доволна, че все пак натопяване е имало, хем мама спокойна 😁
Викси, ако няма да ти е неспокойно, пробвай да оставиш бебето да спи по корем- това се оказа " ключът на палатката " при нас и малкия взе да си мнооооого по-спокойно.
Електра, супер изглеждат щорите.
Карина, с каква тиква правиш крем супата?

Общи условия

Активация на акаунт