Тук е вече лятото горещо, ФЕВРУАРЧЕ смее се и пее за морето нещо

• 17 481
  • 721
  •   1
Отговори
# 225
Elektra, от къде бяха щорите? Може ли линк?

# 226
А какво ще кажете за : натопяване на залъгалката в малко кърма и една малка ракия за мама 😅 Хем бабата доволна, че все пак натопяване е имало, хем мама спокойна 😁
Викси, ако няма да ти е неспокойно, пробвай да оставиш бебето да спи по корем- това се оказа " ключът на палатката " при нас и малкия взе да си мнооооого по-спокойно.
Електра, супер изглеждат щорите.
Карина, с каква тиква правиш крем супата?

За готвене взимам Сампсон,правя крем супа и чийзкейк, а за печене цигулка или Матилда, не знам как я знаеш.

# 227
Да попитам в България реимунизации на  6-валентната ваксина как ги правят в кои месеци?

# 228
  • София
Момичета, нашето момче все още си има този ужасен атопичен дерматит, става на петна, сърби го явно, постоянно се чеше и си прави рани.  Като го къпем веднага почервенява, не е от температурата на водата. Пробвахме и с филтрирана вода - същата работа. Сега в жегата е по- зле. Засилва се и като го тараличкаме наляво надясно из ръцете.
Педиатърката каза да го къпем з козметиката, която и до момента - серията на Ла рож за проблемната кожа и да мажем с А-Дерма екзодерм, но то не ни помага... днес купих Биодерма атодерм. Олиото и Атодерм Крем, да видим дали ще има подобрение.
Знаете ли добър кожен лекар за София?

# 229
И Диана е с атопичен дерматит и използваме козметиката на Биодерма. По тялото не излизат зачервявания, но на бузката се появява често и мажем по схема 3-3-6 с Локоид, изписан от дерматолог. Каза ни, че покрай никненето на зъби и не само, ще е така. На всеки две седмици ходим на преглед, тъй като докторката много държи да проследява "малките си атопици", за да не се стига до страшно положение. Не сме от София и не мога да препоръчам никого там.

# 230
Dreaming_girl от Озон.бг, но там са изчерпани. Има ги тук, но не съм поръчвала нищо от тях
https://bebemax.bg/produkt/slantsezashtiten-sennik-za-kola-tineo … plekt-ot-2-broya/

# 231
Момичета, нашето момче все още си има този ужасен атопичен дерматит, става на петна, сърби го явно, постоянно се чеше и си прави рани.  Като го къпем веднага почервенява, не е от температурата на водата. Пробвахме и с филтрирана вода - същата работа. Сега в жегата е по- зле. Засилва се и като го тараличкаме наляво надясно из ръцете.
Педиатърката каза да го къпем з козметиката, която и до момента - серията на Ла рож за проблемната кожа и да мажем с А-Дерма екзодерм, но то не ни помага... днес купих Биодерма атодерм. Олиото и Атодерм Крем, да видим дали ще има подобрение.
Знаете ли добър кожен лекар за София?
vikksi според мен го заведи на дерматолог да ти изпише подходяща козметика, имам една приятелка и тя имаше същия проблем, но при нея детето беше по цялото тяло, беше нещо страшно… Бяха й изписали подходяща козметика и вече няма проблем. Ние бяхме на дерматолог в Токуда при доц. Дърленски, бебчо имаше пъпки с бял връх, но при нас нищо не се наложи да изпише, каза, че ще се махнат, така и стана. Много го хвалят.  Може да погледнеш и Деница Желева, аз правих онлайн консултация с нея и останах  доволна. Приложението се казва healee, може да погледнеш там, има доста избор. Момичета да ви се похваля, вече и моя бебка започна да се обръща 🤪

# 232
dreaming girl, аз ги мярнах в реклама на местния лидъл,
ема, браво на бебка
vikksi, с риск да те шокирам , но на наши познати в англия същоса казали - къпане на бебето - само два пъти в седмицата.  Без киснене и плискане във ваничката много много.  (Яз мия на мивката след пълен памперс, и тук много използват едни хавлиени ръкавички/тривки за обмиване).
за захранването, нещо се отключили в това дете и като му се отвори един "апетит".
Истинско ЗВБ доста време ще мине докато започнем както трябва, но все повече и повече пюренце влиза в устата благополучно- абсолютна мацаница настава, но с такова удоволствие посяга, че сърце не ми дава да не го оставя да изследва каквото му поднасям. Баба и дядо са и те на седмото небе.

[quote au
Dreaming_girl от Озон.бг, но там са изчерпани. Има ги тук, но не съм поръчвала нищо от тях
https://bebemax.bg/produkt/slantsezashtiten-sennik-za-kola-tineo … plekt-ot-2-broya/
Elektra.13 link=topic=1564184.msg46649329#msg46649329 date=1688321073]
[/quote]

# 233
И моят сладур с атопичен дерматит, но не се чеше.
Прояви се , когато беше на 1 месец. Пъпчици по цялото тяло, но силно зачервени по раменете, та чак имаше отоци там - направо като пагони. Веднага изчетох цялата световна литература по темата, говорих и с една приятелка, чийто син така си израсна.
Наплаках се едно хубаво и като се взех в ръце купих "емолиентен балсам" на Мустела. Също така омекотяващо олио за вода. Намалих къпането с шампоан на веднъж седмично. А самото къпане през вечер и то с много бързи действия - шат -шат и никакво заиграване във ваничката. Веднага още на следващия ден започна да се повлиява добре от смяната на козметиката. За около 2 седмици беше с напълно чиста кожа без грам следа от пъпчици или зачервяване. Също така дотогава беше на пробиотик Биогая, но четох, че пандата е за атопичен дерматит и го почнахме.
Педиатърката каза, че имаме късмет да уцелим от първи път какво му действа добре. Даже започнахме да си къпем отново всяка вечер и то със съответната игра и бавене в банята, само шампоана го оставих по схемата два пъти седмично.
Така продължихме, докато употребихме 2 опаковки емолиентния балсам Стелатопия на Мустела. И понеже изглеждаше перфектно си повярвахме, че това е било, което е било и вече няма да се върне...
В един момент като свърши втората опаковка балсам решихме да пробваме пак предишната козметика за мазане след баня , която пак беше на Мустела, но не от серията за атопична кожа. В резултат на това още на следващата сутрин забелязах как кожата му пак беше започнала да става леко грапава - сигурен признак, че ще последват пъпчиците и зачервяванията. Моментално купих отново балсама и го намазах и отново всичко се успокои, даже нямаше време да се прояви.
Колега на ММ му препоръчал някакво друго мазило, с което след като мазали детето си и повече дерматитът не се появил. Когато открили това мазило детето било на годинка, а дотогава пробвали всякакви неща без резултат. Казах, че може да е съвпадение да го израснал просто... Но ММ купи и миналата седмица като свърши отново тубата балсам решихме да пробваме новото чудо, понеже кожата му си беше идеална, само около устата и гушката имаше малко пъпчици, но те бяха от лигите, заради които е непрекъснато мокър. Още тогава , първият път, ми направи впечатление, че това ново мазило ми оставя много сухи ръцете. На следващия ден пъпчиците по гушката ми се видяха по-зачервени, но помислих, че е от горещината. Вечерта след баня, пак новото мазило. И толкоз му трябваше. На сутринта беше обринат по раменете и гърдичките и до обяд всичко това се възпали и отече и започна обривът да пълзи по ръцете и към корема... Този път беше по-страшно от преди! Отново на пожар търчах за емолиентния балсам , като този път ревах защото не вярвах, че толкова изпуснато положение може да се оправи... Същият ден почти нямаше подобрение и най -зачервените места ги намазах с Адвантан крем, по препоръка на педиатърката (изрично подчерта един-два пъти само да намажа, за да не стане резистентност). Но на следващия ден сутринта кожата се беше успокоила нямаше никакво зачервяване, и до обяд започнаха пъпчиците да изчезват. Започнах отново пандата всеки ден (иначе я давах през ден).
И така сега 5 дни по-късно отново е идеален, разбира се като изключим ситните пъпчици около устата от слюнките.
Емолиентния балсам отново ни спаси. Повече за нищо на света няма да го сменя и да правя нови експерименти...

Извинявайте, че стана толкова дълго. Heart

# 234
Каката ми е с атопичен дерматит. Обиколила съм 3-4 различни дерматолози и всеки казва възможно най-радко да я къпем. При силно изригване на кожата с някакъв бъркан крем по рецепта мазах и от него стихна. След това продължих с юсерин за след къпане се намазва да постои и се изплаква + юсерин крем за атопична кожа. От около година вече съм с тази козметика и нямаме нито 1 петно. Иначе за къпане ползвам дори бочко. Но и аз препоръчвам консултация с добър дерматолог.

# 235
  • София
Лелее, благодаря на всички за мненията и препоръките!!!

Ние го къпем през вечер, не го мотаем много в банята. Днес в аптеката ми препоръчаха на Биодерма Атодерм серията, крем и олио за къпане, аз олиото си го имам, но купих крема, защото по принцип ползвам от доста време козметика на Биодерма и се надявам да помогне и на бебока.

Ще проверя дерматолозите, които ми препоръча Ema87 & Lucie_ да, не ме шокираш, наши приятели също къпят тяхното момиченце 2 пъти седмично. Обаче в тези жеги, ние постоянно го носим, потим го, запарваме, той лепне ..абе не си представям, може би ще помогне, но наистина просто не знам ... той ще кирляса  Grinning с една дума.

ForestFlower - аз имам тестерчета на този балсам на Мустела и мажех зимата лицето, имаше сякаш полза. Ще видя Биодермата как ще се отрази и ако не ... ще действам като теб, защото наистина не знам какво да правим вече. То се чеше милото като краставо, разкървява се дори. Ужасно.

a_viva_a - и ние използвахме Бочко, но нямаше полза, но пък нямаше и вреда. :/

Благодаря отново на всички! Heart

# 236
Привет момичета! Някоя от вас поръчвала ли кехлибарено герданче за никнещи зъбки? Имате ли представа къде мога да намеря и да купя? Проверих в някои бебешки магазини, но нямат..

# 237
Аз и за двете си деца купих от интернет,и съм доволна от качеството и действието. Поръчах от този сайт https://amberlino.com/product-category/detski-bijuta/detski-grivni-kehlibar/

# 238
Аз ги гледах тези герданчета,но ме е страх да му слагам подобни. Като гледам как си тегли тениските на врата и си представям как тегли и герданчето и тръпки ме пробиват да не се обеси 😂

# 239
Аз за това взех гривна,и мен ме е страх с гердан. Гривната хич не я отразява

Общи условия

Активация на акаунт