Тук е вече лятото горещо, ФЕВРУАРЧЕ смее се и пее за морето нещо

• 17 542
  • 721
  •   1
Отговори
# 345
Oх, момичета, имам малко странен въпрос.  Целувате ли бебетата си по бузките - и разрешавате ли на бабите и дядовците им да го правят? Знам, че не е добре за новородени бебета, но се чудех дали вече за бебета на 5-6 месеца е ок, а забелязвам, че напоследък бабите и дядовците много му се радват по този начин..

# 346
Аз си го целувам от първия ден. Не мога да се сдържа просто какъвто е пухкав 😁 други хора като бебе не са го целувало по бузите. Всички го целуват по ръцете ,които после са му в устата 🙄🙄🙄 не съм много Ок с това, но всеки се прави на неразбрал и си продължават .

# 347
Аз и баща му го целувам, но всички останали съм помолила да не го целуват, освен челото и краченцата примерно. Даже и аз не го целувам постоянно, пушачка съм и все пак е малък още. Нашето захранване е супер. Днеска хапва ябълка и боровинка около 50гр. Сигурно и повече ще изяде, но го спирам. Другата седмица като почна месото, ще гледам да заместят обяд, предполагам, че няма да е драма, хапва си момчето 😄

Тия бузки не се поддържат лесно 😄😄

Последна редакция: пн, 31 юли 2023, 15:45 от Karina-88

# 348
И наш бузльо е същият. Патладжан, тиквички, сладък картоф имам чувството че и 100 грама може да изяде. една разлика-аз давам парчета смело, а майка се притеснява . Само тези нощни храбебия ... ме мъчат мен, но това да ни е проблемът, ще мине

Хранене от мен и от нея (не се оплаквам, огромна ми е помощ)
С баба:

С мама:

# 349
Трябва да има докосване. Гушкаме се, галя го - бебчетата най-много се успокояват гушнати. Затова и преди вечерния сън си имаме време за гушкане. През това време му чета или разказвам нещо, за да може максимално да се успокои и да я няма превъзбудата натрупана от преди това.
При нас асоциация с бутилка няма може би защото от както започнах да му давам АМ, все се стараех да не е непосредствено преди сън.

Irina, би ли спиделила повече за тактилен контакт - не бях чувала, а търся начини да махнем асоциацията с бутилката (която за съжаление се създаде покрай регресията и вече месец е така :/)

Ако е за вечерния сън - след като го изкъпем около 19-19:30, гушкаме се, четем книжка, след това пея песничка и оставям в кошарата. Необходими са  около 20мин тактилен контакт, за да се отпусне, за да може да заспи сам. След като го оставя в кошарата, сам се оправя 😁 Понякога пускам бял шум, понякога не. Но сам си се приспива и заспива.
Много обича кърпичката за гушкане да мачка и да си я слага върху лицето - редовно заспива така Simple Smile
Мляко преди сън - не даваме. Стараем се да го храни преди банята, дори понякога идва като час доста по-рано и мисля, че асоциация мляко-сън няма.

Момичета, как приспивате вашите бебчета вечер?

# 350
Благодаря 🤗🤗

Е такъв случай сме на прав път.  Винаги докато давам АМ с едната ръка държа бутилката с другата го галя по главичката.
А когато ММ го преспива му чете приказки.

Два вечера подред се буди по веднъж само но :/ будува по час. "Намирисва" ми на или някое ново умение ще отключили или нещо в режима коренно ще се промени.

Трябва да има докосване. Гушкаме се, галя го - бебчетата най-много се успокояват гушнати. Затова и преди вечерния сън си имаме време за гушкане. През това време му чета или разказвам нещо, за да може максимално да се успокои и да я няма превъзбудата натрупана от преди това.
При нас асоциация с бутилка няма може би защото от както започнах да му давам АМ, все се стараех да не е непосредствено преди сън.

Irina, би ли спиделила повече за тактилен контакт - не бях чувала, а търся начини да махнем асоциацията с бутилката (която за съжаление се създаде покрай регресията и вече месец е така :/)

Ако е за вечерния сън - след като го изкъпем около 19-19:30, гушкаме се, четем книжка, след това пея песничка и оставям в кошарата. Необходими са  около 20мин тактилен контакт, за да се отпусне, за да може да заспи сам. След като го оставя в кошарата, сам се оправя 😁 Понякога пускам бял шум, понякога не. Но сам си се приспива и заспива.
Много обича кърпичката за гушкане да мачка и да си я слага върху лицето - редовно заспива така Simple Smile
Мляко преди сън - не даваме. Стараем се да го храни преди банята, дори понякога идва като час доста по-рано и мисля, че асоциация мляко-сън няма.

Момичета, как приспивате вашите бебчета вечер?

# 351
Кари, Луси, много сладки бузки 😍 Ама честно казано не вярвам, че ще може да се поддържат със зеленчуци точно. Мръвка си трябва, хляб... 😁
Иначе на бузи и той го докарва. Всеки се чуди като кажа, че не иска храна. Не приличал на злоядо дете и наистина не прилича.
Целувам го по бузите от новороден, но само аз. На другите разрешавам само по главата и крачетата 😁

Последна редакция: вт, 25 юли 2023, 13:17 от Elektra.13

# 352
Електра ❤️❤️❤️ да ги нацелуваш от мен тези бузи ❤️❤️
Ох ... за целуването- тук изобщо не се съобразяват, изобщо ако може още първият ден още в родилното всички ще са отгоре му.  В началото пощурявах. Сега взех малко по- спокойно да реагирам.
Все още беозбме дразни че навсякъде всички ходят с обувки. Когато ходим при майката на ММ нося килимче за игра, нарочно слагам чантата и играчките като преграда. Е ... баба ти дето цял живот си щъкала с обувките  на всякъде стъпа върху него. 😡
Но ММ се научи да им прави забележки, защото вижда как бебето пъха всичко устата си.

# 353
Ще ги нацелувам 🥰
Много ми е чудно как може такива несъобразителни и то възрастни хора, и то които са отглеждали деца...

# 354
Когато бях студентка бях на еразъм семестър в Австрия- там беше толкова чисто, че спокойно си ходехме (както всички останали) с обувките навсякъде,
След това едно лято бях au pair в Англия - и там всички навсякъде щъкаха с обувките ... та така - докато стигна в Холандия 😄 вече не се впечатлявам чак толкова.
Но да ... някои неща са толкова различни 🙈
А най се забавлявам с възмутата на майката на ММ и сестра й - те са нидерландки, а ние все пак живеем в Белгия -  ще каже човек, че за друга планета става дума. А са само 20км, защото ние сме в граничния район.

Ще ги нацелувам 🥰
Много ми е чудно как може такива несъобразителни и то възрастни хора, и то които са отглеждали деца...

# 355
Оле, аз бих полудяла, ако някой влезне с обувки вкъщи... Дори да нямам бебе. 😂😂 Особено за мръсно - смятам, че хората трябва да се съобразяват, когато има бебе. Да, разбирам, че като лазят пъхат всичко в устата - и, разбира се, не можем и не трябва да ги гледаме стерилно.. Но все пак трябва да има някакъв контрол на средата според мен.

# 356
Абсолютно съм съгласна. Роботът ни е с моп  и въпреки че в инструкциите пише да не се слагат препарати в казанчето с вода, аз слагам веро. Поръчах си и няколко допълнителни комплекта платчета (кърпи? - не съм сигурна как се казват) и го пускам два пъти на ден 🤷‍♂️

Въпрос - къде бихте ме насочили да прочета достоверна информация ориентировъчно кога всъщност може да се замести цяло хранене и ориентировъчно колко да е голямо то? (Днес нашият герой изял цялата порция зеленчукови пюре наведнъж и майка му намачкала банан за следващото хранене- не се сърдя, защото виждам че има апетит но според мен е рано да замества хранене🤔🤔)

# 357
Абсолютно съм съгласна. Роботът ни е с моп  и въпреки че в инструкциите пише да не се слагат препарати в казанчето с вода, аз слагам веро. Поръчах си и няколко допълнителни комплекта платчета (кърпи? - не съм сигурна как се казват) и го пускам два пъти на ден 🤷‍♂️

Въпрос - къде бихте ме насочили да прочета достоверна информация ориентировъчно кога всъщност може да се замести цяло хранене и ориентировъчно колко да е голямо то? (Днес нашият герой изял цялата порция зеленчукови пюре наведнъж и майка му намачкала банан за следващото хранене- не се сърдя, защото виждам че има апетит но според мен е рано да замества хранене🤔🤔)

За да е заместено едно хранене  на 6м-160гр,на 7м-170гр и тн и не дохранваш с мляко. Ако на 6м е заместил обяд, следващото го заместваш след около 30дни. Така знам аз.

# 358
  • София
И аз да се включа към вашите размисли.

Въпреки, че от рано го захраних моя бебок, нямаме заместено хапване. Той не изяжда повече от 80-100 грама, което според мен не е достатъчно, че да го замести. След това си търси гърда и просто нервничи ако не му се даде.
Заспива повечето пъти на гърда, научил се е да ми дърпа тениската и издава едни такива леко лигави звуци Grinning голяма маймунка е станал. Аз съм търпелива, когато е готов - тогава. Забелязвам, че когато има месо в храната го засища и суче след това по- малко като време 2-3 минути. Но повече от 100 грама не е хапвал.

Вече започна да показва признаци на ревност, бута баща си като ме целува и ми дърпа лицето. Опитва се и той да целува, много е миличък. Гушка се много, разбира се си спим заедно повечето вечери, гушкаме си се.

Ползвам ергономична раница също и днес си заспа в нея, много готино, както си висеше и хоп, заспа. Grinning

Отделно оооощееее се борим с тоя дерматит. Ходихме на дерматолог, пак ни изписаха скъпарска козметика не знам коя по ред. Да кажа, че ефектът е нулев.
Вече минахме Мустела, Биодерма, А-дерма.  „
Авен и Юриаж сега ни ги изписаха и им давам шанс, но засега промяна няма. Чеше се, прави си рани и е ужасно неприятно. Дерматоложката поиска след месец да се видим пак и ако няма промяна спомена нещо за леки кортикостероиди ... а хич не ми се иска Cold SweatCold SweatCold SweatCold Sweat

# 359
Леле Викси, няма ли как да се консултирате с алерголог? Кремчета кремчета, но това е само симптомът, може да е добре да се потърси източникът на дразненето.

За храненето, хич не бързам и аз за цяла порция. Но да имам идея горе долу какво е реалистично и да не е прекалено.А и ме обърква малко, защото на всяко хранене се чудя после колко мляко да направя 🙈

Общи условия

Активация на акаунт