Тук е вече лятото горещо, ФЕВРУАРЧЕ смее се и пее за морето нещо

• 17 765
  • 721
  •   1
Отговори
# 645
Викси, на ДМ съм взимала джъмбо пакети 80бр някъде за 24лв(по спомен). Или ако ползваш ония с био памук или не знам-какво-си, може да са по-скъпи 😄. Междругото, на Бевола(Кауфланд) също са добри. Абе в някоя група писах тоя дни за памперси, ако е тук се извинявам 🌹

# 646
  • София
Викси, на ДМ съм взимала джъмбо пакети 80бр някъде за 24лв(по спомен). Или ако ползваш ония с био памук или не знам-какво-си, може да са по-скъпи 😄. Междругото, на Бевола(Кауфланд) също са добри. Абе в някоя група писах тоя дни за памперси, ако е тук се извинявам 🌹

Вчера бяхме до Кауфланд и много им се чудех на тия Беволата, знаех си, че трябва да рискувам. Ох, другият път ще купя и от тях Grinning

# 647
Викси, ако искаш мога да ти изпратя останалите 19бр. гащички на Пуфис, 4 размер.

# 648
  • В твоето съзнание...
На моето момче памперса също сутрин много тежи, и понеже вече е активен доста, реших да минем на 4ка и да пробвам нощем с гащи... Ами тая нощ му пропуснаха гащите, но може или да му идват големи или да не съм направила нещо като хората.

Викси, може от тези, които казваш, че ти идват скъпи да ползваш само за през нощта, ако основно тогава имаш драма.
Иначе и аз бях доволна от Пуфис, освен, че са умалени, нямах други забележки, но то си е до дупе Grinning.

# 649
Нощно време му сложете 5-ца. Ние минахме вече на 5-ца. Имам няколко останали 4-ка и през деня сме с тях , но при излизане и нощно време и слагам 5-ца . Ние сме с pampers premium protection, active baby ми харесват повече, но ММ се е объркал и купил premium protection.

# 650
Много сладки бебоци си имаме тук Hug

Моята още не иска да пие вода. 3-4 глътки и край.
За памперсите- при мен за какта свършиха работа Huggies за през нощта. За разлика от бебето тя се налива като жаба и се бях видяла в чудо. Нямаше сутрин, в която да не сменям чаршафи и протектори. Откакто минах през нощта на Хъгис всичко е ок.

# 651
Аз ползвам Sleepy, тези биоразградимите,за които ви бях писала. Много съм доволна -лятото никога не са запарвали,дори в най-големите жеги. В момента е на 4ка (7-16 кг) и му пасват перфектно. Той тежи 9,700 кг.
Миналата седмица поръчах на Wooden spoon (пуснали са някакви нови,пак биоразградумите,с памук и бамбук). Поръчах 4ка (9-14кг),но като че ли му идват големи,защото акитата пропускат. А при тези на sleepy дори най-голяюата бомба да е пуснал,няма пропуск. Според мен тези на Wooden spoon му идват големи и една идея по-широки и затова пропускат. Иначе не.са лоши, държат сухо,но малко обемни ми идват.
През нощта ,той почти не пишка,докато спи,така че се събужда почти сух. Ако се буди повече от два пъти на нощ,тогава и памперси сите на сутринта са по-пълни.

# 652
Здравейте! Ние използваме pampers premium care и за сега съм много доволна.
Някой от вас обръщал ли се е към sleep trainer?
От няколко дни бебчето ми заспива само след много дълго люшкане на ръце. Не съм променяла рутината й - изкъпваме я, след което кратко масажче, кърмя я и заспива след 15мин (обикновено на гърда). От три дни реве и се дере, когато я сложа в легълцето й и вместо в 8 заспива чак към 10:30….
Та - четох много относно sleep training и днес приложих техниката на Ferber - оставих я да си плаче като през 10мин отивах при нея и я потупвах по гръбчето… и така 50мин:cry: направо ми се късаше сърцето. Сега спинка, но аз се чувствам много виновно и ме е страх да не съм в травмирала….

# 653
Категорично гласувам против метода на Фребер. Да, ефективен е, но детето се травмира. На тази възраст те имат нужда от майките си и това го възприемат като изоставяне. Все още са много малки и не могат да се "глезят". Щом плачат, значи нещо наистина не им е наред.

# 654
Фархана, с две ръце подкрепям Дрийм момиче - на тази възраст, за да се дере така има нещо.
Да не би да се опитва да си промени режима - да има нужда да си доиграе? Аз съм го правила - виждам че рита и ръкомаха - окей, свалям го в хола да си поиграе на килимчето;
 или пък случайно кърмата да не и стига и да е гладна?
Заспиване 22 вместо в 20 ми се струва голяма разлика ... колко дремки имате сега и колко продължават?

Аз също имах момент преди около месец, в който слушайки разни хора около себе си успях да си втълпя, че има проблем. Започнах да чета и да търся консултант по сън. В четенето обаче отрих някои идеи, които проработиха добре при нас - а именно - ако виждам че абсолютно не му се спи на детето- да го върна на мястото за игра за малко (но със спокоен тон, не с каране и с ядосан тон). Другото беше да храня не в леглото - в нашия случай във фотьойл и след изпиване на бутилката, оставям в леглото.

И така - сподели какъв ви е режимът, може да изскочи някоя идея👍

# 655
Никога не бих използвала този метод. Когато бебето плаче, е неговият начин да каже, че нещо не е наред и не бива да се оставя да плаче.

Наистина, сподели повече какъв е режима и може да изскочи нещо.
Моето момче винаги е заспивало между 21:30 и 22:30, но той е така от новороден. Опитвала съм да го слагам по-рано, но ставаше по-зле - спеше 30-40 минути и още по-късно заспиваше, защото просто се освежаваше и се събуждаше готов за игра.
Та, аз също мисля, че се опитва да промени нещо в режима, защото вече не й е добре.

Последна редакция: сб, 16 сеп 2023, 11:44 от Elektra.13

# 656
За феновете на Пуфис, от понеделник в Кауфланд 80бр ще са 21,99лв, а гащички те 50бр за 21,99 🚨🚨 Приятен уикенд на всички 🌹

# 657
Момичета, да се оплача. Дружно успяхме да се разболеем. Първо каката, после бебето... Милото едвам диша. Пръскам Зим спрей и физиологичен разтвор, но без особен успех. Цяла нощ скимти и се мъчи. А вчура успя и да падне от спалнята Cry
И аз от днес съм с тия сополи и се чудя какво да правя като цяло.

# 658
Dreaming_girl, дръжте до понеделник и при джи пи то, на Петърчо на третата седмица "градински", в башия случай яслен сопол му изписаха антибиотични капки за нос.

# 659
Ох, да, и при нас започнаха градинските сополи, засега за щастие в сравнително лека форма. Няма отърване от тях Sad
Бързо да оздравявате!

Аз се притесних. На моето момче на два пъти му тече кръв от едната ноздра само, една и съща и съвсем малко количество. Днес беше на стола за хранене докато измия чиниите и се разплака. Не го видях, но допускам, че може да се е ударил, защото внезапно заплака, както когато се удари с някоя играчка или се стресне от нещо. Но все пак се притесних. Няма да ровя в интернет, че кой знае какви ужасии ще пише там. Скоро сме на консултация и ще попитам дали има повод за притеснение ако е спонтанно потичане, а не от удар в нещо. Ама пък чак толкова да се удари, че да потече кръв...не знам.

Общи условия

Активация на акаунт