RYANAIR - 23

• 52 068
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • на малък остров в океана
Би трябвало щом сте с деца да има закупени места, т.е. детето трябва да пътува с възрастен и местата да са един до друг. В този случай имате право на чекиране 60 дни предварително, т.е. още сега. И на бордните карти ще излязат номерата на местата.
Това важи само ако децата са до 12 години.

# 136
  • В центъра на моретата
Дъщеря ми е на 15 г. и през май купувах билети от Райън - бяха с места, без да опция да избирам с или без място.

# 137
  • Milano
Каква тарифа бяхте избрали? Regular ли?
Ако е от най-евтината дава възможност за избор (изпробвано преди минута).

# 138
Купихме билети преди 6 месеца и изобщо не помислихме за опция места.Вчера въведохме данните на паспортите и при опит за запазване на места ми изписа 48 часа преди полета и никаква опция за избор.Децата са под 12 години.След въвеждане на данните изписа,че чекирането е в процес на обработка

# 139
Ако децата са деца (с детски билети) ви се полага безплатен избор за детето и задължителен платен за възрастния, това се случва още при покупката.
Ако не са с детски билети, нямате право на безплатен избор и чекина е 24 часа преди полета

# 140
Здравейте, тъй като за първи път ми се налага да пътувам с тази авиокомпания, а вече имам издадена non priority бордна карта, за която разбрах, че ми дава право да кача на борда само сак или раница до 10 кг и до 40/25/20 см - мога ли да доплатя по някакъв начин за да мога да взема вместо сак/раница - куфар с колелца с тегло под 10 кг, и размери 46/30/20 см, сложна ли е процедурата за това и какви са таксите. Благодаря предварително.

# 141
Здравейте, тъй като за първи път ми се налага да пътувам с тази авиокомпания, а вече имам издадена non priority бордна карта, за която разбрах, че ми дава право да кача на борда само сак или раница до 10 кг и до 40/25/20 см - мога ли да доплатя по някакъв начин за да мога да взема вместо сак/раница - куфар с колелца с тегло под 10 кг, и размери 46/30/20 см, сложна ли е процедурата за това и какви са таксите. Благодаря предварително.

От приложението на първия бутон долу Home избирате предстоящото пътуване. След това има опции за полет, пътници, места, багаж и допълнителни екстри. Натискате на багаж и виждате всички опции. Ако добавите приоритет, бордната карта ще се запази бяла, каквато е била, когато сте се чекирали без приоритет. На изхода първата реакция на служител, който види пътник с бяла бордна карта на опашката за приоритет, е да върне пътника на другата опашка. Просто обяснете, че сте добавили в последствие.

# 142
  • Свищов
Другият салонен багаж на Райн е 55х40х20 см и може да бъде добавен по всяко време преди полета. Ако не се лъжа до 3 часа беше максималната възможност, но в момента нямам активна резервация, за да видя. От менюто управление на резервациите през профила на сайта или приложението става това. Таксата зависи от дестинацията, времето в което се добавя и Бог знае какви други фактори, но е по-скъпа в последствие, отколкото, ако го бяхте направили по-рано. Не съм го правила, но предполагам, че после генерира нова бордна карта.

# 143
Благодаря ви. Проблемът е, че резервацията е правена от фирма, а не от мен и не мога да редактирам бордната карта. Следващия път ще внимавам повече Simple Smile

# 144
Ако от фирмата ви кажат номера на резервацията (6 букви) ще можете

# 145
  • София
Здравейте! Имам въпрос относно резервация, направена чрез сайт esky. Получих мейл от Ryanair, че е необходима проверка, изискваща снимка на личната ми карта и подпис, тъй като резервацията е направена чрез трета страна. Преди сме ползвали няколко пъти този сайт и не сме получавали такъв отговор. В същото време ми пратиха фактурите, застраховка.. Обичайна практика ли е да изискват точно тези документи и да считам ли, че резервацията ми е неуспешна? Преди време имах фишинг атаки към мейла и се страхувам да не е станало същото сега.

# 146
обичайна е
Райън не искат да се купуват билети през такива посредници и правят врътки
ако не направите, ще платите 40-50 евро на чекин

# 147
  • София
Благодаря много! За следващ път ще знам, просто търсихме различни оферти. Имаше опция и за две различни компании в двете посоки, което предполагам още повече усложнява нещата.

# 148
в повечето случаи през esky е по-скъпо, но понякога през посредници излиза по-евтино, отколкото през авиокомпнията. Не е особен проблем да се направи тая верификация.

две различни компании може да е по-евтино и по-удобно, но ако само едната отмени полета другата няма да ви върне парите за нейния полет

# 149
Някой дали е успявал да анулира резервация при тях ? Купих билети до Варшава , летище Модлин се оказва на 40 км от там и кацаме в 00:45 , транспорт има до 00:05 и съм с дете ...

Общи условия

Активация на акаунт