RYANAIR - 23

• 52 196
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
  • София

Притесни ме малко тази статия. Ние имаме билети за Рим за края на октомври. Така както е написано - "Итaлиaнcĸитe бaзи нa ĸoмпaниятa, вĸлючитeлнo Бepгaмo, Heaпoл и Πизa щe ocтaнaт c 5 caмoлeтa пo-мaлĸo." - не става много ясно дали и някое друго летище ще е засегнато, освен споменатите. Вие как го разбирате?
От друга страна, още не съм получила мейл за отмяна на полет...

# 391
  • София

Притесни ме малко тази статия. Ние имаме билети за Рим за края на октомври. Така както е написано - "Итaлиaнcĸитe бaзи нa ĸoмпaниятa, вĸлючитeлнo Бepгaмo, Heaпoл и Πизa щe ocтaнaт c 5 caмoлeтa пo-мaлĸo." - не става много ясно дали и някое друго летище ще е засегнато, освен споменатите. Вие как го разбирате?

Виж дали го има в излитащи за съответната дата на летище София. Иначе по сайтовете пишат всякави глупости, не мисля, че трябва да вярваме на всяка статия. И все пак не виждам никъде да споменават Рим, а тотално други градове.

# 392
  • София
Да, има го полета, в сайта на Раян също го има. Но пък и тия до Неапол си ги има, та не се знае. Иначе, предполагам щом не са го споменали, едва ли ще засяга и Рим.
За съжаление, същата информация я има на много места, аз търсих нещо официално от Раян, не намерих, но пък тази информация я има публикувана и от Reuters и CNN и подобни, та сигурно е вярна. Жалко за хората, които ще засегне, доста неприятна ситуация.

# 393
До две седмици преди полета могат да ви пратят информация за промяна. Есенно време винаги е имало промени принципно, от опит го казвам, добре е да резервирате нощувки с възможност за отмяна.

# 394

не се впечатлявайте много от тия статии, те се базират на свършен факт, тоест което ще е съкратено вече е съкратено
човек никога не знае с нискотарифните, взимате билети ако ви се ходи и така, иначе гаранция 100% никой няма да ви даде никога

# 395
  • София
До две седмици преди полета могат да ви пратят информация за промяна. Есенно време винаги е имало промени принципно, от опит го казвам, добре е да резервирате нощувки с възможност за отмяна.

Те нашия полет веднъж вече го промениха, изместиха ни връщането с един ден по-рано, та се наложи да искам промяна на полетите и да сменяме дати на резервация. В крайна сметка дори стана по-добре за нас. Но се надявам до тук да спрат с промените. Simple Smile Но ще видим. Наистина, както казва и neuromancer, гаранция няма, та просто ще си се надявам да няма изненади. Simple Smile

# 396
Здравейте! Утре сутрин летим със съпруга и детето ми (на 4) София - Варна с Ryanair. Купих билетите преди месец със запазване на места и още веднага можех да се чекирам, но системата изискваше само въвеждане на имена и дати на раждане. След като ги въведох получих бордните карти и за тримата. Мислех, че на по-късен етап ще трябва да се чекираме с егн и тн, но към момента не виждам да се изисква такава информация. Въпросът ми е дали това е стандарт за вътрешните полети и сме успешно чекирани или не правя нещо както трябва? Благодаря предварително!

# 397
Това е достатъчно за вътрешен полет , да

# 398
Здравейте, закупих 2 билета за ноември София - Мадрид, бях чела някъде, че ако си се чекирал, имаш вече издадени бордни карти и ако не пътуваш има глоба, въпросът ми е как да анулирам билетите, тъй като няма да пътувам? Благодаря ви предварително.

# 399
  • sf
Не съм виждала официална информация по повода.

# 400
Глоба има ако анулираш билетите и си искаш парите обратно. Иначе просто не летиш и толкова.

# 401
  • София
бях чела някъде, че ако си се чекирал, имаш вече издадени бордни карти и ако не пътуваш има глоба,

Глупости на търкалета. Ако може линк къде си го прочела. И аз благодаря предварително.
Иначе глоба има - но към кредитната/дебитна карта - липсват ти парите, не може да ги похарчиш за друго.
Като има изгодни билети за Моето градче купувам. Ако не е удобно за пътуване - просто изгарят, въпреки и чекирането. А аз съм на малка финансова загуба. Но от Райън не са ми блокирали профила да не купувам други билети. Нито са ми взели глоба от кредитната карта.
Това да не е Спиди или Еконт да те слагат в черен списък?

# 402
  • София
Здравейте, закупих 2 билета за ноември София - Мадрид, бях чела някъде, че ако си се чекирал, имаш вече издадени бордни карти и ако не пътуваш има глоба, въпросът ми е как да анулирам билетите, тъй като няма да пътувам? Благодаря ви предварително.

Лятото имах билети за Родос, понеже бях купила и места, бяхме се чекирали и заради пожарите не заминахме в последния момент. Никой нищо не ме е глобявал, по-скоро ми скъсаха нервите, защото опцията да промениш полета с друг към същата държава, заради извънредната ситуация на острова, не работеше. Пиша им на чата, те не знаят защо не работи, отделно дават да променя датата на отиване, но не и тази за връщането.

# 403
бях чела някъде, че ако си се чекирал, имаш вече издадени бордни карти и ако не пътуваш има глоба,

Глупости на търкалета. Ако може линк къде си го прочела. И аз благодаря предварително.
Иначе глоба има - но към кредитната/дебитна карта - липсват ти парите, не може да ги похарчиш за друго.
Като има изгодни билети за Моето градче купувам. Ако не е удобно за пътуване - просто изгарят, въпреки и чекирането. А аз съм на малка финансова загуба. Но от Райън не са ми блокирали профила да не купувам други билети. Нито са ми взели глоба от кредитната карта.
Това да не е Спиди или Еконт да те слагат в черен списък?
Мисля, че Suzan Nikolova 747239 има предвид "Такса за пропуснато заминаване" от меню "Такси": https://www.ryanair.com/bg/bg/useful-info/help-centre/terms-and- … -and-conditions19
€100 / £100 - Налична е само по-малко от 40 минути преди полета и до 1 час след времето на заминаване на полета. Също така е налична за клиенти, които пристигат на гишето за билети до 1 час след заминаването на техния полет, за да се прехвърлят на следващия възможен полет. Таксата се начислява на пътник и на сектор.
Но това приложимо, в случай че целите да хванете полета, за който сте се чекирала. Тъй като не смятате да се явите, не Ви се начисляват глоби.

# 404
  • София
Аз не схващам особено какво искат да кажат Раян с този текст - първото изречение с 40те минути. Вероятно има и някакъв елемент на изгубени в превода.

Общи условия

Активация на акаунт