RYANAIR - 23

• 52 192
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Аз не схващам особено какво искат да кажат Раян с този текст - първото изречение с 40те минути. Вероятно има и някакъв елемент на изгубени в превода.
Заинтригувах се и го потърсих. На английски е същото:
Missed Departure Fee
n/a
€/£100
Only available at less than 40 mins before and up to 1 hour after flight departure time. Also available to customers who arrive at the ticket desk up to an hour after their flight departure to move to the next available flight. The fee is charged per passenger per sector.

Така е написано, че наистина не се разбира много какво искат да кажат. Аз го разбирам като: ако си изпуснал полета по своя вина, си плащаш тази такса, за да те качат на следващия наличен полет.

# 406
Some low-cost carriers, for example, offer a 'missed departure' or 'rescue' fee. Take Ryanair, for example. If you miss your flight with the Irish airline but make it to the desk up to one hour after your plane leaves, a €100/£100 fee per passenger will get you onto the next available flight

Май е това , да

# 407
-40 (40 минути преди излитане) е времето, когато затваря чек-ин за даден полет и когато се предават финалните бройки. Идеята тук е, че ако изтървете чек-ин на летището (но примерно сте се чекирали онлайн и имате бордни карти, а на чек-ин гишетата сте искали само да чекирате багаж) и/или не стигнете на време до изхода, имате право до +60 (60 минути след излитане) да презаверите билета си срещу фиксирана цена, без значение колко би струвал този билет. Разбира се, ако е по-евтино да си купите нов билет за другата дата, е по-удачно да направите нова резервация. Но ако е по-скъп от фиксираната цена, тичате бързо към билетно гише за презаверка.

# 408
  • София
Тези 40 минути константа ли са за всяко летище или има значение от това дали е на ръкав или не?

# 409
Тези 40 минути константа ли са за всяко летище или има значение от това дали е на ръкав или не?

Първо, благодаря за въпроса и се радвам, че имам възможност да изясня и това. Blush

Константа са конкретно за тази авиолиния, без значение на кое летище. Всяка авиолиния си има свои изисквания на коя минута да се затваря чек-ин. За Ryanair това е -40, но има авиолинии, които затварят на -60, на -30 и т.н.
Мисълта ми е, че не зависи от летището, от това дали сте с автобус/на ръкав/пешеходна зона и т.н. - авиолинията го определя за себе си и наземният персонал е длъжен го спазва.

Искам да вметна, че чек-ин затваря спрямо ОРИГИНАЛНОТО време на излитане. Ако имате полет, който лети в 14:00ч, но има обявено закъснение и новият час на излитане е 15:00ч, чек-ин за този полет на Ryanair затваря в 13:20ч, а не в 14:20ч. Който е успял да си чекира багажа до 13:20ч - успял, който не - изхвърля течностите и острите предмети, взима големият куфар 20кг като ръчен багаж и на изхода го заплаща отново.
Редактирам: Изключения могат да се правят в крайни случаи, когато закъсненията са от порядъка на много часове и примерно някой сутрешен полет е предвиден чак за вечерта.

Последна редакция: чт, 05 окт 2023, 10:45 от ztztt

# 410
  • София
Благодаря 🙂
А под чек-ин, гейта ли имаш предвид? Той ли затваря винаги 40 минути преди полет на Раян или това, което масово наричаме чек-ин, издаването на бордните карти когато не са електронни и оставянето на некабинните багажи?
Или иначе казано, при само ръчен багаж пак ли важат тези 40 минути за които имат гореописаните права?

# 411
Благодаря 🙂
А под чек-ин, гейта ли имаш предвид? Той ли затваря винаги 40 минути преди полет на Раян или това, което масово наричаме чек-ин, издаването на бордните карти когато не са електронни и оставянето на некабинните багажи?
Или иначе казано, при само ръчен багаж пак ли важат тези 40 минути за които имат гореописаните права?

Второто. Истинският чек-ин - гише за регистрация на пътници и багажи, а не изходът.
Онлайн чекиран пътник, който е само с ръчен багаж, изобщо не трябва да се вълнува кога затварят гишетата за чек-ин - директно към проверки и после към изхода. Wink
За затварянето на изхода не ми се говори толкова обстойно, защото ще навляза вече в конспирации, субективни мнения и служебни тайни. Само ще вметна, че по бордна карта пише, че изходът затваря на -30, което е практически невъзможно (освен на сутрешен полет - първи курс за деня на дадения самолет), защото turnaround (най-общо: кацане, рулиране, разтоварване на пътници и багажи, почистване на самолета, зареждане на гориво, затоварване на новите пътници и багажи, рулиране и излитане) на Ryanair е 25мин. Тоест самолетът каца на -25 и тепърва започват да се извършват процедурите по-горе, а те искат изходът да е затворен и новите пътници да са качени на -30 преди още дори да е кацнал самолетът. Joy Спирам дотук. Joy

# 412
Благодарности на ztztt и RebelHeart изключително полезно 🌻

# 413
Здравейте, моля да ми помогнете. Купих билет за майка и прикачих и бебето към нея (под 2 годишно).
Прочетох,че детска количка сгъваема не се заплаща, ами предлага да добавя срещу 15 евро обурудване за деца.
Ако не платим тези15 евро, означава ли ,че количка не може да се вземе и да се маркира и остави на изхода за качване на борда.

# 414
Щом имате бебе с вас количката е безплатна. Плаща се ако няма бебе с вас.

# 415
Благодаря ви! И аз така го разбирам, но се усъмних в последния момент Grinning

# 416
Здравейте, нещо се пообърках аз и да питам. Ако си купя билет от тарифа Plus освен малката чанта имам ли право на още някакъв ръчен багаж. В смисъл ще нося лаптоп, и раницата е по-голяма. А за детето под 2год.брбешка чанта с пюре мляко и вода проблем ли са тези неща. Пътувала съм с Bulgaria air, но тук ми се струва по-различно бая.

# 417
За Plus пише един брой малък ръчен (не два, един, каквото и да е, примерно чанта за лаптоп или раница) и един чекиран (дава се в багажното).
Regular е с два броя ръчен, без чекиран.
За бебе се полага един брой багаж извън тази бройка, то е към бебето, не към възрастния.

Последна редакция: нд, 08 окт 2023, 16:07 от neuromancer

# 418
Някой има ли идея защо Раян нямат полети април и май за някои дестинации (баш тези, които ме вълнуват...)? За юни и след това си летят.

# 419
Някои дестинации са сезонни, явно тази която гледаш е от тях.

Общи условия

Активация на акаунт