RYANAIR - 23

• 51 541
  • 736
  •   1
Отговори
# 540
Май сте купували билета през посредник, затова. Ако го купите от сайта на Раянеър няма да ви изисква това.

# 541
Не съм купила билета още,просто си свалих приложението и тръгнах да си създавам профил

Май сте купували билета през посредник, затова. Ако го купите от сайта на Раянеър няма да ви изисква това.

# 542
Може ли да купя два билета, но само за единия пътник багаж? Трябва да купя първо само билетите и да добавя багаж или има начин в началото да отбележа, че искам един куфар.

# 543
  • София
Може ли да купя два билета, но само за единия пътник багаж? Трябва да купя първо само билетите и да добавя багаж или има начин в началото да отбележа, че искам един куфар.
Разиграй ситуация за да видиш цените, те не са еднакви  :
1. Купуваш един само с ръчен и отделно купуваш един с допълнително багаж.
2. Купуваш два само с ръчен и на последваща стъпка добавяш само багаж.

# 544
  • Melmak
Здравейте!

Лятото пътувахме с Раян и ми направи впечатление, че много от хората бяха без прайорити, което аз в повечето случаи купувам заради малкия куфар. Бях взела едно място с прайорити и едно без, защото 1 малък куфар ни беше достатъчен.

Това, което забелязах беше, че повечето хора бяха с малки ранички, които не бяха проблем.

Мисля да организирам уикенд пътуване за нас с мм мисля да взема само базови билети. Наясно съм с размерите на багажа без прайорити, обаче не ми се видя толкова строго да го следят.
Чудя се ако ползвам малка раница тип служебен лаптоп и никакви други чанти, дали ще стане?

# 545
ако е мека раница тя обикновено може да се сплеска и да влезе в мярката дори и да е малко по-голяма, та рядко ги гледат
по принцип и без прайорити имаш право на малък ръчен багаж, с прайорити - и на още един по-голям

# 546
  • София
Ако видимо е по-голяма е вероятно да те накарат да мериш. 4-5 см нагоре / настрани принципно не им се навира в очите.
И все пак, има размери на сайта, и не ти давам по никакъв начин съвет да не се съобразяваш с тях, а споделям наблюдения.

# 547
  • Melmak
Да, благодаря много за отговорите! Не ми е идеята да минавам метър, нито искам да се заяждам на гейта. Просто ще сме 2-3 дни там буквално и не мисля, че има смисъл от куфара. За това се чудя коя раница да си взема. Ние винаги пътуваме с малко багаж и не ми е проблем да се събера в малко пространство. Благодаря за отговорите! 🙏

# 548
Наскоро пак бях питала,но за първи път ще летя само с раница...и се извинявам за глупавия въпрос.Ако взема вакумирана пушена риба,около 200 гр.и тя да не е един брой,ще бъде ли проблем ?

# 549
не би трябвало да е проблем, не е течна или опасна
за Европа говорим, не други континенти, там за храни има ограничения

# 550
  • Свищов
hechicera_, март летяхме за Италия 3-ма човека само с малките ранички и 1 приорити. На връщане бях взела 2 приорити, че да има място за подаръци. 4 нощувки изкарахме, дрехите ни бяха с дълъг ръкав повечето, носехме и пижами и бяхме с дете, т.е. половината нейна раница бяха играчки, книги, забавления, лекарства и т.н. Стигна ни, че дето се казва и остана място. С раница обаче на мен лично ми е по-удобно от чанта за лаптоп, а и мисля, че събира повече. Гледах разни клипчета за пътуване с малко багаж, за опаковане и т.н. и за мен са много полезни. Със сигурност ще се справите за 2-3 дни с малкия ръчен.

# 551
  • Melmak
hechicera_, март летяхме за Италия 3-ма човека само с малките ранички и 1 приорити. На връщане бях взела 2 приорити, че да има място за подаръци. 4 нощувки изкарахме, дрехите ни бяха с дълъг ръкав повечето, носехме и пижами и бяхме с дете, т.е. половината нейна раница бяха играчки, книги, забавления, лекарства и т.н. Стигна ни, че дето се казва и остана място. С раница обаче на мен лично ми е по-удобно от чанта за лаптоп, а и мисля, че събира повече. Гледах разни клипчета за пътуване с малко багаж, за опаковане и т.н. и за мен са много полезни. Със сигурност ще се справите за 2-3 дни с малкия ръчен.

Благодаря ти, ние сме двама възрастни без дрца. Съответно няма проблем да сме с минимум багаж. Какво толкова ни е нужно за три дни! Иначе то не е чанта за лаптоп, а раница за лаптоп. Една служебна имам, такава по-плоска е, а е удобна, защото не е чанта. Сещаш се сигурно за какво говоря. Ако не я пълня мога да я посмачкам при нужда да я наблъскам в мострата на гейта. Така мисля поне.

# 552
  • София
Опитвам се да чекирам възрастен човек с безсрочна лична карта.Системата  упорито си търси дата на валидност.Как да процедирам? Писна ми да водя малоумни "разговори" с чат бот

# 553
  • София
Опитвам се да чекирам възрастен човек с безсрочна лична карта.Системата  упорито си търси дата на валидност.Как да процедирам? Писна ми да водя малоумни "разговори" с чат бот

Сложи някаква дата след тази на полета, няма значение.

# 554
Да, или пробвайте да сложите дата, която е същата като на издаването на личната карта, но с 10 години по-късна. Стига да не е минала вече, разбира се, хаха. И да има 6 месеца от датата на пътуването, за всеки случай Wink

Общи условия

Активация на акаунт