RYANAIR - 23

• 51 524
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • Melmak
На мен ми показва винаги всичко в евро. Даже не знаех, че е някаква настройка. Така ми е било винаги.

# 601
В приложението не намирам и не помня да съм сменяла, но ако се логнете от компютър по спомен там избирате език и валута и се запаметяват за профила, вероятно оттам и се прилагат в приложението.

# 602
  • София
В приложението не намирам и не помня да съм сменяла, но ако се логнете от компютър по спомен там избирате език и валута и се запаметяват за профила, вероятно оттам и се прилагат в приложението.
Май не е от профила, защото София - Будапеща ми излизат в евро, а Будапеща - София във форинти все през профила.

Не че е крайно важно, де 🙂

# 603
Интересно, до Лондон си ми ги показва в евро. В движение съм, ще поразровя довечера, ако намеря нещо.

# 604
  • sofia
Здравейте,

Имам питане, свързано с багажа. Планувам пътуване с детето (на 11г.) и ми се иска да поръчам билетите така, че той да е само с раница, а при мен са е големия куфар. Как се поръчва различен багаж за двама ни? Отделни поръчки ли правя?

# 605
  • СОФИЯ
Купуваш 2 билета с раници и после към твоя добавяш какъвто куфар искаш.

# 606
Започваш процеса на купуване на билети, в началото ще ти предлага за всички, всичко. След въвеждането на имената можеш да избереш вече конкретно,  кой, с какъв багаж да бъде. Там могат да са различни.

# 607
  • София
Здравейте!
Купувам билети за Ryan air и сме двама възрастни, тийнейджър и малко дете. Видях, че изборът на места е 8 евро на човек с малко дете и е задължителен. Ако не закупя избор за другия възрастен и тийнейджърът, ще ги разхвърлят на рандъм принцип в самолета ли? Кои места бихте ми препоръчали?
И има ли голямо закъснение на вечерните полети на Rayan air, самолетът трябва да пристигне в 22 ч от Виена?
Благодаря!

# 608
  • Melmak
Ако не закупите места нямате гаранция къде ще се паднат. Това е идеята на закупуването на места, да можете да се чекирате рано и да знаете къде и дали ще седите до вашите спътници. Аз лично си купувам места, защото искам да седя с конкретен човек и защото много мразя да се чекирам в последния момент.

# 609
  • София
1. Ще са на рандъм принцип.
2. Ще е тъмно, няма голямо значение.
Някои хора предпочитат до пътека за да им е удобно да станат ( до тоалетна или за нещо от багаж ), други до прозореца за да гледат навън. Дори и тъмно, при излитане и кацане светлините на градовете са ми интересни.
3. Това никой няма как да знае.
Принципно е по-вероятно вечер да има по-голямо закъснение отколкото сутрин ако са се натрупали вече някакви през деня. Самолетът ще е направил няколко курса преди този.
Снощи, примерно е излетял от София с 16 минути закъснение, но е наваксал и кацнал във Виена с 3 минути преди часа по разписание.

# 610
  • София
Ако не закупите места нямате гаранция къде ще се паднат. Това е идеята на закупуването на места, да можете да се чекирате рано и да знаете къде и дали ще седите до вашите спътници. Аз лично си купувам места, защото искам да седя с конкретен човек и защото много мразя да се чекирам в последния момент.

Ако закупя или не закупя места, предполагам, че пак трябва 24 часа преди полета да се чекирам онлайн. Ако нямам места, при чекирането няма ли те да ми дадат места онлайн на техен си принцип?
Иначе да, при закупуването ще сме по-наблизо, но реално 4 човека няма как да стоят заедно на 1 ред.

RebelHeart, много благодаря за информацията!
За пътека и прозорци е ясно. Иначе виждам, че има и сектори, по-напред, по-назад и това ми беше интересно.

Отделно за безплатен багаж към билета приемат ли раници с големина като тези за лаптоп, без да се закупува ръчен багаж?
Благодаря отново!

# 611
  • Melmak
Когато закупите места, можете да се чекирате до 60 дена преди полет. Аз купих билети за януари и вече съм се чекирала.
Ако не бях взела места, трябваше да дебна преди полета да се чекирам. Съответно като не закупите места, ще ви даде рандъм места, там където са останали свободни. Няма как да ви гарантират, че ще сте заедно и въобще в коя част на самолета ще бъдете. За полети в Европа честно казано не мисля, че има много голямо значение за местата, аз винаги взимам най-евтините. Като купувате билетите можете да видите какви са цените на местата, тези с повече място за краката са по-скъпи. Ако човек е висок, това си е проблем в самолета. За полет 2-3 часа според мен е все тая къде ще се седи, освен ако човек не е 2 метра и наистина му е трудно да се събере на обикновено място.

Иначе да, ако не закупите места онлайн чекина се отваря малко преди полета, не помня дали беше 24 или 48 часа.

# 612
Отделно за безплатен багаж към билета приемат ли раници с големина като тези за лаптоп, без да се закупува ръчен багаж?
Ако го носите като единствен багаж, безплатно е. Ако го носите като второ парче багаж, нямате право. Аз затова си слагам лаптопа в раницата, която ми е като единствен багаж (щом няма да плащам за прайорити).
Прочетете правилата за багажа, има ги в заглавната тема, на първа страница. Така ще си спестим много въпроси (ако, ако, ако). Безплатният багаж е ЕДНО парче и си има определени размери. Второто парче вече се таксува. Просто е.

# 613
  • София

RebelHeart, много благодаря за информацията!
За пътека и прозорци е ясно. Иначе виждам, че има и сектори, по-напред, по-назад и това ми беше интересно.

Благодаря отново!
Най-отпред са по-скъпи местата. Някои са с допълнително място за краката. Това ясно ще го видиш - ще ти отвори схема на самолета.
Ако ще решите до прозореца, то или най-отпред или най-отзад за да не пречи крилото на гледката.
За багажа имаш посочени размери и трябва да влезеш в тях. Няма значение дали е мека раница или такава за лаптоп или торба или чанта.

# 614
  • София
Може да си вземете места по-напред или назад, но близо до вратите, ако искате да слезете по-бързо от самолета след кацане. Ако сте по средата, трябва буквално да изчакате целия самолет да се изпразни. Също така по-бързо се слиза, ако сте до пътеката.
Това има значение, ако бързате за автобус след полета. Но после трябва да сте и по-напористи на паспортната проверка, че става голяма бутаница. И това ми се е случвало най-вече в София, когато пътниците са предимно българи. Изглеждат интелитентни млади хора, но вкарват яко нахалство и лакти, за да се наредят първи на опашката. Прощавайте за отклонението, но много се дразня от това нещо.

Общи условия

Активация на акаунт