Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 92

• 22 993
  • 747
  •   1
Отговори
# 465
Аз да се отчета от прегледа вчера и се връщам да ви чета. Бебето е добре върви малко напред даже, все още не съм на терапия за тромбофилията. Освен хематома който си влача от началото вече имам и 2 нови ретроплацентарни хематома, доктора каза че са ниско долу което било добре, каза че се надява до 12 седмица когато бебчо изпълни кухината хематомитв да си намерят място и да не създават проблеми. Някоя мама да е имала такива ретроплацентарни хематоми, че в интернет пише направо ужасии

# 466
  • Замък сред облаците
Съжалявам, Пинитос. Моят хематом изчезна към 13гс.

Бях на терапия с 800мг циклогест на ден (за да няма допълнително кървене) и на НМХ инжекции всеки ден за тромбофилията (аз вярвам че помогнаха и за хематома, защото той е съсирена кръв реално).

# 467
Съжалявам, Пинитос. Моят хематом изчезна към 13гс.

Бях на терапия с 800мг циклогест на ден (за да няма допълнително кървене) и на НМХ инжекции всеки ден за тромбофилията (аз вярвам че помогнаха и за хематома, защото той е съсирена кръв реално).
аз също съм на циклогест по 800 мг на ден. За мен е важно, че с бебчо всичко е наред, за сега слава богу и кървене нямам, направо благодаря на Господ,

# 468
Здравейте, март месец моята бременност беше прекъсната с хапчета поради задържан аборт в 9 г.с. две седмици след това на контролния преглед всичко беше наред, дори имах овулация, след това нещо се обърка и незнам дали трябва да се притеснявам. Менструация имах на 27.05 след това на 05.06 и сега последно на 17.06, като си беше по 4 5 дни както ми е винаги, цикълът ми от 28 дни стана на 26 и вчера бях на преглед

Трябва ли да се притеснявам?
Това ми беше втора бременност, като първата вече е 6 за 7 клас и не съм първа младост

# 469
  • Замък сред облаците
При следваща менструация си пусни полови хормони на 2-3 ден от кървенето.
Не пишеш годините, може предменопауза да е, може друго да е.

# 470
  • На изток от Ада
Пинитос ,   защо не си на терапия за НМХ ? При хематолог била ли си ? Аз също имах хематом и полип и с клексан през ден и аспирин протект( знам   не ок , но терапия от Русев  и стигнах донай - дългата си бременност , имах и вливки за НК клетки ...

# 471
Пинитос ,   защо не си на терапия за НМХ ? При хематолог била ли си ? Аз също имах хематом и полип и с клексан през ден и аспирин протект( знам   не ок , но терапия от Русев  и стигнах донай - дългата си бременност , имах и вливки за НК клетки ...
кръвните показатели са ми окей направих консултация с др. Кондева каза че за сега мога и без терапия и ше следим показателите как са. Доктора на всеки преглед гледа кръвотока как е, ходя на прегледи всяка седмица заради хематома и кървенето което имах. А в началото пиех натаспин, но го спряхме заради кървенето което имам и та така....

# 472
Добро утро на 'сички. Взех решение, че ще търся второ АГ, тъй като изпитвам съмнения към първоначалния си избор. Наречето го шесто чувство. Знам, че е писано стотици пъти и са едни и същи гурутата, но просто съм супер объркана. Давайте акъл за някой в София, за препдочитане по ЗК, тъй като най-вероятно ще остана при досегашния ми. (А може и да не)

# 473
Няма смисъл, Вецев ли имаш предвид ? Аз съм от крайно недоволните,мога на лично да ти пиша повече,ако искаш. И от вътрешна информация мога да ти кажа смени го,или поне намери И друг. По каса и аз съм още в търсене, просто няма някой надежден ,на който да се доверя. Ровила съм много и нищо не харесах. Ако намериш, казвай. Иначе за частно мога да препоръчам...

# 474
  • София
Няма смисъл , знам че съм ти го писала това,ама и в публичното пространство да питам,някой има ли мнение за д-р Татяна Абаджиева,и тя в Шейново работи.
 Аз съм вързана към Надежда,зареди д-р Христов при всички положения,а и мисля че открих лекаря си там в лицето на д-р Кръстев,който да води ЖК,но при мен драмата е с болничните,ама там е дълга и широка.
Някой знае ли може ли на две места да си водя ЖК,в Надежда платено и по здравна каса другаде?

# 475
  • Sofia
Bubble, аз още от началото на бременността се следях при двама АГ - бях по здравна каса при Вецев и на частно при моята АГ във Вита.
Някой знае ли може ли на две места да си водя ЖК,в Надежда платено и по здравна каса другаде?

# 476
  • София
Брин ,а тя водила ли ти е ЖК?
То и аз със сина ми при трима се следях,но само един от тях ми водеше ЖК.

# 477
  • Замък сред облаците
Дефинирай водене на ЖК.
Това е едно пускане на изследвания или правене на прегледи. Ако искаш да са по ЗК, намираш си лекар по касата да ти ги пуска. На частно си пускаш други. На втори лекар по ЗК не става, дори да има договор с касата лекарят, щом имаш един път направени прегледи или изследвания по ЗК при първия втория не може да ги дублира, така че пак ще ги плащаш.

А независимо на частно или по ЗК се следиш, болничните се издават от един само пак.

# 478
  • Sofia
Брин ,а тя водила ли ти е ЖК?
То и аз със сина ми при трима се следях,но само един от тях ми водеше ЖК.

Както е писала АА, ЖК по ЗД е само една.

Иначе моята АГ от Вита си ми пускаше абсолютно всички изследвания в нужните срокове. Правихме и всички ехографски прегледи (в първото тримесечие на две седмици, през второто веднъж месечно и в третото пак зачестиха + редовни записи на тонове, и в деветия месец - прегледи всяка седмица).
За мен това си е ЖК от-до, но на частно.
Като болничен можеше да ми издава и АГ по ЗД и АГ на частно.

# 479
  • Замък сред облаците
То вече след един момент е по ЛКК, ако се почне от рано с тях.

Общи условия

Активация на акаунт