Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 92

• 22 987
  • 747
  •   1
Отговори
# 480
  • Sofia
То вече след един момент е по ЛКК, ако се почне от рано с тях.
Тази бременност не съм ползвала болнични, освен 14 дена от 45-дневния. Но специално питах АГ на частно дали може да ми издава болнични и от коя г.с. в случай че ми се наложи.

Иначе АГ на частно даже започна със записите на тонове доста по-рано от АГ по ЗК. Още не бях влезла в третото тримесечие, което много ме учуди.

# 481
А може ли АГ на частно първо да ми даде болничен , и после като след 12гс се запиша при АГ по ЗК той да ми ги издава? Има ли проблем че ще са от различни лекари ?

# 482
  • София
Точно както АА казва ЖК може да е на частно или по ЗК. Аз се следя само на частно, всичко си върви и изследвания и болнични. Със сина ми тоновете започнахме в 28гс, така си практикуват в Щерев. За мен това двойно следене ми е излишно, изследванията дето се покриват по ЗК са толкова базисни, една ПКК Е 10лв, вече самото следене ако е по ЗК само си заслужава ако лекаря гледа всеки път на УЗ.

# 483
  • Замък сред облаците
Аз вметнах понеже от поста на Бъбъл пише че ще й е драма с болничните и затова реших че иска от рано.

Иначе при мен беше като при Брин във Вита без лекар по ЗК обаче.

Аз специално за ЗК уточних горе защото само там има условности какви ти се полага от държавата.

# 484
  • София
Момичета,не се разбрахме,далеч съм от мисълта,че мога да следя рискова бременност само по ЗК 😂😂😂 Чак смях ме напушва като си го помисля.
В Надежда ще си плащам при всички положения , там със сигурност ще взема пакета,който няма и да ми стигне ,това е реалността.

Просто миналия път всички болнични ми минаха през Ташков ,който ми водеше ЖК в болница Сердика по каса чисто документално.Сега за ранния болничен ще трябва да ме хоспитализират на два пъти,което в Надежда ще ми стъпи на около 1000 лв,после и с ЛКК ще видим как ще е.Поне за тия работи с документите не ми се плаща,ако може поне това да мине някак си по тънката лайсна 😂
За прегледи,лежане,изследвания никога не съм ги коментирала,разбира се че ще си плащам,приела съм го и си го знам,през ум не ми е минавало да разчитам на касата за тях.
После и за децата цялата система е тотален шит.Синът ми продължавам на частно само да го водя.За съжаление не може да се разчита на здравната каса в никакво отношение.

# 485
Аз да не би нещо да съм пропуснала. Бъбъл, има ли бременност сега при теб? Thinking

# 486
  • Замък сред облаците
За ЛКК има определени болници/дкц в София, които правят ЛКК по ЗК. Има ги на сайта на СРЗИ. Ако съответното здравно заведение няма договор за тази дейност се плаща за разглеждането на болничния. Но винаги може с амб лист да се подадат документите в ДКЦ по ЗК, а не където се следиш.

# 487
Някой назад беше питал за мнение за Абаджиева. Имам  макар и през момичето, с което лежах в Шейново с предното раждане. Тя беше поциентка на Абаджиева и беше супер доволна, а докторката на няколко пъти мина лично да си я нагледа след операцията и ми се видя страшно мила и компетентна.
Аз за Вецев мога да кажа само хубави неща, макар че ,както за всеки лекар, винаги съм с едно наум. Следих се и родих при него през 2021г и съм с прекрасно впечатление. След операцията си минаваше при мен, той ми смени и превръзкана, и конците си ми махна той, съдейства ми и при проблем с неонатологията. Не мога да кажа нищо лошо. Сега отново отидох при него,  имам му доверие, само не знам дали искам да раждам пак в Шейново, ако трябва пак да е секцио.

Последна редакция: сб, 01 юли 2023, 12:38 от Bobby_g

# 488
  • София
Аз да не би нещо да съм пропуснала. Бъбъл, има ли бременност сега при теб? Thinking
Не за съжаление,ама аз си го мисля  😣 Не е нашия този месец,ама другия се надявам морето да ни повлияе бебеносно.

# 489
Държа да отбележа, че не съм казала нищо лошо за никой към момента. Просто искам да видя и някой друг. След назначената терапията с т.нар. Кортикостероиди, без каквито и да е изследвания ибез каквито и да е имунологични проблеми, от 2 дни съм в постоянна чуденка как да процедирам. Дори не знам защо са ми изписани. Това е. Не съм се отказала, но някой неща са ми прекалено инвазивни, и предпочитам да бъдат потвърдени (или пък не). Ако има фенове даа си скапват сами имунната система, аз не съм от тях.

# 490
Държа да отбележа, че не съм казала нищо лошо за никой към момента. Просто искам да видя и някой друг. След назначената терапията с т.нар. Кортикостероиди, без каквито и да е изследвания ибез каквито и да е имунологични проблеми, от 2 дни съм в постоянна чуденка как да процедирам. Дори не знам защо са ми изписани. Това е. Не съм се отказала, но някой неща са ми прекалено инвазивни, и предпочитам да бъдат потвърдени (или пък не). Ако има фенове даа си скапват сами имунната система, аз не съм от тях.
Не знам защо прие коментара ми като критика към теб и решението ти да потърсиш друг. Всеки сам избира своя лекар и е важно да почувства, че може да му се довери. Щом Вецев не е твоят, търси още, ще се намери, има достатъчно добри специалисти.
Последното ти изказване няма да го коментирам, защото звучи излишно нападателно и няма да ти влизам в тона.

# 491
Коментарът ми въобще не беше реплика на твоя. Не знам как го реши.
Просто изнасям доводите си да съм със смесени чувства..

# 492
Коментарът ми въобще не беше реплика на твоя. Не знам как го реши.
Просто изнасям доводите си да съм със смесени чувства..
Така звучи.
Виж тази лекарка, препоръчаха ми я наскоро, но още не съм ходила. Следи по каса, отзивите са добри и ми казаха, че е много подробна и обяснява всичко. На 10-ти ще мога да дам и лично мнение.
https://superdoc.bg/lekar/nur-alsaleh

Последна редакция: сб, 01 юли 2023, 12:47 от Bobby_g

# 493
  • Замък сред облаците
За Абаджиева имам добри отзиви от една позната от форума, при нея й беше последния кюртаж и преди това. Покрай безплатните прегледи се прехвърли при Стаменов в Надежда, но не е доволна от него.

# 494
Не за съжаление,ама аз си го мисля  😣 Не е нашия този месец,ама другия се надявам морето да ни повлияе бебеносно.
А пък аз така се надявах. Пожелавам морето да е бебеносно. Иначе много правилно, че търсиш предварително. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт