Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 92

• 22 978
  • 747
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте,

Искам да благодаря за полезната информация на първа страница.
На 23.06 ме диагностицираха с миссед аборт ( 9 г.с) и на 25.06 последва кюретаж.
След кюретажа съм на хормонална терапия за минимум 2 месеца.
Искам да попитам , хормоналната терапия ( контрацептиви) ще повлияе ли на изследванията за хормоните на щитовидната жлеза ( възнамерявам да ги направя минимум след месец)?

# 496
  • Sofia
Аз бих изчакала два-три месеца с изследването на щитовидните хормони. Не толкова заради противозачатъчните, а по-скоро заради бременността и миседа, които ги разбъркват.

# 497
Аз след като звъннах на моя ендо след миседа да го питам кога да пускам контрола на щитовидните, той ми каза най-малко след месец и половина, по възможност след два.

# 498
Благодаря много за отговорите! Kissing
Ще изчакам поне два месеца.

# 499
Искам да си питам вас, защото знам,че сте по - запознати. Преди 12гс мога ли да отида при АГ по каса с обикновено направление за преглед? И може ли той да ми пусне болничен?

# 500
  • На изток от Ада
Можеш Ян . Как АГ по каса преди 12 гс , аз само веднъж бях на частно ...

# 501
  • София
Искам да си питам вас, защото знам,че сте по - запознати. Преди 12гс мога ли да отида при АГ по каса с обикновено направление за преглед? И може ли той да ми пусне болничен?
За болничния мога роман да ти изпиша.
Трудно става и трябва да имаш наистина сериозна причина ,за да излезеш в болничен толкова рано.
Хоспитализират те за три дни с някаква диагноза и после на базата на епикризата ти издават болничен за месец,на следващия месец схемата пак се повтаря и така докато не се запишеш не ЖК.
Другото е,че имаш право на 180 дни болничен,надвишиш ли ги,отиваш на ТЕЛК комисия.Аз имах с предната бременност сериозни основания да ми удължават болничните над тези 180,аборт в късна  седмица ,настояща бременност със серклаж и 4 епикризи общо от лежане по болници през бременността,та изобщо не сме се и съмнявали,че ще ги признаят.

# 502
Ох, ами ако не искат да ми дадат ... Сега съм 14 дни от Лл. Освен да прекъсвам по два дни с отпуска и после още 14 от Лл.... Така възможно ли е?

# 503
  • София
Ох, ами ако не искат да ми дадат ... Сега съм 14 дни от Лл. Освен да прекъсвам по два дни с отпуска и после още 14 от Лл.... Така възможно ли е?
Yan ,зависи какви са причините,поради които излизаш толкова рано.Коя седмица си сега?

# 504
И аз почнах да правя схеми как да не се появявам в офиса .. По принцип съм привърженик да се ходи на работа докрая, обаче съм толкова изморена и най-малкото нещо ме побърква, та рискувам и да се сбия с някой в офиса Grinning Слава на богу съм хоум и трябва да ходя само 2 дни, но пак имам мижав интерес... Засега съм решила да редувам отпуски и болнични от личната до 12 г.с., после директно ще снеса на ръководителя си, че или минавам 100% хоум офис или ги оставям с 1 човек по-малко да се пържат в соствен сос. Grinning

# 505
  • София
Аз ако имах възможност за хоум офис също бих си работила ,или ако работех в офис с малко хора.
Учител съм,в контакт съм с поне 80 деца дневно.Страх ме е да не ми се наложи да пия лекарства в ранна бременност (понеже те си идват болни) ,със сина ми имах забрана от лекарите да припарвам бременна и още ми е останал страх как ще се разболея и няма да има с какво да се лекувам 😣 Няма опазване,а с маска не си е работа ...

# 506
Бъбъл, и аз работя в училище. В 10гс съм. То може да си измислят какво са пише в болничния, въпросът е дали АГ ще ми даде.

# 507
  • Варна
Аз и аз уж все щях да излизам, но в крайна сметка си изкарах до 45 дневния хоум офис. То както трябваше да лежа, щях да откача съвсем нищо да не правя.
Хора, извинявам се, че пак съм много офтопик, ама тука  винаги знаете всичко и не знам къде другаде да питам. От няколко дни съм с ужасни, много сърбящи обриви, които стават по-големи. Тръгна от корема като някаква огромна сърбяща стрия, после тръгна към ляво бедро и лява част на корема , на които спя. Имам и по крака, ходила, пръсти на ръце. По корема бяха ситни червени, по останалото тяло са едни като подкожни, бели, без връх. Вчера ходих до спешното на МД, погледна ме Костов и каза, че не били от опасните, да съм си вземела Алергозан или нещо подобно и само топикално. Взех Псило балм и Фени Натурал да ги редувам, но не виждам никакво подобрение, даже става повече. Нощем ставам по 3-4 пъти да се облекчавам с мокра кърпа и мазила. Много ме притеснява да не се окаже таз холестаза, защото нито ме погледна на видеозон за водите, нито пуснахме някакви чернодробни. Днес пък съм само на тонове и сигурно пак никой няма да ми обърне внимание. Писах и на моята АГ, каза да съм отидела на кожен. Първо че от днес за днес не мога да намеря кожен и второ очаквам пак да ми изпише Алергозан и да няма идея от подобни състояния при бременни.
Скрит текст:

# 508
  • Замък сред облаците
Прочети за PUPPP в бременността. Мен ме спасяваше крем на Юриаж.

А чернодробни иди сама да си пуснеш. Всички заедно бяха към 20-30лв май.

# 509
  • Варна
Четох... Успокоявам се, че е това, ама ме гложди да не е другото. Да му се невиди, в живота си не съм имала обрив и се шашкам, че ме обхвана цялата вече. По стъпалата е най-якото, едвам вървя.

Общи условия

Активация на акаунт