Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 92

• 22 973
  • 747
  •   1
Отговори
# 510
  • Замък сред облаците
Ами пусни си асат, алат, огт и фосфатаза и до края на деня ще знаеш.

# 511
  • София
Диди най вероятно е ПУП, и аз имах много силни обриви първия триместър, при мен се оказа от ФК май, ама бях изчела света за ПУП и навсякъде пишеше че е в третия триместър. Пробвай с юриаж пруирсет и адерма с овес да се къпеш, мажи и фенистил.

# 512
  • Варна
То аз тия дни даже само с вода се обливам, иначе съм с АДерма. Значи да разбирам че до раждането ще съм си така 🙄🙄🙄🙄

# 513
  • София
То мани и след раждането продължавало...

и аз да се оплача, да пуснете магия. Имам проблеми с бъбреците, имам белтък в урината и съм ежедневно в мини нервни кризи, дали ще е бъбречна недостатъчност ( имам микро камъчета) или прееклампсия... В сряда съм на нов нефролог който се надявам да даде малко повече светлина.

# 514
  • Варна
Ох какви сме такива, все най-лошия сценарий в главите ни....

# 515
  • София
Бъбъл, и аз работя в училище. В 10гс съм. То може да си измислят какво са пише в болничния, въпросът е дали АГ ще ми даде.
Обясни ситуацията ,щом си 10 г.с може и да не се налага после да ходиш на ТЕЛК,ама пусни малко отпуска,малко болничен от личната и мисля че ще изчакаш до ЖК.

# 516
Ами мисля да отида за един ден и после да искам още 14 дни от Лл. Нали има право да ми даде още, щом е имало прекъсване?

# 517
Ох, ами ако не искат да ми дадат ... Сега съм 14 дни от Лл. Освен да прекъсвам по два дни с отпуска и после още 14 от Лл.... Така възможно ли е?

По-принцип може да се запишеш вече на ЖК. Мисля че никъде го няма това изискване за 12гс, но повечето чакат до тогава за да направят минимум БХС и да се огледа бебчето за аномалии. Обади се на АГ и се уговорете. Обясни че работиш в училище, сред деца или пък друга тежка работа. АГ също първо дава 14 дни и после се удължава с ЛКК (лекарска консултативна комисия). Разпитай дали от тях директно можеш да взимаш болничен или да търсиш комисия сама. Имай предвид че е възможно да те накарат да плащаш 30-40 лв за болничния, защото нарочно си правят частни комисии. Иначе може да намериш и такава по ЗК.
А в тези 180 дни, които са споменали по-нагоре мисля че влизат и други болнични, които си взимала за годината.

Ами мисля да отида за един ден и после да искам още 14 дни от Лл. Нали има право да ми даде още, щом е имало прекъсване?
Ако има прекъсване, има право да.

# 518
Ами то така става,че при този АГ ще съм след като ми изтече болничния. Демек не става да ми даде, иначе е 80лв... И пак опирам до Лл... За ЖК ме съм записана още, а и там не знам ще се съгласят ли да ми дадат... Сложна ситуация..

# 519
То и ЛЛ може да ти откаже. Най-добре се уговори предварително.

# 520
Здравейте,
Може ли мнение за резултатите най- вече за прогестерон,според док. Е супер
2 замразени ембриона на 5 ден ,днес е 10 ден от трансфер в сряда ще пусна пак изследвания
Чхг 266,6
Прогестерон 39,29ng/mL
Като на трансфера ми беше 41,67 bg/mL

# 521
  • Замък сред облаците
Не се правят “нарочно” частни комисии, има си ДКЦта със сключен договор с касата за тази дейност за различните специалности. Можеш да си подадеш документите за ЛКК в ДКЦ с такава комисия без стотинка и не е обвързано къде се следиш. Като пациенти имаме задължение и да се информираме, не само да искаме.

Извънболнични (ДКЦ):
https://srzi.bg/uploads//pages/Lechebni_zavedeniq/4.LKK/Spisac_K … 01.2023%20ip6.doc

Болнични: https://srzi.bg/uploads//pages/Lechebni_zavedeniq/4.LKK/Spisac_K … 01.2023%20bp4.doc

Кате, супер е!

Последна редакция: пн, 03 юли 2023, 14:18 от АА

# 522
Кате, честито, страхотни са ти и ЧХГ-то, и прогестеронът! Nature Sparkles Nature Star2
Желая ти в сряда и двете да растат подобаващо и да имаш лека и спокойна бременност до пухкав финал!

# 523
Диди, да знаеш, че от бременността се сгъстяват жлъчните сокове, което води до повишаване на АСАТ и АЛАТ. За другите не знам. При мен бяха завишени и двата пъти на изследванията, преди кюретажите. Аз първия път се бях притеснила, но ми казаха това за жлъчните сокове. Два месеца след предния аборт правих контролно изследване и бяха в норма.

# 524
  • Замък сред облаците
Да, там ако са завишени над 100 е проблем примерно. Ама 10-20 пункта отгоре е ок за бременност. Сега ще видя има ли други референтни за бременни. П.п. Сходни са, горна граница 32-35 по триместри, но реално от лекарства също се влияят, хормони и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт