Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 92

• 23 023
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
Значи е било най вероятно биохимична. Не знам какво очакваш да ти кажем... Не сме гадателки...
[/quote
Благодаря все пак🤗

# 256
  • Замък сред облаците
АА, ти имам чувството,че имаш повече информация и познания от лекарите . Досега не са ми обяснявали това за аспирина и 4г, аз съм с него... Много полезни неща пишеш Flowers Rose

Ами, не обичам да си оставям коня в реката като много искам нещо (тогава бременността) иии ходих на консултации и разпитвах. Simple Smile За щастие, с избраните от мен лекари може да се води диалог и се опитах да попия всичко важно Simple Smile а и ми е любопитно и продължавам да чета.
Отделно от Делисардели научих разликата между антикоагулант и антиагрегант примерно.

Ей на, днес ме зачовърка това дето Диди каза за противозачатъчните и Б витамините и порових за инфо - високия естроген водел до намаляне на резервите от Б12, затова жени с естрогенова доминантност или в менопауза, или на противозачатъчни съответно са застрашени от дефицит.

Последна редакция: чт, 22 юни 2023, 23:18 от АА

# 257
  • На изток от Ада
На мен ми спре днес нямам кървене . Във вторни ми дойде след обяд и сряда и туй . Иначе от ден два ми се гади , че от какво

# 258
Mini Mouse, т.к. сме много сходни случаи (аз също имам 3 аборта, като първия беше късен мисед в 18 г.с., а следващите два в 6 г.с.) при нас се установи, че мъжкия материал е с много голяма ДНК фрагментация, която спира развитието на ембрионите. Може мъжа да има дори перфектна спермограма, но ДНК фрагментацията да  е много висока. Така че, ако не сте правили това изследване задължително го пуснете. То тука в БГ понеже никой не разбира от мъжки фактор само за тромбофилии говорят.

# 259
И на мен сега ми стана любопитно, това което спомена АА за затварянето на някоя от клапите в следствие на Аспирина, а на мен ми беше изписан без никаква причина и в последствие бебчето беше с такъв проблем 🫤🤔 който така и не ни обясниха от какво може да се е получил.

# 260
Red Sparrow, съжалявам за развоя при теб.. ние с теб за кратко се засякохме в декемврийската тема, но явно не ни е било писано. Пожелавам ти бързо възстановяване физически и психически и следващия път да е до пухкав финал! Heart

Като ходим на всякакви специалисти мисля, че шансът да са на едно мнение е доста малък.. при мен за тромбофилията рязко им се различават. Едните яко ми предписваха изследвания, другите казваха - всичко ти е наред, просто шанс. Вече съжалявам, че не ми хрумна да изследваме генетичен материал, когато му беше времето, но изобщо не знаех какво се прави обикновено, какво може да се поиска..

Да, и аз те помня от там Fayona, както и Мацето. На нея леко бременеене и желая. За нас, когато - тогава, само да е до финал и със здрави дечица..
Аз също не съм изследвала генетичен материал - първият път не знаех. Вторият ми казаха, че може, но аз реших,че това е последната такава случка и никога повече няма да ми се случи и исках всичко по-бързо да минава. А сега последният съвсем забравих, а и никой не ми е казвал. Както и да е , минало е вече.
Ще правим разширена спермограма, това ли е тази, при която се гледат ДНК фрагментации?

# 261
  • София
Res Sparrow , не, казва се SDI тест, Хало тест зависимост в коя клиника го правите

# 262
  • Замък сред облаците
И на мен сега ми стана любопитно, това което спомена АА за затварянето на някоя от клапите в следствие на Аспирина, а на мен ми беше изписан без никаква причина и в последствие бебчето беше с такъв проблем 🫤🤔 който така и не ни обясниха от какво може да се е получил.

Това за аспирина е конкретно в 3 триместър. При теб по-скоро се касае за сърдечно съдова малформация при органогенезата през първи триместър.

# 263
  • Варна
АА, аз тия неща ги четох в една книга "Отвъд хормоните" на д-р Байтън. Пишеше, че Б12, Б9 и магнезий могат да страдат заради противозачатъчните. Пише и още много неща, които съм изпитала на гърба си заради тях, а никой никога не ми е казвал или предупреждавал, че имат връзка. Хубава е книжката, препоръчвам на който му е интересна темата - не е само за противозачатъчните, а за хормоните като цяло.

# 264
Здравейте, само да си кажа. Днес пусках ЧХГ и прогестерон (4 дни по-късно). Резултатите са 551 (в понеделник беше 120) /40.4, което ме навява на мисълта, че се развива добре. Чух се с Вецев и почвам утрогестан. Насрочихме и дата за преглед. Йей Wink

# 265
Здравейте, само да си кажа. Днес пусках ЧХГ и прогестерон (4 дни по-късно). Резултатите са 551 (в понеделник беше 120) /40.4, което ме навява на мисълта, че се развива добре. Чух се с Вецев и почвам утрогестан. Насрочихме и дата за преглед. Йей Wink
Тихичко честито и до финал! Ей такива новини да има само!

# 266
НямаСмисъл, едно нашепване за Честито и от мен ❤️

# 267
НямаСмисъл честитооо, пожелавам ти един пуФкаФ финал с големи сладки бузи Simple Smile

# 268
  • На изток от Ада
Честито Няма смисъл !
Малко ви изтървах , но съм с лаптоп и е тегаво нали и не виждам добре ...
Почнах да събирам багажи за ремонта и се ужасявам леко уж

# 269
Момичета,идвам от преглед. Всичко било добре,но едната артерия е леко затворена,което каза,че може и да е от прогестерона,който сгъстява кръвта и той да е причината. Сега съм 8+4 и каза да го намаля вече от 4 по 2 на ден . Вие по каква схема сте го спирали, това не е ли рязко? Дели беше писала,че така ще се даде лош знак на организма... Не знам какво да правя, тази артерия не е ок, трябва да се отвори...

Няма смисъл, честито!

Общи условия

Активация на акаунт