Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 92

• 23 031
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
  • Sofia
Върна ми отговор Кременски. Общо взето нищо не ми каза.
Препоръчвало се да се изследват анитфосфолипидни антитела (Изобщо антифосфолипидните тела имат ли отношение към хромозомните аномалии?)...
Изследване за тромбофилии пък се обсъждало само когато в семейството има член с прекарана тромбоза или късни усложнения в предишна бременност. Доказана клинична стойност имали само първите два гена - Фактор V Лайден и Протромбинов.
И на мен Кременски ми говореше същите неща : по отношение на тромбофилията най-рисковите били Антофосфолипидните антитела (нямат отношение с хромозомните аномалии) и хомозигот на Фактор 5 Лайден и Фактор 2 Протромбин. И понеже аз не съм била хомозигот, а само хетеро Протромбин, значи всичко ми е 6!
Предпочетох за тромбофилиите да си слушам хематолозите.

# 241
Скрит текст:
Върна ми отговор Кременски. Общо взето нищо не ми каза.
Препоръчвало се да се изследват анитфосфолипидни антитела (Изобщо антифосфолипидните тела имат ли отношение към хромозомните аномалии?)...
Изследване за тромбофилии пък се обсъждало само когато в семейството има член с прекарана тромбоза или късни усложнения в предишна бременност. Доказана клинична стойност имали само първите два гена - Фактор V Лайден и Протромбинов.
И на мен Кременски ми говореше същите неща : по отношение на тромбофилията най-рисковите били Антофосфолипидните антитела (нямат отношение с хромозомните аномалии) и хомозигот на Фактор 5 Лайден и Фактор 2 Протромбин. И понеже аз не съм била хомозигот, а само хетеро Протромбин, значи всичко ми е 6!
Предпочетох за тромбофилиите да си слушам хематолозите.
Аз като му писах, се постарах да съм достатъчно ясна, че искам да обсъдим бременносттите ми с тризомии, две от три. Какво трябва да изследваме и как да процедираме от тук нататък. Тромбофилията я споменах само и единствено като изследване, което ми е назначено и стараейки се да не пропускам информация. Обаче той ми писа как било в Англия и в САЩ и какво там съветвали да се изследва след 2-3 аборта. И че за него било ниска вероятността за хромозомна аномалия при нас. Предполагам заради нормалните кариотипи. А по мои сметки до сега е 33 % тази вероятност, която не намирам за ниска.

# 242
Red Sparrow, съжалявам за развоя при теб.. ние с теб за кратко се засякохме в декемврийската тема, но явно не ни е било писано. Пожелавам ти бързо възстановяване физически и психически и следващия път да е до пухкав финал! Heart

Като ходим на всякакви специалисти мисля, че шансът да са на едно мнение е доста малък.. при мен за тромбофилията рязко им се различават. Едните яко ми предписваха изследвания, другите казваха - всичко ти е наред, просто шанс. Вече съжалявам, че не ми хрумна да изследваме генетичен материал, когато му беше времето, но изобщо не знаех какво се прави обикновено, какво може да се поиска..

# 243
Аспиринът не дава на тромбоцитите да се слепват много-много, но не спира слепването изцяло (защото те естествено трябва да се слепват ако не искаме да изкървим). Обаче с ПАИ 4Г хомозигот не е ок, защото там дефектът е във фибринолизата - товст аспиринът ще намали риска от тромбоза малко, но реално пак може да прекъсне бременността ако тромбче запуши плацентата или пъпната връв, защото фибринолизата не работи. А аспиринът нищо не прави за фибринолизата, за разлика от НМХ, който я компенсира.
Това с аспирина е един американски протокол, който по незнайно какви причини е утвърден от АГтата, а хематолозите отхвърлят за тази мутация.
Което ми е абсурдно, понеже аспирин се пие най-много до 36гс - освен риска да изкървиш също потенциално е вреден за плода в този период, тъй като може преждевременно да затвори клапи в сърцето. Отделно срещу аспирин няма антидот - налива се тромбоцитна маса в случай на изкървяване и ако организма се справи, оцеляваш; докато при НМХ няма риск от изкървяване от същия мащаб тъй като не пречи на тромбоцитите да се агрегират, просто разбива тези които са прекалено агрегирани и отделно има противодействащи лекарства в случай на нужда. Това последното ми е обяснявано от хирурзи, когато за пръв път ми изписаха Зибор през 2015г след операция.

Сега, НЕ казвам че аспиринът няма своето приложение - има, както Мини каза за прееклампсия, също при проблем с кръвотока в съдовете, за някои други мутации за тромбофилии също. Но за 4Г не е ок.

Мерси, АА, че ми припомни. Имах спомен от прочетеното, че не беше съвсем окей да се пие. Ще направя една консултация и с Лисичков може би. Не мога да преценя дали да сменям АГ.

# 244
АА, ти имам чувството,че имаш повече информация и познания от лекарите . Досега не са ми обяснявали това за аспирина и 4г, аз съм с него... Много полезни неща пишеш Flowers Rose

# 245
Ще се радвам ако някоя от вас има такъв случай или познава приятелка с такава случка.
На 05.06 направих тест но беше отрицателен при закъснение 7 дни.На 14 .06 направих отново при закъснение с 16 дни закъснение и положителен след това 7 такива поредни,но на 15.06 почна да ми цапа даже бих казала че си протичаше но слабо с розаво кафяв цвят!На 19.06 отидох на лекар и ми каза че се вижда нещо малко но не може да се определи в коя г.с съм каза да отида след  10-15 дни.На 21 .06 и 22.06 правих отново тест отрицателен!!!

# 246
Защо не пуснеш ЧХГ в лаборатория?

# 247
Защо не пуснеш ЧХГ в лаборатория?
Защото живея в малко градче няма лаборатория най-близката е на 70 км а пък имам страхотни шефове на работа ако ме разбирате!

# 248
  • София
Ами направи нов тест и ако и този е отрицателен значи е била изпарителна черта

# 249
Ами направи нов тест и ако и този е отрицателен значи е била изпарителна черта
При седем положителни изпарителна черта?!
Добре благодаря за бързите отговори!

# 250
Биохимична? Thinking

# 251
На ехограф вижда ли се?

# 252
Тази снимка на 16 дни закъснение ли е? Тогава трябва да се вижда ясно плоден сак.

# 253
  • София
Значи е било най вероятно биохимична. Не знам какво очакваш да ти кажем... Не сме гадателки...

# 254
Тази снимка на 16 дни закъснение ли е? Тогава трябва да се вижда ясно плоден сак.
Това го изкоментира и лекарката че явно е станало началото на този месец.

Общи условия

Активация на акаунт