Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 92

• 22 989
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
  • София
аз направих 2, до 3ти не стигнах

# 226
  • Варна
Толкова съм си патила от противозачатъчни, че като чуя и настръхвам. Поне си вземи един хубав метилиран Б комплекс, че изчерпват запасите.

# 227
Здравейте и от мен.

Записвам се с три неуспешни бременности, и трите в 7г.с.спряла сърдечна дейснот и трите завършили с кюретаж. Последният беше на 13 май тази година. Този месец бях на първичен преглед при д-р Калчев и имам назначена хистероскопия+имунологична биопсия на 24юли. Честно казано продължавам с изследванията, защото годините си минават и нямам много време. Но такива травми остава всичко преживяно в психиката, че изпитвам ужас от гинеколози, манипулации и дори бременност:( Хващам се как се тревожа непрекъснато за здравето си и си измислям разни страшни неща. Много се надявам да се поуспокоя идните месеци и да повярвам в този лекар, та да отстъпи вече този страх.

# 228
Върна ми отговор Кременски. Общо взето нищо не ми каза.
Препоръчвало се да се изследват анитфосфолипидни антитела (Изобщо антифосфолипидните тела имат ли отношение към хромозомните аномалии?), Хормонът ТСХ трябва да бъде под 2,5 Е - при мен е така. Хромозомно изследване при двамата - нормално при нас. Според него ставало въпрос за случайни събития с нисък риск. Егати и ниския риск, 33 % При все че не знаем първата бременност защо е приключила. Тогава отиваме на 100 %
Пратил ми е и някакъв форум. Изследване за тромбофилии пък се обсъждало само когато в семейството има член с прекарана тромбоза или късни усложнения в предишна бременност. Доказана клинична стойност имали само първите два гена - Фактор V Лайден и Протромбинов.
Ще си запазим час за проф. Димова в Щерев. Да видим какво ще каже тя.

# 229
  • Замък сред облаците
Уф бе. Хематолозите хич не са на същото мнение като генетиците.

# 230
И аз съм писала на Кременски, но като ми каза,че тромбофилията се изследва ако имаш три аборта ,директно си отидох на хематолог.
Мини, според мен изследвайте качеството на сперматозоидите

# 231
  • София
Ох никой не е вече значи за слушане... Макар че в моята глава без да съм изследвала генетичен материал след абортите също най вероятно става въпрос за нещо подобно и става за тото, без да имаме и ние проблеми с кариотипа.

# 232
Благодаря, момичета. Ами аз не знам на какво може да се дължат тризомиите. Все си мисля, че има какво да се провери. Освен спермограмата. Първият път го приехме за случайна грешка. Но втори път, в рамките на 6 месеца, по моите разбирания не са случайна грешка.
Иначе за тромбофилиите, ще си слушам хематолога.
Ще видим какво ще кажат проф. Димова и Станулов. На 3-ти ще звъня, за да запазвам часове.

# 233
Дано Станулов помогне! Слушай си интуицията, щом мислиш,че не е случайно търсете причините..защото за жалост много лекари не взимат присърце нещата ,за тях всичко е работа на природата...

# 234
Това пък с работата на природата и естествения подбор като го чуя и ми бърка в... знаете къде. Да, за деца с малформации е така. Но има и много проблемни бременности, при които ембриона/плода е здрав и има друга причина. То по тая логика дай да не се лекуваме и да оставим всичко на подбора.

# 235
Аз минах при моето АГ, каза че изследванията са добре и можем да започваме с опити. Да пия аспирин протект вечер и Клексан при + тест. За аспирина тук бях чела, но вече не помня какво пишеше. С PAI 4G/4G съм.

# 236
На мен хематолога ми каза, че според нея аспирина има своето място в превенцията срещу преемсклапсия. И не го препоръчва като профилактика за тромбофилията.

# 237
  • Варна
Аз съм с хетеро PAI и ACE. Честно казано не разбрах защо ми беше изписан тоя Аспирин, но така и не го пих. Не съм имала нито подуване, нито кръвно. Но пък много жени се оплакват от такива симптоми.

# 238
  • Замък сред облаците
Аспиринът не дава на тромбоцитите да се слепват много-много, но не спира слепването изцяло (защото те естествено трябва да се слепват ако не искаме да изкървим). Обаче с ПАИ 4Г хомозигот не е ок, защото там дефектът е във фибринолизата - товст аспиринът ще намали риска от тромбоза малко, но реално пак може да прекъсне бременността ако тромбче запуши плацентата или пъпната връв, защото фибринолизата не работи. А аспиринът нищо не прави за фибринолизата, за разлика от НМХ, който я компенсира.
Това с аспирина е един американски протокол, който по незнайно какви причини е утвърден от АГтата, а хематолозите отхвърлят за тази мутация.
Което ми е абсурдно, понеже аспирин се пие най-много до 36гс - освен риска да изкървиш също потенциално е вреден за плода в този период, тъй като може преждевременно да затвори клапи в сърцето. Отделно срещу аспирин няма антидот - налива се тромбоцитна маса в случай на изкървяване и ако организма се справи, оцеляваш; докато при НМХ няма риск от изкървяване от същия мащаб тъй като не пречи на тромбоцитите да се агрегират, просто разбива тези които са прекалено агрегирани и отделно има противодействащи лекарства в случай на нужда. Това последното ми е обяснявано от хирурзи, когато за пръв път ми изписаха Зибор през 2015г след операция.

Сега, НЕ казвам че аспиринът няма своето приложение - има, както Мини каза за прееклампсия, също при проблем с кръвотока в съдовете, за някои други мутации за тромбофилии също. Но за 4Г не е ок.

# 239
Здравейте момичета
Може би съм малко нахална но вчера и днес правих тест при които не се вижда втора черта пък като ходих на АГ ми каза че има но е малко също така публикувах и снимка от ехограф но днес много се изненадах като видях отрицателния тест! Това възможно ли е?Притеснена съм! Извинявам се отново за нахалството!

Общи условия

Активация на акаунт