Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 92

• 23 044
  • 747
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Ми 9 си вече , влезнала в девета демек съвсем ти е както трябва. Пусни ги споко

Последна редакция: пт, 23 юни 2023, 19:44 от Мацето

# 301
Да,нека ги имам за всеки случай,за спокойствие просто.
Пък и вече имам чувството,че имам някакъв проблем с лекарите. Уж все искам да слушам един ,но не се получава. Все чета различни неща, те все ме объркват някакси...кога ще се спра на един .... Ето пример от днес - казва ми " в норма е пулса,но леко висок" " Ами и моя е висок като ходя на лекар, притеснявам се" " Е,това не се отразява на плода" . След 5 Мин " Трябва да сте спокойна , то и вашето притеснение може да покачи пулса на плода" е последно ?! Grinning Питах и още нещо,първо каза Не може, после можело. Не знам защо така си противоречи, бях чела в една тема за него ,че и други хора са го забелязали това. Миналия път ми каза Изследвай прогестерона всяка седмица, днес ми каза Е то няма смисъл ..Ще походя още при него, защото искам да го усетя. Надявам се да е добър като лекар в това което вижда все пак...

# 302
  • На изток от Ада
значи имам прицапване по т х слабоо кърваво ...
Съжалявам за новите момичета !  Само не губете вяра! Азнаа моменти го приемам ,но съм с няколко аборта

# 303
Мария, съжалявам че се записваш при нас и за това, през което си преминала и преминаваш в момента.
Каква беше причината за раждането в 22 г.с.?
За сегашния случай  аз бих изследвала абортивния материал. Аз имам две бременности с тризомии, в рамките на 6 месеца. А на мъжа ми и моя кариотип са нормални. Та тепърва ще търсим причините.
Скрит текст:
Една вечер вдигнах висока температура .Жтидох в спешното и до сутрина вече водите бяха започнали да изтичат.Смятаха,че е Ковид ,заради темп,направиха ми поне 6 теста и всичките бяха отрицателни.Отново вдигаха рамене и казаха ,че нямат ясна причина защо се е стигнало до тук.След толкова години ходене по мъките, едва вчера случайно попаднах на доктор,който ме преглежда 40мин и ми каза всичко точно и ясно ,без да спести нищо.

Мария, температура и изтичане на води говори за инфекции, бактерии. Не ти ли пуснаха ХМУ (хламидия, уреаплазма и микоплазма)? Ешерихия коли също е опасна в напреднала бременност. Искам да ти кажа, че много доктори и момичета подценяват тези бактерии, но те са изключително упорити и ако не се лекуват дълго време може да правят бели (трябва и партньора да се изследва). А за този аборт задължително пуснете на мъжа ти спермограма с SDI тест за ДНК фрагментации. Много често мъжкия фактор се оказва причина за аборти. Ако си сигурна кога точно ти е била овулацията и си забременяла за съжаление 2-3 седмици изоставане е много.

# 304
  • София
Ян, аз бих го пуснала това притеснение покрай ушите си. Пусни изследванията да не си капо, ама не вярвам да излезе нещо. За прогестерона - както АА ти е обяснила, първо махаш едното, след няколко дни другото.

Няма Смисъл, тихичко честито и стискам палци всичко да е наред!

Мария, съжалявам. Пусни изследвания за инфекции, както ти е написала Salsera. Виж на първа страница на темата, има и още.

# 305
  • На изток от Ада
АЗ съм с изтекли води в 11 г с изследвах правих първо фертилити тест нищо нямах , в Надежда ми пуслаха също за инфекции също нямах нищо . Тогаваа нея бременност имах ешерия коли уж я излекувах . Но сега ак излезе . В Надежда ми правиха хистероскопия излезе хроничен ендооометрит и адемиоза .

# 306
Дели, аз даже хич не се вързах , ама ще се чувствам гузно,ако случааайно после се окаже че е имало нещо... Иначе грам не ми се занимава, трябва да ходя специално в Бодимед ми каза,което ми е много далече... И като гледам и финансово не е малко.... А дали мога да пусна само за активна инфекция? Не съм запозната с тези вируси ,ако си го карал веднъж в живота повтарят ли ? Защото иначе се обезмисля малко да пускам и за прекарана инфекция....

# 307
Ян, аз ако бях на твое място, щях да ги пусна, заради причината, която изтъкваш. Когато отидох в Щерев посред нощ, за преглед, чаках да ми кажат че всичко е приключило. Въпреки че имах вътрешното усещане, че е така, исках да съм направила всичко по силите си, за да не съжалявам после. А и ако се бях изчистила сама вкъщи, нямаше да мога да дам абортивен материал за изследване. Съответно нямаше да знам защо е приключило и да можем да търсим причините. С цялото това казвам, че изследванията биха ми донесли спокойствие, ако бях на твое място.

# 308
nasito  и аз се съмнявам,че имам ендометрит или поне бактерия в матката.  Просто толкова  пъти са ме бърникали с извинение, че е невъзможно да не са ми вкарали нещо. На прегледа Калчев каза имунологична биопсия ще правим, предполагам при огледа ще види дали има възпаление. Не съм наясно, ще питам, дали от същата биопсия, може да изследваме и за бактерии/вируси...Ако не - ще правя Фертилити тест.

# 309
  • София
Yan ,пусни ги и двете от една страна и на първо място за твое спокойствие,иначе ще го мислиш при всеки най-малък повод,ако имаш антитела ще си спокойна занапред.Дори и да настъпи вторично инфектиране,то не е толкова опасно.
Казвам го като бивш пациент на Сигридов.Също съм ги изследвала ,но бях около 25-26 седмица.
Мини ,и аз смятам,че каквото зависи от нас ,трябва да го направим .Важно беше са вас да знаете причината.
Red Sparrow може,ама му кажи че искаш да направите,то те води микробиом и ти излизат в % съотношението на всички обитатели на матката.
Нещо като резултатите на Фемофлор тест,ако си виждала какво представлява +няколко вируса се изследват.
Пускала съм Фертилити,Калчев се подсмихна (неодобрително) и предложи въпросното.Като ще ти взимат имунологични биопсия,според мен си настоявай и за микробиома,с един удар два заека 😁Ще направите с едно бъркане ще тествате двете неща.Беше 360 лв мисля миналата година,сега може и повече да е.

# 310
Излезе ми прогестерона. 84 nmol/l , преди 20 дни беше 86. При положение,че слагам 2*2 утрогестан. Нещо не ми харесва тая работа. Демек си го държа толко с 4 на ден ,ето уж от сутринта почнах да го намалям,но сега като видях резултатите и се учудих.....

# 311
Аз не бих го намаляла в такъв случай. Но да се изкажат и по-запознатите от мен. Да не кажа, че аз нищо не разбирам от прогестерон Joy

# 312
  • На изток от Ада
nasito  и аз се съмнявам,че имам ендометрит или поне бактерия в матката.  Просто толкова  пъти са ме бърникали с извинение, че е невъзможно да не са ми вкарали нещо. На прегледа Калчев каза имунологична биопсия ще правим, предполагам при огледа ще види дали има възпаление. Не съм наясно, ще питам, дали от същата биопсия, може да изследваме и за бактерии/вируси...Ако не - ще правя Фертилити тест.
Имунологична е за Нк клетки в матката правих скоро в Надежда и ще слагам лекарство . Не е за инфекции

Ян слагай сега прогестерон до 12 гс

# 313
Еми няма да го намалям ,да .. някой имал ли е такъв случай въпреки прогестерона да не го качва? Той нали трябва сам да се покачва , апък и с 400мг утрогестан как не мърда не си го обяснявам....
От днес и друго ме тревожи . При бърсане след вц остават едни бели парцаливи парченца, като лепило на консистенция... Какво ли е това пък сега? Случвало ми се е няколко пъти извън Б също, но така и не знам какво е ...

# 314
  • София
Ян след 10та седмица почва да се сформира плацентата, а от 12та е вече сформирана и вече няма нужда от допълнителен прогестерон.

Тези парченца звучат като част от утрогестана

Общи условия

Активация на акаунт