Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 92

• 23 054
  • 747
  •   1
Отговори
# 345
Аз за кюртажа бях в болницата АГ Варна. Пиеха ме сутринта по спешност в събота. Нощувах на същия ден и на другия ден реално две нощувки и на третия ден в понеделник ме пуснаха да си ходя. Не съм плащала и стотинка.

Последна редакция: пн, 26 юни 2023, 19:50 от аНонИмнАа.

# 346
  • На изток от Ада
за кюртажа тъй 2 нощувки по ЗК  . В частно АГ 1 имах ...

# 347
Мария 321, моят кюретаж след мисед беше в МД Варна. На ЛС съм ти разказала подробно как протичат нещата, да не спамя тук пред всички. Успех и скоро следваща успешна бременност ти желая!

# 348
  • Варна
Даже не съм го чувала тоя Бранимир незнам - си - къв. Моят аборт беше в Окръжна, но не препоръчвам. Нищо не платих иначе, ама после пък подавах жалби. При кого се записа в МД?
Редактирам за да попитам нещо
Бях останала с впечатление, че Клексана ми е до 24 часа преди секцио или до последно при естествено. Сега обаче видях, че генетикът ми го е назначил до две седмици преди термин. АГ ми каза също да го спирам. Аз съм с хетеро PAI и ACE и се чудя сега дали това до края е само за тежките мутации. В 37ма съм вече, плацента и води - отлични. Аспирин така и не пих.

Последна редакция: вт, 27 юни 2023, 10:28 от Didi_Bidi

# 349
Mariya321 съжалявам,че минаваш през това. Бягай далеч от този според мен. Как може в такъв труден момент да се пазари така, ама процент имал, ама с моята кола...нула процента професионално отношение. Ако ще и кадърен да е, не се забърквам с такъв лекар..

# 350
Според мен няма причина да го спираш.слагай го сутрин и ако си секцио може да го спреш деня преди да те приемат. Ако си естествено, ще се разберете с АГ - аз слагах до последно (деня преди раждането) .
Даже не съм го чувала тоя Бранимир незнам - си - къв. Моят аборт беше в Окръжна, но не препоръчвам. Нищо не платих иначе, ама после пък подавах жалби. При кого се записа в МД?
Редактирам за да попитам нещо
Бях останала с впечатление, че Клексана ми е до 24 часа преди секцио или до последно при естествено. Сега обаче видях, че генетикът ми го е назначил до две седмици преди термин. АГ ми каза също да го спирам. Аз съм с хетеро PAI и ACE и се чудя сега дали това до края е само за тежките мутации. В 37ма съм вече, плацента и води - отлични. Аспирин така и не пих.

# 351
Аз бях 3 дни в Надежда, но при мен имаше и предизвикано раждане. Кюретажа беше на 3-тия ден и на следващия ме изписаха на обяд.

# 352
  • Замък сред облаците
Ами с хомо ПАИ си бих докрай нищо че е нискорискова, а не “тежка”. Понеже бях с индуцирано (предизвикано) раждане - не сложих инжекция в деня на раждането.
Всичко зависи от показателите на коагулацията, не от мутацията на хартия.

# 353
  • Варна
Хетеро са ми и двете. Изследвания не съм пускала скоро, три пъти пусках за цялата бременност, все си бяха перфектни. Но следим артерии, плацента, води, всичко е 6. Трима АГ коментираха, че все още нямам никакво състаряване на плацентата, а вече съм в 37ма. Не знам защо, но бях убедена, че терапията от Константинова ми е до края и тръгнах да показвам на АГ, гледам тя и тя писала НМХ до две седмици преди термин...

# 354
  • Замък сред облаците
И аз бях 1 степен 37 седмица, вече 41ва след ковида бях 2ра. Уж НМХ я състарявали съм чела тук ама май на практика е друго.

# 355
  • Варна
Верно ли? Аз пък мислех, че тромбите я състаряват и дължа това, че е млада на НМХ.

# 356
И аз бях до 36 г.с. с 0 степен плацента, а съм с хетеро Фактор 5, ПАИ и АСЕ. След това май стана 1 степен. В 39+4 родих.
Сега ще видим как ще е. Засега е добре.

# 357
  • Замък сред облаците
Верно ли? Аз пък мислех, че тромбите я състаряват и дължа това, че е млада на НМХ.

Особено при дамите които са на фракси (надропарин калций) може да има калциране на съдовете. Иначе за тромбите - да, ако има такива.

# 358
  • София
Моята на фракси беше 2ра степен още в 28ма, но остана така до 38ма, тогава стана 3та степен

# 359
  • Замък сред облаците
Мисля че има много влияещи фактори, и инжекциите са само един от тях обаче.

Общи условия

Активация на акаунт