Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 92

• 22 967
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
  • София
То оставаше на толкова много инсулин в кръвта и да те сложи на инсулин... Тази лекарка не знам що я търпите дето сее такива обиди, не знам дали тя самата има ИР и дали знае че тези килограми не са щото ги искаме, а от заболяването...

# 541
  • Варна
Бях на дерматолог днес. Както си и мислех - "от бременността е, от топлото е, на ти тоз кортикостетоиден крем". Изписа ми Дермоват. Писах на АГ да питам може ли, ама нещо хич не ми се нрави. В същото време наистина откачам вече, особено нощем се будя през два часа да се охлаждам и мажа. Изрично питах дали може да е холестаза, каза не.

# 542
Диди, и аз като забременях миналия месец на транфера имах жестока алергия, ама скъсвах се от чесане. Като ходих да ми вземат кръв, док каза, че при бременност имунната система пада и се появяват всякакви алергия, херпеси и всичко там, дето си е траело. Мажех се с  Perskind@l гел, охлаждащ, направо те заледява, ама е супер приятно чувството, когато си изгарял от сърбежи.  Като приключи Б , за съжаление, и спряха сърбежите, иначе алергията я отключих след първата Б.

# 543
Момичета, някоя от вас имала ли е обилен цикъл след противозачатъчни? Вчера ми дойде, днес на час, час и половина трябва да сменям..Уплаших се от количеството. Веднъж в живота ми съм била така, 7 дена  търпях като накрая и 30 мин не издържаше и завърши с кюретаж. Утре ще звъня в клиниката на Калчев, но ме хвана яко шубето..

# 544
  • Замък сред облаците
Какво си пила? В другата тема една мацка също се оплаква от много обилен цикъл след регулон.
Другото, което се сещам - първи цикъл след аборта ли е? Понякога е по-обилен.

Диди, а чернодробните пусна ли?

# 545
Какво си пила? В другата тема една мацка също се оплаква от много обилен цикъл след регулон.
Другото, което се сещам - първи цикъл след аборта ли е? Понякога е по-обилен.

Регулон, да. И друг път съм го пила, но не е било така. Първият цикъл беше юни 2 дена кафяво зацапване, силно казано цикъл. И сега това..

# 546
  • Замък сред облаците
Ето къде е ключът от палатката. Не ти се е излющила лигавицата за 2 месеца и сега накуп….
Два дни сигурно ще е обилно и после трябва да намалее постепенно.
Ако трябва смени хапчетата.

# 547
  • Варна
Не, късно беше прегледът и лаборатории няма вече. От друга страна и двама гинеколози ме гледаха и един дерматолог, и всички казват, че не е холестаза. Утре съм на преглед при този АГ, при който уж ще раждам и предполагам ще проличи по води и т.н дали има проблем.

# 548
  • Замък сред облаците
Не го казвам с лошо, но предния път като реши че не е ковид направи мисед… Застраховай се, пусни си ги. Реално тия АГта колко пъти са се сблъсквали с акушерска холестаза? Попитай ги!!!!

# 549
  • Варна
Не съм решила, че не е ковид, правих тест и всичко, просто никой не знае какво да прави бременни с ковид. Но разбирам какво искаш да кажеш. Ще видим утре. Вчера тоновете бяха много добри.

# 550
Дами имам няколко въпроса глупави или не не знам,но сте с доста опит и до сега сте ми подсказали доста неща ,така че обръщам към вас отново
Първо:Има вероятност при трансфер на два ембриона единия да се захване извънматочно?
Второ:Имам бодежи малко по-високо в дясно не е матката по скоро е може би яйчник,но ме притеснява да не е тръбата
Трето:Тъй като съм вече с 3 аборта между 5-7 г.с. има ли лекар който би могъл примерно да ме погледне по-рано,защото моето АГ ме вика чак след 10 дни на преглед,а реално и ЧХГ-то не ми е над 1000 за да се види нещо,утре ще повторя теста да видя расте ли
И четвърто:Има ли как да се обърне процеса на евентуално загиващ ембрион,смисъл ако пада чхг
Благодаря,предварително!

# 551
  • На изток от Ада
Кате аз не знам мн о трасфери но мисля , че може нещо да е извънматочно за жалост
за ЧГХ трябва да е 1000 за да се види , така че няма смисъл от ранно ходене при док
Ако ЧГХ пада не можеш нищо да направиш. Виж ако пада прогестерон можеш , но не е казано , че ак няма да се стигне до аборт

# 552
Дами имам няколко въпроса глупави или не не знам,но сте с доста опит и до сега сте ми подсказали доста неща ,така че обръщам към вас отново
Първо:Има вероятност при трансфер на два ембриона единия да се захване извънматочно?
Второ:Имам бодежи малко по-високо в дясно не е матката по скоро е може би яйчник,но ме притеснява да не е тръбата
Трето:Тъй като съм вече с 3 аборта между 5-7 г.с. има ли лекар който би могъл примерно да ме погледне по-рано,защото моето АГ ме вика чак след 10 дни на преглед,а реално и ЧХГ-то не ми е над 1000 за да се види нещо,утре ще повторя теста да видя расте ли
И четвърто:Има ли как да се обърне процеса на евентуално загиващ ембрион,смисъл ако пада чхг
Благодаря,предварително!

Катето:
1. Има такава вероятност, макар че е доста малка.
2. Най-вероятно е от матката или яйчник, при някои жени единия яйчник е по-висок от другия. Стига да не са силни болки, боцканията са нормални при бременност.
3. Ходи се 10 дни след положителен тест на преглед или при ЧХГ над 1000, иначе нищо няма да се види и най-много да се стресирате.
4. Процеса на загиващ ембрион няма как да се спре, но има много случаи в които при два ембриона единия загива, но другия се развива нормално. Нарича се "синдром на изчезващия близнак". В този случай е възможно застой на ЧХГ или по-бавно покачване за изчестно време. Както и евентуално кървене.
Изследвали ли сте причината за трите аборта? Имате ли мъжки фактор?

# 553
  • Замък сред облаците
Салсера, само не знам при трансфер на повече от 1 бластоцист пак ли е синдром на изчезващия близнак (понеже технически не са точно близнаци), а е повече като БХ с единия трансфер. В см, синдром на изчезващия близнак ще е при видяни два ембриона с пулс, при което единият изчезва след това. Одри в другата тема беше с такъв случай, мисля.

# 554
Благодаря,предварително!

Катето:
1. Има такава вероятност, макар че е доста малка.
2. Най-вероятно е от матката или яйчник, при някои жени единия яйчник е по-висок от другия. Стига да не са силни болки, боцканията са нормални при бременност.
3. Ходи се 10 дни след положителен тест на преглед или при ЧХГ над 1000, иначе нищо няма да се види и най-много да се стресирате.
4. Процеса на загиващ ембрион няма как да се спре, но има много случаи в които при два ембриона единия загива, но другия се развива нормално. Нарича се "синдром на изчезващия близнак". В този случай е възможно застой на ЧХГ или по-бавно покачване за изчестно време. Както и евентуално кървене.
Изследвали ли сте причината за трите аборта? Имате ли мъжки фактор?
Да,с мъжки фактор сме
Ако говорим за абортивни материал не ,всички аборти са ми оставали да бъдат естествено изчистени
Днес повтарям контролно ЧХГ и прогестерон да видим как е ,надявам се да се удвоил правилно или ако има застои наистина да е от това,че е са два ембриона
Болката не е силна,просто импулсна от време на време,просто чак толкова високо не ми се и случвало до сега

Общи условия

Активация на акаунт