СЕДМИ КЛАС - часът на истината - ИЗПИТНА ТЕМА (12.06 - 18.06)

• 137 531
  • 1 587
  •   1
Отговори
# 1 380
Момичета, как се изчислява балът? Примерно 80 т по двата предмета 320 т , а българския и математиката как ги приравняваме

# 1 381
Разплакани деца и родители има всяка година. Липсващото НВО в 4 клас не е основание и предтекст за пропуските в знанията. Реално миналогодишните седмокласници изкараха най-много време в онлайн среда, но се справиха, както и всички преди тях.
Истината е, че децата не се справят със стреса и родителските амбиции.
А НВО-то тази година не се различава особено от предишните 2 години.

# 1 382
Моите очаквания са за по-ниски резултати по математика, но без особени разлики в баловете за топ гимназиите, заради по-големия набор

# 1 383
Да споделя и аз вълненията след матурите, с поглед от Пловдив и на база моя преценка, преценка на моя син и децата около нас. И двете НВО са по- трудни от тези през последните 3 години през Ковида. Усещат се като НВО от 2018,2019г. Тогава и баловете, поне за училищата, които ние следим в Пловдив са били по- ниски с около 15-20т. /минималните за съответния прием/.
След НВО по БЕЛ - отзиви - много лесна матура от децата, с труден разказ. При публикуване на верните отговори, което дете ги е сверило, се отказа от идеята, че е било лесно.
По МАТ - като цяло затруднени и разочаровани излезнаха децата. 22 задача масово не е решена, объркани задачи за мащаба, простите числа и 19 и 20 от 1 модул.
Аз също не съм очарована от това, което синът ми е направил. Определено може повече, но изпитът си е изпит.
За статистиката детето е в много добро ОУ в Пловдив, с едни от най- силните балове всяка година, но не с математическа изявеност. Добрите математици от класовете, които са средно по 3-4 деца, също са изпитали затруднения по МАТ.
Очакваме и резултатите и продължаваме да се надяваме 🍀. Важното е, че мина този зор и децата са здрави!
P.s. Интересно ми е, ако някой има наблюдения прогнозните точки, които повечето са си сметнали, дали ще отговарят и до каква степен на реалните резултати. Прочетох миналогодишната тема, но няма много сравнения.

# 1 384
  • Once there was a Hushpuppy...
Това, което е обяснила Дидева за интензивното изучаване на ЧЕ е много изчерпателно.
Аз само бих искала да добавя, че в 12 клас в ПГ се изучавя ЧЕ по професията, което определено е доста интересно. Но, в същият вид училища ми се струват прекалено много часовете с ИИЧЕ в 8 клас по първи ЧЕ, та те само това учат. Казвам го, за да подготвите децата си, ако искат такова училище, особено обръщам внимание на тези, които имат добро ниво по изучавания език. Започва се от А1, и за някои е досадно. Но, все пак важно е паралелката с професия да е желана от детето.

# 1 385
Разплакани деца и родители има всяка година. Липсващото НВО в 4 клас не е основание и предтекст за пропуските в знанията. Реално миналогодишните седмокласници изкараха най-много време в онлайн среда, но се справиха, както и всички преди тях.
Истината е, че децата не се справят със стреса и родителските амбиции.
А НВО-то тази година не се различава особено от предишните 2 години.

Не искам да се заяждам, но с колко сегашните седмокласници са били по-малко онлайн от миналогодишните?

Аз казвам, че бяха точно толкова онлайн, колкото и миналогодишния випуск. При това дори в по-малка възраст, когато не може да се разчита особено на съвест и постоянство.

И всъщност вярвам на учителите на детето ми(в едно от топ 3 училища за София от години), които казват, че тази година НВО е било по-трудно от тези през последните две години.

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 12:35 от Fancy

# 1 386
Мога да споделя за голямата девойка през 2017г. Очаквахме високи точки БЕЛ, бяха по ниски, беше сгрешила името на герой в преразказа и взети много точки. По мат. очаквахме по нейни думи 100т. Имаше 94.5т.

# 1 387
Около нас също много разочаровани деца след изпита по математика, трудно им е било, направили са грешки и в двата модула, определено очаквам падане на бала, според мен с между10 и 20 точки. За протокола нашите очаквания са за максимум 90т. БЕЛ и 75 МАТ., минимумът не ми се иска да пада с повече от 10, но нищо не се знае. На пробните резултатите варираха между 70 и 90, очаквахме вдигане, но няма да стане.

# 1 388
Не са толкова важни точките, а общата картина. За мен е важно детето да влезе в желаната паралелка/ пък дали с 410 бал или 390 все тая.

# 1 389
  • София
За съответствието между прогнозен и реален резултат - зависи от детето. Дъщеря ми си пререши и двата теста наързо след излизане на отговорите и си беше сметнала резултата с точност до последната точка по мат, а по бел си даде диапазон в рамките на +/- 4т., заради тезата и преразказа и хвана средата. Сметките й отговаряха абсолютно на реалните резултати и грешките бяха точно тези, които си откри. Обаче ако малкият си сметне прогнозните точки, мога да очаквам разлика с реалните до 30т. Joy
ПП НВО 2018 и НВО 2019 са много различни като ниво на сложност, особено по математика. Съответно и приемните балове в двете години бяха много различни. Не случайно през 2018 се влизаше в СМГ с бал 446,25 на второ класиране. По скромното ми мнение, тазгодишната математика е по-лесна от тази през 2018.

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 11:06 от sanaka

# 1 390
И какви са твоите прогнози Санака?

# 1 391
  • София
Без статистика прогнози не правя. Joy

# 1 392
Ние определено се вписваме в резултата от пробните. Тук градската легенда твърди, че ПИ са по-трудни от НВО с 10-15%, което засега не се потвъждава за нас. Забелязах, че дъщеря ми почти винаги свежда решенията си до знания от 7-ми клас. Т.е. дори не може да разпозане лесна задача от 6-ти като такава, а усложнява решението, търсейки под вола теле. Имаме си и пропуски 5/6 кл., така че опасенията ми се сбъднаха. Както и да е, мина тази безумна година, чакаме 28-ми и се надяваме балът да е надолу. В тази връзка, смятате ли да продължавате с уроци по математика в 8-ми клас /питам нематематиците като нас Simple Smile/?
За бъдещи 7-класници, наблюденията и изводите ми за подготовката са следните:
 - сериозен преговор още след края на 6 кл.;
 - който търси резултат над 80-85, си го гарантира с индивидуални И групови занимания и по двата предмета: груповите мотивират и дават база за сравнение, индивидуалните изчистват пропуски и работят в детайли /не съм ОК с това, смятам че форсира системата; много хора ще гракнат че имат точките и без него, но аз споделям моите наблюдения/;
- подходете много сериозно с избора на преподаватели за подготовката /бих казала най-важното/;
- вкъщи следете резултатите в училище, както и подготовката в школите - оставени на самотек, и при най-добро желание от тяхна страна, трудно се организират;
Пак казвам, не съм съгласна с всичко това, много бих искала да кажа, че с малката няма да го приложа, но едва ли ще се осмеля да разчитам на занимания вкъщи и ПКЗ. Simple Smile

# 1 393
Аз с един въпрос, на който ми е ясно,че едва ли ще получа "сигурен отговор", но девойката силно я мъчи
Дали биха зачели Б като верен отговор, ако го е отбелязала така?
Отбелязва Б, после поправя на А и след това вижда, че си е Б. Не са и дали нова бланка, казали са и да сложи по голям Х на вярното според нея и сега е драма, защото Б е вярно, но дали ще го зачетат при сканиране.

# 1 394
Само ви четях досега. Имам питане: Детето е доказало четири еднакви страни, но думичка няма за успоредност и взаимно разполовяващи се и перпендикулярни диагонали. Чета обаче в нета теорема, че четириъгълник с 4 равни страни е ромб. Дали е вярно? Теорема е, ама дали е в учебника за 7ми клас?
В учебника на Просвета Плюс няма такава теорема, по-скоро основна задача, т.е трябва да се доказва. Четири равни страни по принцип означава, че има две двойки срещуположни и равни страни, което го прави успоредник по теорема и от там, понеже има съседни равни страни по определение става ромб. Зависи от проверяващия дали ще го приеме и колко точки ще махне. От там какво ще реши втория проверяващ и е възможно да стигне до арбитър. Аз бих отсъдила в полза на детето, защото четири равни страни е достатъчно условие за ромб.
#silvery Бланката с отговори се сканира от машина. Тя няма да отчете "Б" като правилен отговор, защото разчита запълненото кръгче като отказ от този отговор. В този случай машината отчита, че няма направен избор за верен отговор. Съветът на квесторите е бил повече от глупав.

Последна редакция: сб, 17 юни 2023, 09:59 от svetla2000

Общи условия

Активация на акаунт