СЕДМИ КЛАС - часът на истината - ИЗПИТНА ТЕМА (12.06 - 18.06)

• 139 268
  • 1 587
  •   1
Отговори
# 345
Благодаря ganis, ще звънна да я успокоя (че много драматично го приема, явно все още под влияние на днешните емоции).

# 346
Значи 5 пъти го четох това изречение от 10та задача и смятам, че отговорът е "сложно съчинено".

Изречението има две сказуеми.
Първото сказуемо е "разказва"
Второто сказуемо е "решават да започнат", което е съставно глаголно сказуемо, но е едно сказуемо.
Връзката "и" е съчинителна.

"да започнат разкопки" е подчинено допълнително изречение, затова цялото е сложно смесено

Последна редакция: вт, 13 юни 2023, 15:13 от ia_s

# 347
МОН дали ще качат верните отговори в рамките на днешния ден?

# 348
Много трудно това изречение от 10 -та задача.

# 349
Благодаря. Сега ще се върна да го потърся.

# 350
  • София
Както имах повод да кажа наскоро - по-скоро синусова теорема ще ми потрябва, отколкото да знам дали едно изречение е сложно съчинено или сложно смесено...

# 351
последно какво е Simple Smile)) моето е писало смесено

# 352
  • София
хахаха, да си кажа честно минавайки през теста на бързо...на сложно съчинено ми прозвуча...ама пък много лесно за откриване ако е такова...

# 353
Цитат на: Hope777
[quote author=Дамасцена link=topic=1564198.msg46564936#msg46564936 date=1686642865

Текстът е хубав, точно за тинейджъри. Мисля, че децата би трябвало да се справят с него, защото го разбират. Нали и на тях им се случват тези неща с емоциите.

# 354
Значи 5 пъти го четох това изречение от 10та задача и смятам, че отговорът е "сложно съчинено".

Изречението има две сказуеми.
Първото сказуемо е "разказва"
Второто сказуемо е "решават да започнат", което е съставно глаголно сказуемо, но е едно сказуемо.
Връзката "и" е съчинителна.

Щях да съм много доволна да е така , но мисля ,че не е ! Ако се чете внимателно , не би трябвало да има проблем , но това ,че е доста кратко - цялото изречение , но и третото - подчинено  , малко подвежда . Нашият е видял "и" - лесна работа - "сложно съчинено" и юруш на следващата задача .

# 355
Смятам, че изречението е сложно смесено, защото има и съчинителен, и подчинителен съюз.

# 356
хахаха, да си кажа честно минавайки през теста на бързо...на сложно съчинено ми прозвуча...ама пък много лесно за откриване ако е такова...
Много е кофти детето да ходи по състезания, все уловки търси....и според него не било щето много е лесно за откриване.....абе да се гръмнеш с тези матури.

# 357
До 16-16,30 го качват обикновено.

# 358
Моята девойка е доволна. Затруднил я е въпрос 24 и тезата.
Вече мислим за петък. Каква ще е задачата с думи, според вас? Отново пътна? От работа? Смеси и сплави май никога не са се падали на втори модул. При геометрията изборът е немалък, но пък общите ми впечатления са, че ако можеш да направиш правилен чертеж, решаваш задачата с лекота.

# 359
До 16-16,30 го качват обикновено.

Благодаря! Ще чакам с нетърпение! Така всеки може да се ориентира за евентуалните точки, които ще получи.

Общи условия

Активация на акаунт