СЕДМИ КЛАС - часът на истината - ИЗПИТНА ТЕМА (12.06 - 18.06)

• 139 226
  • 1 587
  •   1
Отговори
# 255
И аз да се изкажа за текста на преразказа. Моят син беше миналата година на НВО и преразказът пак беше в категория горе-долу бива, макар че малко нискокласен. На пробните изпити обаче им даваха ужасни текстове, някои от класици (още съм стресирана от разказ на Каралийчев за крайна нищета и безизходица, имаше и на Емилиян Станев за едни птици ...). Та според мен тазгодишният е екстра, съвсем разбираем от децата, съвременна тематика, без много имена и термини, които да ги объркат. На мен даже ми хареса като история (само малко твърде детински отношенията с Лили, но по-добре така, отколкото нещо трудно за разбиране).
Миналата година се оказа, че имало подводни камъни нещо с обръщане на времето, та на някои деца им бяха взели точки за това. Дано тук да няма (не съм чак такъв специалист, че да преценя Simple Smile )
Успех на всички деца!

# 256
  • София
Миналата година дъщеря ми беше на пангара, та всичко помня...тестът за мен поне е лесен ако си учил няма нещо кой знае какво объркващо, тезата е ужасна, преразказът средна трудност, нещо като миналата година.

# 257
И да не забравяме притеснението при децата все пак.

# 258
За мен тестът е гаден, но дано детето да си е свършило работата. Разказът е лек, тезата не ми харесва.

# 259
  • Б
Имат още време да си съберат мислите и да пишат. Вече чакам да излезе.

# 260
Моят син каза, че е бил лесен и смята, че се е справил доста добре. Дано е прав, че и на класната по математика така ми каза, пък резултатът беше отчайващ 😁
Едно препятствие мина вече, остава още едно 🙂

# 261
Девойката звънна. Спокойно звучи. Не знаели квесторите, дали се пише името на произведенито и заданието (подробен преразказ от името на неутрален разказвач) и казали "амиииии пишете си го, амаааа..." и тя каза, че учителката на курса казала да не го пишат, че някой път го скриват при сканиране, някой път не... най-много 1ч за оформление да им вземат ако няма, а го искат... Както си беше ясно, квесторите са по-неинформирани от децата.
За текста каза "Тъкмо се зарадвах, че е неутрален разказвач, а то текста е разказ от името на героя и то мноооого пряка реч... ама става.". Да е спокойна до петък, че душичката ми се е свила Hands V

# 262
  • Пловдив
И моят син излезе. Спокоен е. На първо четене доволен.
Половината зор мина!

# 263
Нашата седмокласничка също излезе. Като цяло не ѝ било лесно, но не и толкова трудно... Тезата била много гадна, но я написала. Текстът за преразказа ѝ се сторил "добре". Толкова засега

# 264
  • София
И моят каза, че е било лесно и смята, че се е справил прилично. Ще чакаме денят на истината.

# 265
  • Пловдив
Моята ми се обади радостна... Доволна. Но тя като цяло си е радостно дете JoyJoyJoy
Питах я госпожата на курса обяснила ли им е какво е Термопили. Била обяснила, ама моята не го запомнила....🤓
Питах как й се е сторил теста и текста. Не смеела нищо да каже ...

# 266
Не знаели квесторите, дали се пише името на произведенито и заданието (подробен преразказ от името на неутрален разказвач) и казали "амиииии пишете си го, амаааа..." и тя каза, че учителката на курса казала да не го пишат, че някой път го скриват при сканиране, някой път не... най-много 1ч за оформление да им вземат ако няма, а го искат... Както си беше ясно, квесторите са по-неинформирани от децата.

И миналата година беше така, по инструкциите бяхме чели, че не се пише заглавие, квесторите казали да пишат ... не им бяха взели точки. Hands Plus1

# 267
Може ли линк към страницата във фейсбук?

# 268
Тезата не е лесна . Това ми попадна току-що . https://didiishere.wordpress.com/2021/03/20/ivan-vazov22/

Последна редакция: вт, 13 юни 2023, 13:20 от oska

# 269
Здравейте дами! Знаете ли кога ще бъдат публикувани отговорите на НВО-то по БЕЛ за 7 клас?

Общи условия

Активация на акаунт