СЕДМИ КЛАС - часът на истината - ИЗПИТНА ТЕМА (12.06 - 18.06)

• 138 176
  • 1 587
  •   1
Отговори
# 765
Извинявайте, но на една друга задача пише "като поправите допуснатите 14 (четиринадесет) грешки..." т.е. ако подходим "буквоядски", то ако са открити 13 задачата се счита за грешно решена и получава 0т. или ако са открити 13 верни и една "невярна" грешка, то колко точки получава?

Дами, щадете си нервите! Хайде стига с тия бивни, трети ден само това бистрим и кой колко с разбиране може да чете Hands V

# 766
  • Някъде на край света
Наздраве! Cocktail

# 767
  • Sofia
Ако допуснем, че трябва да се отнемат точки за три посочени отговора, как тогава от задачата за поправяне на грешки в текста , това не се прави? Търсят се 14 грешки, но ако отбележиш 16, не ти се отнемат точки?

# 768
Извинявайте, но на една друга задача пише "като поправите допуснатите 14 (четиринадесет) грешки..." т.е. ако подходим "буквоядски", то ако са открити 13 задачата се счита за грешно решена и получава 0т. или ако са открити 13 верни и една "невярна" грешка, то колко точки получава?

Дами, щадете си нервите! Хайде стига с тия бивни, трети ден само това бистрим и кой колко с разбиране може да чете Hands V

Точки се дават за всяка открита грешка. Т.е. би следвало да има 6.5 т, ако е по 0.5 на грешка.

Поради същата причина на слона има 4 точки. По две за двете особености. Въпрос на преценка от МОН е дали ще вземе точки за третия грешен отговор или ще го остави, както при задачата с поправяне на грешки. Там при грешна корекция не се отнемат точки, доколкото помня. Което не прави бивните верен отговор, и не потвърждава, че задачата е напълно разбрана. Тя е нацелена, но не и разбрана. Simple Smile

Аз лично смятам, че МОН дори не са допускали, че някой може да напише бивните, като верен отговор, че да предвиждат какво да се прави в подобна ситуация.

# 769
Ей, за 1-2-3 точки ще се избиете да спорите. Grin Разбрахме, че на някои децата са гениални и писали без грешка, но това не е най-важното в живота, така че не се филмирайте толкова. Close

# 770
Ей, за 1-2-3 точки ще се избиете да спорите. Grin Разбрахме, че на някои децата са гениални и писали без грешка, но това не е най-важното в живота, така че не се филмирайте толкова. Close

Аз деца не видях да обсъждаме. Нито някой твърди, че е най-важното. Вие къде го видяхте?
Но очевидно за някои е важна тази точка да бъде спечелена, и са готови на черното да кажат бяло.

# 771
Ех,как ме замислите с този шестнадесети въпрос.Моят син е написал"По-голям на височина и по-голям по тегло".В ключа няма такъв вариант и се замислих ще се дадат ли точки и ако да - колко - за този отговор?

# 772
  • Някъде на край света
Ще дадат на всички колкото са решили.  Simple Smile Нали са само точки и сме живи и здрави! Simple Smile

Последна редакция: чт, 15 юни 2023, 18:58 от Buzzy

# 773
Математика - всичко е въпрос на точни сметки и ясни критерии - дали ?! Преглеждам задачите от втори модул от минали години . Както всичко си изглеждаше нормално и хоп матурата от 2016 ! Още се кокоря на тази задача с майстора ,чирака и чашките и не защото просто не мога да я реша , а защото не мога да разбера решението , дори когато го гледам в "уча се" . Дано не се падат подобни засукани задачи !

# 774
Съжалявам, че ще го кажа и с риск да обидя някой - нооо не Ви ли се струва абсурдно толкова постове за 1 задача с бивни или без бивни и т.н. Изпита е минал, децата са писали, МОН има критерии и ще получим накрая точки!!! Кой каквото писал, писал, каквото приемат за вярно, приемат! Какъв е смисъла от този спор между родителите тук? Моят син например не е сложил ! знак на Отечество любезно например, но е написал заглавието, което означава, че в крайна сметка познава творбата. И аз не съм съгласна, че няма да му дадат точка заради удивителен знам, но това е положението, такива са правилата. Въпреки, че погледнато реално при задачата с бивните, ясно пише 2 критерия, за да покаже детето четене с разбиране, трябва да напише само 2 критерия, а не 3,4 и т.н. А при въпроса с произведенията- трябва да покаже, че знае произведението, а те не го отчитат заради знак. Така че считам, че е много по-ощетяващо това със заглавието и знака, отколкото претенциите за трети посочен критерии. Нооо в крайна сметка нищо не зависи от нас и не виждам защо спорите помежду си!!!

# 775
Аз не мисля, че може да им се падне такава задача (кото тази с чирака и майстора от 2016 г.), защото не са учили задачи, които се решават с неравенства, както и параметрични уравнения, като такива съм виждала в по-старите матури. Не знам кога промениха програмата. Може и да бъркам.

# 776
Eeee, не така с лошо Simple Smile
Трябва да се приберем от работа все пак. Simple Smile

# 777
Аз не мисля, че може да им се падне такава задача (кото тази с чирака и майстора от 2016 г.), защото не са учили задачи, които се решават с неравенства, както и параметрични уравнения, като такива съм виждала в по-старите матури. Не знам кога промениха програмата. Може и да бъркам.

Има раздел за неравенства. Както и неравенства в триъгълник.

# 778
..... защото не са учили задачи, които се решават с неравенства, както и параметрични уравнения, като такива съм виждала в по-старите матури. Не знам кога промениха програмата. Може и да бъркам.
Да призная , не съм съвсем запозната в подробности какво са учили тази година . Решавах паралелно с детето без проблем .Веднъж като си припомниш принципа -получават се нещата , с изключение на въпросната задача от матурата 2016г. Тоест- някак бяга от останалите , различна ми изглежда . Надявам се да сте права !

За БЕЛ - ако сега има такива вълнения, какво ли ще е като излязат резултатите ?! Но донякъде е разбираемо - за елитните гимназии е възможно и половин точка да е решаваща .

# 779
  • Някъде на край света
Важното е да се полее, а времето за това е относително понятие! Beers

Eeee, не така с лошо Simple Smile
Трябва да се приберем от работа все пак. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт