Пубертетът при момчетата - 14

• 47 460
  • 773
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Има мн хубави лепящи се протектори за счупени гърбове.
Разгледах ги. Трябва да потърся за точният модел, а не помня точно кой беше - Xr или Xs (винаги питам ММ "ти с кой беше, а Алекс с кой").

Моят синковец преди 1/2 час се готвеше да ляга. Беше си пуснал дискорд и си говорел с приятели.
После се сети да лепим етикети на тетрадки.
Скрит текст:
Купих си мини принтер от Алито и вече не се занимавам да написвам етикети. Пускам на принтера, режа и лепя.
ММ ми подари мини принтер Полароид. Снимам чавето, принтирам и лепя Simple Smile
Раницата да си оправя...

# 646
Mia,  много ти благодаря. Имам точно този спрей и понеже на мен не ми помага, съм го забравила. Купих го в края на миналата учебна година и синът ми каза, че на него му помага тогава. А съвсем забравих за него.

# 647
  • София
Да ви питам за обличането на младежите.
На моят му било все студено и в най-голямата жега облича суичъри.

Вчера участва в Европейската седмица на спорта. Топло беше и то доста. Излизаме... "ще си облека суичъра". Поне облече един тънък, а не дебелия.
Беше по тениска докато представяха спорта им и после докато "пробва" други спортове (футбол, бейзбол, хандбал, тенис). Тръгваме си и каза "студено ми е" и се навлече. А не беше студено.

Аз му казах, че някой ще получи топлинен удар само като го види как е облечен.

# 648
На моя пък все му е жега.
Излизаме двамата аз със затворени обувки и тънко яке, той тръгва само по тениска /това вече го преживявам/, но ме пита...."Мога ли с джапанки да ходя?"
Баща му сутрин го кара с мотор на училище, той пътува с дълъг панталон и яке. Младежа с къси гащи и суичер.
Спрях да се боря. Щом е здрав ако иска по бански да ходи.

# 649
И на моя все му е топло:

# 650
Моят има проблем с терморегулацията.
Цяла зима е по къс ръкав и шорти, лятото се навлича с дълги дънки и суитчър.
Лятото беше в Севиля и се чудих как ще оживее при 40+ температури. Похвали се, че си е купил яке и излизал с него Anguished

# 651
Тениски и шорти от април до ноември. Малко слънце да видят и край, съблекли са се.

# 652
  • Варна
  В повечето случаи е от хормоните - разбалансират всичко.

# 653
Или от модата. Заради някакъв си аутфит днес беше с дебел пуловер.
Иначе си ходи с униформа, така сме си решили всички проблеми.
Тук вечер става судено, а той като пич, с тениска само. А това след тренировки.

# 654
  • София
Най-вероятно е хормонално.
Спомням си ранна пролет как отиде по къси панталонки на тренировка. Тренира в у-то до нас, 5 мин. По едно време каза "студено ми е на краката, но ще издържа".
В някаква крайност изпада и той. Студено - къси панталонки, топло - суичър с качулка.

# 655
Моят е според колкото го мързи. Ако го мързи, си седи както е - нито се облича, нито съблича. В училище е с униформа, та поне това не го мисли - не че не може да си свали сакото при нужда, но май не го прави.

# 656
Все му е топло, но всъщност и той е според модата и според колко го мързи да се преоблича.

# 657
Същата работа и с моят син - още си ходи само по тениска и къси панталони. Ако зависеше от него, щеше и с джапанките да ходи на училище, но според правилника не е разрешено 😁 За мен сутрин си е студено вече и си иска някаква горничка, но не ми се водят още спорове. И без това вече за всичко вече мърмори.
Лятото ми се оплакваше,че през работната седмица не съм правила разнообразни закуски, а тази сутрин пък измърмори защо всяка сутрин различно нещо имало за ядене (покрай кутиите за училище на сестра му, съм запретнала ръкавите).

# 658
  • София
Определено и при моя не е от времето, а от модата и аутфит-а
Постоянно му е топло, все по тениски ходи - зиме и лете,ама вчера се спретнал с новия суитшърт и по къси панталони.
Оффффф- нямам думи   Pensive Flushed

# 659
Може ли да  ми кажете какво тренират момчетата ви?
 Синът ми ходи на плуване от първи клас, имало е летни ваканции, през които е плувал сутрин и следобяд по 60 минути и така цяло лято. През учебната година ходи по веднъж или два пъти седмично, плува по час без никаква пауза.
Прави ми впечатление, че върви със слаби и дълги ръце и него го притеснява това. Мисля, че преди плуването не беше така. Да, гърбът му се изправи, защото там имаше проблем. Консултирала съм се с лекари за това, че е слаб, включително и с еднокринолог и с педиатърката му, казват, че изглежда добре.
Плувците с добре развити ръце комбинират с тежести, но не ми се иска на 13 още.
Плуването определено вталява и прави мускулите жилави и дълги. Особено за човек, който си е слаб.
Избрах този спорт заради гърба му и малкия риск от контузии, на него и много му харесва.
Това прочетох днес:
Плуване – спортът с най-нисък риск от травми поради ниската физическа съпротива и благоприятната водна среда. Ако се спреш единствено на плуването има риск от отслабване на мускулатурата и се увеличава рискът от остеопороза. Плуването за разлика от бягането, тениса и аеробиката, няма способността да изгражда силни и здрави кости. За оптимално добра форма се препоръчва да се съчетава с разходки или джогинг.

Общи условия

Активация на акаунт