Къде в Бургас? 61 тема

• 66 531
  • 1 048
  •   1
Отговори
# 795
Здраво и породисто куче можете да вземете само от лицензиран развъдник.
Лицензираните развъдници са членове на Българската киноложка федерация или на чуждестранни федерации, членове на FCI. Само там има гаранция за произход, правят се изследвания за редица генетични болести и се гарантира липсата им.
Развъдените "междусъседски" кучета по обяви често са с куп проблеми, за които никой няма да ви каже.  И те не са породисти, а породоподобни. Избягвайте ги, ако не искате да се натресете на нещо, за което ще плащате години наред по ветеринари.
А дребните породи принципно са кекави и чувствителни към всякакви заболявания, дори и правилно развъдени.
Макар че повечето хора не плащат, а просто ги натирват на улицата и после се чудим защо има толкова бездомни и породоподобни кучета по улици и приюти.
Във Фб е пълно с групи за подаряване и осиновяване на породисти животни. Може и там да намерите своя любимец.
Пиша всичко това не за да ви откажа от кучето на "братовчеда", а защото хората, които никога не са имали кучета не го знаят и после остават неприятно изненадани.
Оставям настрана факта, че развъждането и продаването на животни от "любители" е и незаконно.
Мисля, че под породисто се разбира, че търся от развъдник. Намерихме в София, но проблемът с транспорта е голям. Няма как в момента да пътуваме, не се доверявам на фирми за транспорт на кученца - все пак е малко, а и  ми се струва опасно за здравето и психическото състояние на което и да е куче.
Благодаря ви за подробното описание, ясна ми е ситуацията като цяло. Може би не си зададох въпросът правилно - търся лицензиран развъдчик доверен в Бургас или близо до Бургас. Или ако някой знае, хората да са от друг град, но да предлагат транпорт (например, защото те самите пътуват до града)...

# 796
  • Бургас
Нямам куче и не искам да имам, но аз лично натирено куче по улиците не съм видяла. Не се заяждам, просто не съм видяла.
Но това, което виждам и изключително много ме дразни е, че като си вземат куче, без значение породисто или осиновено улично, ги мързи да чистят след него. Излизат на разходка да го из*кат на улицата, в градинката, до дръвчето и не си почистват, за тях това е нормално, все едно е нормално аз да отида и да се изакам пред входната им врата. А не им и прави впечатление, че и те газят в л*йната. Защо просто не го оставят да се изходи на средата на хола им и да си го газят вкъщи? Градът е миниран, невъзможно е да вървиш, без да си гледаш в краката.

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 11:00 от Verano ®

# 797
  • Бургас
Verano, абсолютно си права. И аз имам куче и тези "мини" ужасно ме дразнят. Винаги ходя с торбичка, даже предлагам на "разсеяни" кучкари.
Много хора чистят, но има и такива, които не. И като имаш предвид, че едно куче минира минимум два пъти на ден, един такъв мизерник е достатъчен всичко около блока да потъне в л*на, ако и другите да чистят.
Трябва да има глоби и хайки постоянно за такива неща.
prolet, това е регистърът на БАБХ. Част от тези развъдници са и членове на федерациите, можеш да потърсиш около Бургас:
https://bfsa.egov.bg/wps/portal/bfsa-web/registers/reg_breeders

# 798
  • Бургас
Но няма желание за глоби.
Бях изпратила снимка на чичо Кмет на един таксиметров шофьор изпъчил се в градинката/на тротоара пред дърво, срещу жилищна кооперация, да се облекчава. Нямало го ЕГН-то му, не можели да го глобят, така бил анонимен.

# 799
  • Бургас
В една италианска провинция, за да се справят с проблема, са решили да вземат ДНК на всички регистрирани кучета.
Няколко пъти съм била в Италия, там тротоарите са по ос*ани и от нашите Simple Smile
Шофьора другия път го снимай и го пусни по разни Фб групи. Ще се разпознае и ще си намери по-скришно място за облекчаване Simple Smile
И те са хора, общината не им е направила тоалетни, трябва да ходят по заведенията и да дават по левче Simple Smile

# 800
Това с мъжете дето се облекчават по улиците зачести.
Онзи ден си говорихме с мъжа ми, стигнахме до извода че е защото ставаме европейци. Те нали там си пикаят по улиците от време оно. Simple Smile

# 801
  • Бургас
И на мен ми прави впечатление, а не е като да няма достъп до подходящи места, сега и заведения има.Заради едното левче ли, или защото става тотална деградация /на мъжете явно, защото жени не съм видяла/.Rolling Eyes То хората го правят по улицата, че кучетата...,ами лудите дето се разхождат.Миналата година в един и същи ден и видях двама голи мъже по плажа, единия беше седнал до едни майки с деца и други хора на плажа около капаните, другия бягаше напред назад по плажа.

# 802
  • Бургас
Ооо не. Те таксиметровите шофьори явно от уста на уста си предават къде ходят по нужда. Току някой е спрял и е скокнал в храстите на релсите срещу Цурка да свърши работа. Но някои просто са много на зор и няма време да пресекат улицата. Мъжът ми се беше развикал на поредния такъв, еми отговорът беше "кво да направя, спешно е". Добре че скоро не е имало мачове на стадиона. Ботев Пловдив бяха о*ли всичко наоколо. Просто няма кой да глобява. Няма контрол, няма и желание за контрол.
Галка, аз съм виждала и жени. Наконтена, накипрена, вдигна полата и в храстите пред магазина се из*ка.

# 803
Миналата година на паркинга на МОЛ Галерия от един джип с пловдивска регистрация слезе една наконтена жена, вдигна полата и си клекна до джипа с лице към булеварда... Пловдивчанката откъде да знае, че в МОЛ-а има и тоалетни, там само парцалки и гримове има...
С кучешките гадости е отвратително по улиците, трябва да има някаква форма на контрол и глоби, щом няма съвест.

# 804
  • Бургас
Е, не...да се смееш ли да плачеш ли Close  Верано, то около вас е такъв района-природно ВЦ Smile ,  виждам и на съвсем не скрити места, но щом пред МОЛ-а може какво да се учудвам.

Последна редакция: вт, 06 фев 2024, 16:07 от Галчудо

# 805
Снимайте и ще ги изтипосваме тук Joy

После ще се появят табели... Warning! Bg-mamma is watching you! Simple Smile

# 806
Абе аз до морската живея ,ама такова чудо не съм виждала ...Laughing

# 807
  • Бургас
Ела ще ти покажа. Обикновено преминаващите не обръщат внимание. Wink
Е, никой не парадира с това какво възнамерява да прави и защо е спрял там.
Вчера на същотото това място (нужник) група цигани с огромни чували скубаха от земята бръшляновите листа. И друг път съм ги виждала, но не съм обръщала внимание какво правят. Първо реших, че скубят трева за животни, но после обърнах внимание, че само младите бръшлянови листа събират от земята и тук таме от дърветата. Силно се надявам да не ги предават в изкупни пунктове за билки.

Последна редакция: ср, 07 фев 2024, 07:33 от Verano ®

# 808
  • Бургас
А колко тоалетни на открито има в Морската градина ако знаете Joy

# 809
  • Бургас
Тъй като по стечение на обстоятелствата прекарвам доста време в морската, да кажа, че определено бих се радвала на повечко "закрити" тоалетни там, защото едната (срещу Абсолюта) е с читаво работно време - ОК. Втората (до лунапарка) е с почивни дни и променящо се работно време, а и не е удобна за хора с колички. Третата, на Флората, е с автомат за отваряне, но той не винаги харесва левчетата, а вчера директно ми глътна монетата, не се отвори вратата, кафето не работеше, че да питам там и как съм търчала, не ме питайте. А ако човек забие по алеята към солниците... там е съвсем приключение, ако му се допишка на човек. Няма да е никак зле да се поставят кабинкови тоалетни тук там и да се поддържат, да му се не види Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт