Премахване на кокоши трън с течен азот

• 2 291
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте. От няколко месеца имам проблем с кокоши трън на стъпалото под палеца на крака. Ходих на дерматолог и по негова препоръка се опитах да го махна с лекарство Sensilis. Лющеше се кожата,но после всичко започваше отначало и пак болеше. Затова днес отидох на друг дерматолог, който го изгори с течен азот,обаче адски много ме заболя. Въобще не мога да стъпвам на крака си, боли ме дори и да седя на едно място и даже се поду и ми е трудно да си сгъвам пръста. Дерматоложката искаше другата седмица пак да отида за втора процедура, но няма как да си причиня втори път това. Моля за информация някой сблъсквал ли се е чак с такава болка след процедурата и как мога да се справя с нея, защото наистина много ме боли и не мисля, че довечера ще мога да заспя от това ...

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 16:20 от Vasileva92

# 1
  • София
Като дете са ми махали кокоши трън с течен азот, спомням си, че беше на ръката.. след няколко процедури забравих за съществуването му. Нямам спомени за болки, но знаех, че това ще ми помогне. Години по-късно, пу - пу, не се е появявал и всичко е наред, дори не мога да се сетя къде точно е бил... Много ми помогна течният азот.

Не знам защо сте изпитали болка, казаха ли, че това е нормално? Може и там да е по-чувствително мястото...

Пожелавам Ви успех и скорошно възстановяване.

# 2
Като дете са ми махали кокоши трън с течен азот, спомням си, че беше на ръката.. след няколко процедури забравих за съществуването му. Нямам спомени за болки, но знаех, че това ще ми помогне. Години по-късно, пу - пу, не се е появявал и всичко е наред, дори не мога да се сетя къде точно е бил... Много ми помогна течният азот.

Не знам защо сте изпитали болка, казаха ли, че това е нормално? Може и там да е по-чувствително мястото...

Пожелавам Ви успех и скорошно възстановяване.

Дерматоложката беше изненадана, че така ме заболя и каза, че в нейната 25-годишна практика не била виждала такова нещо. Според нея прага ми на болка бил нисък... Не знам  дали е нисък, но това не променя факта, че едва стоя от болка в момента.

# 3
На ММ са му махали с течен азот някакви неща на лицето. Стана като пришка, докато премине. Не е споенавал за такава болка.
Опитай да сложиш компрес с пчелен мед върху марличка с найлонче над нея. Това обезболява изгорено, може да обезболи и това.
Като се оправиш от изгарянето с течни азот, ако още имаш кокоши трън, топиш в топла вода да се разкисне хубаво, подсушаваш и му слагаш сол върху лепенка, да стои осолен. Изчезва за около 2 седмици без никаква болка. Дъщеря ми имаше като дете на ръката, така го махнахме. Лятото й се появи нов на ходилото, зад палеца, също го махна със сол. За ходилото, има едни големи лепенки, от които режеш колкото ти трябва, задържат се добре. Такъв тип https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010001292

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 16:41 от Diorela

# 4
Здравейте. От няколко месеца имам проблем с кокоши трън на стъпалото под палеца на крака. Ходих на дерматолог и по негова препоръка се опитах да го махна с лекарство Sensilis. Лющеше се кожата,но после всичко започваше отначало и пак болеше. Затова днес отидох на друг дерматолог, който го изгори с течен азот,обаче адски много ме заболя. Въобще не мога да стъпвам на крака си, боли ме дори и да седя на едно място и даже се поду и ми е трудно да си сгъвам пръста. Дерматоложката искаше другата седмица пак да отида за втора процедура, но няма как да си причиня втори път това. Моля за информация някой сблъсквал ли се е чак с такава болка след процедурата и как мога да се справя с нея, защото наистина много ме боли и не мисля, че довечера ще мога да заспя от това ...

И мен ме болеше. Но пък кокошия трън изчезна.

# 5
  • София
Изчакайте да видите какво е останало от кокошия трън. Махали са ми с азот. Не ме е боляло особено. Стана мехур, който спадна за няколко дни и кожата се обели. Беше останал кокошият трън, макар и с по-малки размери. Не ми се разкарваше пак до лекаря и си го парнах пак, но имаше от къде да взема азот и гледах много внимателно първия път как се прави. Азотът изгаря. Може да е засегнал здравата кожа и затова да ви боли повече. Махала съм си с чесън няколко малки под нокътя на палеца на ръката. Слага се леко смачкано парченце чесън само върху тръна и отгоре лепенка. Спи се така. Сутринта се маха и се изчопля размекнато. Така няколко нощи и изчезва.

# 6
Съвсем наскоро (март месец се появиха) махах на детето 3 на единото на възглавничката под пръстите и два малки на др стъпало (по-конкретно в основата на палеца) с прополис (това прочетах в нета). Преди това пробвах с лепенки, но се усетих, че няма навършена възраст , а май е в същата група като аспирина.

Така пролетната вакация използвах момента, примолих се на пчелар за малко прополис (той изглежда като пластелин). Късах мн мн малки топченца и ги сплесквах и поставях върху кокошия трън+ малко лепенка и така спеше . С няколко нанасяния всичко мина, като още от 1 процедура усети облекчение (трудно стъпваше в очакване на болка)

Опитайте, намерете прополис от пчелар или магазинче с такива продукти.

ПП: намерете начин и подсилете имунната система, това е другото, което разбрах за “контрол” над последващи рецидиви, защото е вид hpv вирус и си е във Вас

# 7
Цитросепт. Нон стоп се носи лейкопласт с малко памуче, същото и за брадавици. Мой близък имаше и двете и гореше с течен азот. Той маха самото образование но не лекува. Обаче се оправи и оттогава няма.

# 8
Цитросепт. Нон стоп се носи лейкопласт с малко памуче, същото и за брадавици. Мой близък имаше и двете и гореше с течен азот. Той маха самото образование но не лекува. Обаче се оправи и оттогава няма.

Здравейте. В интернет намирам само разтвор за пиене с това име. За това ли става въпрос или е друго лекарство? - https://galen.bg/tsitrosept-organik-20ml

# 9
За,така боли.Пиете аулин и отивате колкото пъти де наложи докато напълно мине.Всяко отлагане ще води само до повече процедури.Освен това е заразен и ще излиза и на други места,и на близките ви.Няма ефективен и по-щадящ начин да го махнете. Когато на мен ми се появи не знаех какво е,беше само дребна точка и ми боцкаше.горих го 2 пъти през седмица,накрая излезе жилото,толкова твърда дребна ръбата кожа,че приличаше на камъче.Това нещо остане ли вътре формира нов кожен слой около себе си. Докторката каза,че съм го хванала в началото( 2 седмици само отлагах да разбера какво ми болка на крака) и за мое щастие няма да го горят месеци наред.След като падне жилото остава дупка в крака и минава още малко време,докато мине.Гадно,но се отървах.

# 10
Защо реши, че няма ефективен и щадящ начин, след като няколко човека тук написахме за такива методи? Аз лично имам опит със солта, при това 2 пъти - премахва ефикасно. Това ми го каза жена, на която ръцете й са били покрити с кокоши тръни и така ги е махнала. Преди това опитвахме доста начини да махнем кокошия трън на пръста на дъщеря ми, беше малка, но без успех. Премахването въобще не е болезнено и продължително. Иска само малко упоритост да се размеква с топла вода ежедневно и да се слага сол. Така солта прониква навътре и унищожава вирусчето.
Кокошият трън е вирус, действително може да се разпространи на още места на човека, но не съм чувала до сега да се е предал на близките. Не е толкова лесно предаването на друг човек. Предполагам, че и прополиса се справя с него, след като други написаха тук.

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 02:33 от Diorela

# 11
Защо реши, че няма ефективен и щадящ начин, след като няколко човека тук написахме за такива методи? Аз лично имам опит със солта, при това 2 пъти - премахва ефикасно. Това ми го каза жена, на която ръцете й са били покрити с кокоши тръни и така ги е махнала. Преди това опитвахме доста начини да махнем кокошия трън на пръста на дъщеря ми, беше малка, но без успех. Премахването въобще не е болезнено и продължително. Иска само малко упоритост да се размеква с топла вода ежедневно и да се слага сол. Така солта прониква навътре и унищожава вирусчето.
Кокошият трън е вирус, действително може да се разпространи на още места на човека, но не съм чувала до сега да се е предал на близките. Не е толкова лесно предаването на друг човек. Предполагам, че и прополиса се справя с него, след като други написаха тук.
Да,кокоши трънчето е вирус,но за съжаление остава в организма за цял живот и се появява само,когато имунитетът е отслабен. Нищо не лекува самия вирус,въпросът е да излезе т.нар.жило,което не е само кожата да се бели,а да се извади това,което е под нея.Като се извади остава дупка.Виждала съм кокоши трън преди да ми се появи на мен,всичките доста отгледани,големи издадени кратери.Всички си слагаха лепенки от аптеката,картофи,домати,прополис ,чесън и какво ли не и очевидно продължават да си стоят с тръните.Ако имаше такива методи,лекарите щяха да ги споделят.Течият азот премахва вероятността да заразяваш от твоя кокоши трън и изважда жилото.По-големите се третират и хирургически.Когато аз получих такъв,имах само малка точка на мястото,където ми боцкаше и не го свързвах по никакъв начин с кокоши тръните,които бях виждала.Първият въпрос на докторката беше дали съм слагала силицилова киселина.Оказа се че това прави лечението после по-трудно.После разбрах,че в лепенките има точно това. Това малко нещо ми го гориха 2 пъти и излезе такова жило отвътре,че не знам какво щеше да бъде,ако си го бях самолекувала.Всеки сам си избира как да постъпи.Би ми било интересно да споделите как излезе жилото от трън под нокътната плочка без хирургична намеса.

# 12
Дъщеря ми беше малка , първи клас, когато й се появи един големичък на пръста на ръката. След други опити, успяхме да го махнем изцяло със солта. Всичко изчезна, дори не остана белег.
Това лято ( вече е голяма) ми се оплака, че й е излязъл на ходилото зад палеца и доста я болеше. Припомних й за солта, намерихме лепенки, които да се задържат добре при ходене и пак го премахна по същия начин.
Изглежда при осоляването пада и това жило и кожата се възстановява напълно.

# 13
Здравейте. Благодаря на всички за отговорите! След няколко дни ми излезе една черна точка по средата и вече почти не ме боли. Но там,където кожата започна да се бели, се показва червена кожа, което не знам дали е нормално. На вас като ви паднаха тези трънчета, здрава кожа ли излезе или като от изгорено?

# 14
Здравейте. Благодаря на всички за отговорите! След няколко дни ми излезе една черна точка по средата и вече почти не ме боли. Но там,където кожата започна да се бели, се показва червена кожа, което не знам дали е нормално. На вас като ви паднаха тези трънчета, здрава кожа ли излезе или като от изгорено?
Изписа ми някакъв локален антибиотик не помня дефламол ли беше.... с нещо го мазах. И ,да,кожата беше здрава,но в средата има твърда част,която като се извади остава дупка.всъщност изгарянето маха само кожата над това твърдо образувание. Моят беше на петата,незабележим,с чувство,че имам трънче или малко стъкълце.След горенето с азот ме боля кракът до хълбока целият през цялото време,независимо дали стъпвам или не.Пих аулин по препоръка.Не знам как има хора,които не ги е боляло,сигурно зависи къде има повече нервни окончания.Смея да твърдя,че търпя много на болка.

Общи условия

Активация на акаунт