ДЕСЕТИ клас 2022/2023 - В очакване на ваканцията!

• 46 914
  • 762
  •   1
Отговори
# 540
# 541
Нека да има втори дати и за 7-ми и за 12 клас. Засега няма нищо такова, освен медийни публикации. Но дано се приеме.
Но какво означава "кандидатстване в желани гимназии"? Хелоу! Вече на всички ученици им се налага да кандидатстват след 7 клас и не могат просто ей така да си продължат в същото училище до 12 клас. Какви са тези нови глупости, колкото да отчетат дейност?!

# 542
  • София
Точно на същото мнение съм и аз - приказки много, действия никакви. Хвърлят нещо от медиите на хората и край. Но това важи не само за образованието общо взето. 😄

# 543
Половината седмокласници учат и в основни училища. Те и да искат няма как да си продължат в досегашното училище.

# 544
  • София
Ако това правителство и този министър оцелеят за следващата година, и ако през юли 2024 се окаже, че нищо не е свършено - тогава ще имаме основание да клатим глава, че са били просто приказки. Някак ми е омръзнало от рефрена "Всички са маскари". Не знам наистина ли някой очаква, че за под 2 месеца министър може да свърши чудеса. Във всеки случай е впечатляващо, че открито поставя казуса на масата.
Но в този ред на мисли ако има нещо смислено, то би било родителите на деца, сега завършили 5-ти, 6-ти, 10-ти и 11-клас да вземем да драснем по едно писмо в подкрепа на планираните промени за вторите дати.

# 545
  • у дома
[Ref ,влез в 6кл и виж настроенията .

# 546
  • София
Ами... Така както го казваш, нещо не ми звучи като да си причиня четене на шестокласната тема 😁

# 547
  • у дома
Ами... Така както го казваш, нещо не ми звучи като да си причиня четене на шестокласната тема 😁
Ами,какво да ти кажа,не може човек да ги убеди в нуждата и полезността на 2 дата за НВО-sanaka,aniK и оше няколко разумни са там и това е...

# 548
Притеснени са от шансове за злоупотреба ли?

# 549
  • София
Ами не знам защо става така някак все по-зле. Не искам да си представям какво ще в догодина в седмокласната...
Абе я друга тема и Звънче да се отчете как е било фронт стейдж в Букурещ 😁
С Грийн се видяхме по трибуните.
Още ми е адски емоционално как с дъшеря ми де факто 2 поколения танцувахме и пяхме текстовете на едни и същи песни под светкавици и гръмотевици...

# 550
  • у дома
Притеснени са от шансове за злоупотреба ли?
Ами и това и защото напр септ щели да се знаят типовете задачи-това и сега мога да им го кажа и аз и въобще що ще са надпланово,щели  да заемат мястото на детето им и още куп глупости и щуротии-а и септ  можело да са по-подготвени-то детето ако е претърпяло операция ще му е само до подготовка юли и август.

# 551
  • Отвъд алеята зад шкафа
Аз друго не мога да разбера - от години покрай НВО започва да се коментира как трябва да има втора дата, какво се случва с деца, които изпускат изпитите, статии се писаха, писма се пращаха ......
Сега най-накрая тези искания са чути от МОН и изведнъж се оказва, че не искаме втора дата. Каква е тази шизофрения?

# 552
Аз специално за матурите за 12 клас имам резерви, защото там има втора дата вече-не за всички,разбира се, а за невзелите. Има наистина доста злоупотреби и други фактори, и достатъчно шансове за университет- до живот. Много са и динамични нещата с приема, университетите могат да си променят критериите, и нашенските, и чуждите, и втора дата кой знае дали ще е от чак такава полза, освен за единици деца, които така или иначе вероятно ще си намерят варианти за прием.
За седми клас съм си за втора дата, чисто принципно. Тъй като МОН имат статистика колко са такива случаи годишно, биха могли да предложат и други варианти, просто на нас ни се е виждало най-логично да е втора дата, като най-честно и безпристрастно. Шанс за гимназия, профил, паралелка,  са си веднъж в живота. Някои паралелки са уникални за цялата страна, и имаш един шанс и край. Което си е стресиращо, знаете и родителите какви крайности достигаме, а и за децата си е стрес.
Не знам какви са аргументите на родителите, които са против втора дата за седми клас, все пак те са пряко заинтересовани.

# 553
Аз друго не мога да разбера - от години покрай НВО започва да се коментира как трябва да има втора дата, какво се случва с деца, които изпускат изпитите, статии се писаха, писма се пращаха ......
Сега най-накрая тези искания са чути от МОН и изведнъж се оказва, че не искаме втора дата. Каква е тази шизофрения?
Същата като с дзи. Ама ето на, има хора, които са против някой да има втори шанс. Не разбрах мотивите им освен "да е учил, когато е трябвало" или че щяло да има много хора, които биха искали да се възползват, което не разбирам как и за кого е лошо. Изобщо не виждам как ще има злоупотреба и каква точно ще е. Хората, които са склонни към злоупотреби ще си се възползват от тях още на първата дата, а не да учат и губят време в чакане на нова сесия, където да си злоупотребяват. Параноята е повечко при някои.

# 554
  • Отвъд алеята зад шкафа
Какво се случва в момента с някой, който иска да кандидатства специалност в уни и не е държал необходимата матура? Мога да кажа от личен опит от преди години, сега не знам как стои въпросът - т.к нямах матура, взима се оценката от този предмет от дипломата за средно образование. В моя случай от предмет учен до 10 клас. Това не ми се струва много справедливо спрямо всички, които е трябвало да държат ДЗИ. Сега нали разрешиха явяването на допълнителни ДЗИ по желание даже върху неизучаван от ученика материал? Какво пречи да се явяват хора, завършили преди 1, 2 и повече години, ако ситуацията им се е променила и имат нужда от по-висока оценка или изобщо оценка по нещо, което нямат? Имаш нужда от ДЗИ Биология ПП - готвиш се, плащаш си таксата и се явяваш с набора за съответната година.

Общи условия

Активация на акаунт