Майчинството счетоводно - 96

• 43 077
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, бременна съм в 10 седмица, от 9 месеца съм в неплатен отпуск, който изтича след 60дни, след това договора ми ще бъде прекратен.Имам ли право да продължа да се самоосигурявам за общо заболяване и майчинство, и след това да получа обезщетение .Благодаря

# 256
Да аз го пратих на 30.06 към работодател, той го е получил на 03.07.
А ти кога предаде болничният на работодател? Ако си го дала юли месец, то неговият срок за предаване в НОИ е 10 август. След това още 10 работни дни имат НОИ, за да извършат плащане.

# 257
Здравейте,
Не открих отговор на първа страница и моля за Вашата насока.
При справката в сайтът на НОИ “ИЗЧИСЛЯВАНЕ НА ПРОГНОЗЕН РАЗМЕР НА ПАРИЧНО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА БРЕМЕННОСТ И РАЖДАНЕ”, то месеците, в които лицето е болничен каква сума следва да бъде попълнена? В случая става въпрос месеците Юли, Август и Септември, като 45-дневния следва да започне от в м. Октомври?
Благодаря предварително за отделеното време!

# 258
Здравейте, искам да попитам получихте ли превод на майчинството вчера.Аз все още нямам превод и се чудя какво става, до сега не съм имала забавяне.

# 259
  • Варна
Здравейте, искам да попитам получихте ли превод на майчинството вчера.Аз все още нямам превод и се чудя какво става, до сега не съм имала забавяне.
Да, получих. Даже и доплащането за втората година ми преведоха.

# 260
Аз получих, но във ФБ четох коментари, че не всички имат, защото НОИ не са смогнали и останалите преводи ще са на 08. 08.

# 261
Аз получих доплащане за 5 дни от юни, когато вече се бях върнала на работа. Останалите месеци стоят необработени.

# 262
Здравейте,
ОК ли е да се върна на работа на 4 часа и да прехвърля майчинството. Другите условия за прехвърляне на майчинство са налице.
Благодаря.

# 263
Здравейте, майчинството ми изтича този месец. Разбрах, че след като изтече, ми се полага платен годишен отпуск в размер на 40 дни за 2-те години майчинство. Така ли е?
Ако 2-ят рожден ден на детето е на дата 23.08, от каква дата да пиша в молбата "платен годишен отпуск считано от" - от 24.08 ли?

# 264
Момичета някоя от вас ходила ли е на ТЕЛК за болнични докато е била бременна? Как се изплаща този болничен, пак ли е на 80% или е по-малко. Нещо доста противоречива информация получавам. Щяла съм да вземам минимално майчинство ако взема болничен от ТЕЛК и разни такива. Ако някоя мама е минала по този път и може да сподели ще съм много благодарна 😇

# 265
Кога се подава заявлението за 2ра година майчинство?

# 266
  • София-Младост
Здравейте,
ОК ли е да се върна на работа на 4 часа и да прехвърля майчинството. Другите условия за прехвърляне на майчинство са налице.
Благодаря.
За кого да е ОК?
Кога се подава заявлението за 2ра година майчинство?
ПРеди да започне.
Здравейте, майчинството ми изтича този месец. Разбрах, че след като изтече, ми се полага платен годишен отпуск в размер на 40 дни за 2-те години майчинство. Така ли е?
Ако 2-ят рожден ден на детето е на дата 23.08, от каква дата да пиша в молбата "платен годишен отпуск считано от" - от 24.08 ли?
Периодите на отпуск за бременост и раждане и отглеждане на дете до 2 г. възраст, се признават за трудов стаж (за осигурителен също), така че да, трупа ви се и отделно платен отпуск за тези "две години". Дали ще ви го разреши работодателя...явно да, щом пишете молба. Датата е 24.08.

# 267
Здравейте,
Благодаря.
За кого да е ОК?

Че връщането на 4 часа вместо на 8 не е проблем за прехвърлянето на майчинство? Не виждам ограничения в закона, но ще се радвам да чуя и второ мнение.

# 268
След катастрофата ми изтече първата година, мога ли да се върна на работа и в последствие да си пусна втората година?
И още един въпрос. Ако съм болничен заради болест, мога ли да го прекъсна, ако ми се наложи да вляза в болница като придружител на дете?

# 269
  • София-Младост
Здравейте,
Благодаря.
За кого да е ОК?

Че връщането на 4 часа вместо на 8 не е проблем за прехвърлянето на майчинство? Не виждам ограничения в закона, но ще се радвам да чуя и второ мнение.
Не е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт