Майчинството счетоводно - 96

• 43 086
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, в болничен съм от 10.07, но сега видях, че в НОИ нямам предоставена банкова сметка. Ако понеделник я предоставя ще ми се изплати ли болничния или да ги отпиша тези пари?
Също така в НОИ ли трябва да отида за да дам банковата сметка?
Благодаря

# 271
Ще Ви ги изплатят.
Счетоводител от работното Ви място не е ли подал банковата сметка?

# 272
Ще Ви ги изплатят.
Счетоводител от работното Ви място не е ли подал банковата сметка?
Явно не е, в сайта на НОИ пише, че нямам подадена банкова сметка, а имам подаден болничен... към него ли да се обърна или в нои да отида да подам банковата ми сметка?

# 273
Ако имате ПИК и Вие можете в сайта на НОИ да въведете банковата сметка - Въвеждане/промяна на координати за получаване на съобщения от НОИ за изплатени парични обезщетения и помощи от ДОО. Поне преди 2г от там аз си оправих новата сметка.

# 274
Здравейте, в болничен съм от 10.07, но сега видях, че в НОИ нямам предоставена банкова сметка. Ако понеделник я предоставя ще ми се изплати ли болничния или да ги отпиша тези пари?
Също така в НОИ ли трябва да отида за да дам банковата сметка?
Благодаря

Да, ще ви се плати. Имах подобен случай със стандартен болничен, тъй като не бях взимала от години и сметката беше стара. Съответно плащането се беше върнало обратно към НОИ. Работодателят ми беше дал да попълня декларация за смяна на ИБАН, след 10-тина дни получих превода. Мисля, че има опция и вие сами в сайта на НОИ да го попълните, ако имате изкаран ПИК номер.

# 275
  • София-Младост
Ако имате ПИК и Вие можете в сайта на НОИ да въведете банковата сметка - Въвеждане/промяна на координати за получаване на съобщения от НОИ за изплатени парични обезщетения и помощи от ДОО. Поне преди 2г от там аз си оправих новата сметка.
От там може само да промени дали да получава известие по иейл, със смс, тел. номер...Банкова сметка-не.

Парите няма да се изгубят, просто ще се изплатят по-късно. Работодателят да подаде данни за банковата сметка.

# 276
А излизате ли извън България, докато сте в болничен по време на бременност?
Прекъсват ли болничния?

# 277
А излизате ли извън България, докато сте в болничен по време на бременност?
Прекъсват ли болничния?

Не може.

# 278
  • Бургас
Момичета някоя от вас ходила ли е на ТЕЛК за болнични докато е била бременна? Как се изплаща този болничен, пак ли е на 80% или е по-малко. Нещо доста противоречива информация получавам. Щяла съм да вземам минимално майчинство ако взема болничен от ТЕЛК и разни такива. Ако някоя мама е минала по този път и може да сподели ще съм много благодарна 😇
Пак си се смята по същия начин до колкото знам. Няма логика за минимално майчинство, освен ако не се осигурявате на минимума.

# 279
Как беше онзи сайт, където можеше онлайн за еднократната помощ след раждане да се подадат документите?

# 280
И аз съм с два въпроса.
1. Мога ли да подам заявление за еднократно помощ при раждане по настоящ адрес?
2. Когато подавам документи за детски надбавки, необходимо ли е отново да взема бележка за ваксини и за първото дете или само за бебето е достатъчно.
По принцип всеки февруари подавам ново заявление за детските, но при второ детенце не съм наясно как се процедира.

# 281
Здравейте момичета. Понеже ми е първа бременност (6-ти месец)и имам чувството,че колкото повече чета ,толкова повече се обърквам, та директно реших да си задам въпросите тук.
1. Относно тези 180 дни непрекъснат болничен всичките ли ги издава АГ или първите 14 ги издава личния лекар?
2. Някъде бях срещнала,че е по-добре ако излизам в болничен ,то да изляза в непрекъснат ,защото ако излизам за по 2-3 дни да речем по този начин ще ми спадне след това майчинството. Вярно ли е това?
3. Какво майчинство долу горе мога да очаквам при условие, че последните 24м са ме осигурявали на минимална заплата (която за това време е променяла стойността си ,заради повишаването на минималната работна заплата за страната)
4. Има ли нещо специфично,което трябва да знам и за което трябва да внимавам покрай цялата бумащина от документи покрай болничните?

Благодаря ви предварително Heart

# 282
  • София-Младост
Dimitrova99
3. Не по-малко от МРЗ

PetyaK94
1. Мисля, че не.
2. Прочетете в правилника, вие сега само "добавяте" второто дете, а не подавате отново. Изискваха се май документи само з анего.

# 283
Здравейте!

Пак се налага да се обърна към вас със следния въпрос.
Назначена съм фиктивно на работа при приятел и в момента съм в майчинство. Скоро мисля са пусна дъщеря ми на ясла и да започна да си търся нова работа. Ще се водя ли майчинство след като тя започне да посещава ясла и  трябва ли отново да започна да си внасям осигуровки? Знам, че имам право на 50% от майчинсвото до втората година.

# 284
Здравейте, аз съм втора година майчинство като се върнах на работа веднага щом детето направи годинка. За Юли не получих майчинство, има ли някой със забавено пращане? Вече 6 месеца не съм имала проблем.

Общи условия

Активация на акаунт