Майчинството счетоводно - 96

• 42 943
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • София-Младост
https://kik-info.com/trz/zaplata.php

При положение, че се гледа дохода за 24 месеа назад, дали има смисъл? Моят отговор е твърдо не. Ако ги иматетези пари, просто ги спестете и си помогнете след раждането.

# 91
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
https://kik-info.com/trz/zaplata.php

При положение, че се гледа дохода за 24 месеа назад, дали има смисъл? Моят отговор е твърдо не. Ако ги иматетези пари, просто ги спестете и си помогнете след раждането.

Подкрепям с две ръце този пост.

# 92
Нали днес трябва да е преведено майчинството? Гледам в сайта на НОИ, че пише изплатено, а днес нямам превод.

# 93
Зависи кога е нареден преводът от НОИ.Ако е следобед, може утре да постъпят парите по сметката ти.
Има и някакво забавяне из банките тези дни.Някои банки ми скъсаха нервите със забавяния от 30 юни насам.

# 94
Благодаря, Пантера! За първи път ми се случва, а съм на почивка извън страната...

# 95
Благодаря, Пантера! За първи път ми се случва, а съм на почивка извън страната...
Надявам се да проверяваш в електронно банкиране, защото имах случай преди два месеца да не получавам смс в чужбина за получен превод.

# 96
Здравейте, ММ  има отпуска от предишни години, по системата му излизат 57 дни, питал може ли да се изплатят, но започнали да увъртат и му казали, че шефовете по нагоре, няма да позволят... Има ли закон за изплащане на натрупан отпуск и какъв е той? От 15 год е във фирмата, ако има значение.
Само да кажа, че трудно го пускат платен отпуск, защото все "няма кой да работи" и варианта да си ги вземе е навъзможен.

# 97
Неизползвания отпуск се изплаща само при прекратяване на трудовото правоотношение.

# 98
Здравейте, аз също имам казус с непостъпила сума за майчинство, клиент съм на ОББ, преди Райфайзен. Позвъних в НОИ и казаха, че проблемът трябва да е в банката. Лошото е, че не мога да се свържа чрез официалните контакти, а в моя клон не знаят нищо… Някой има ли информация или функциониращ телефонен номер към въпросната банка?

# 99
Е как не може да се свържете на официалните контакти, телефон на клиента няма ли тази банка?

# 100
Най-накрая се свързах, може да е полезно и за други майки- ОББ имат технически проблем с входящите плащания от НОИ, но до края на деня се очаква да се отстрани проблема. Надявам се да е така.

Последна редакция: ср, 05 юли 2023, 12:26 от Machken

# 101
Здравейте
Имам следното питане: в 45 дневен отпуск съм преди термин от 24.06. Работодателят не би ли трябвало да поеме първите три дни от него 🤔 и какъв процент НОИ ще плати за останалото време от този болничен…

# 102
Не поема първите 3 дни от 45 дневния, той си се води вече майчинство защото е част от 410 дни майчинство първата година. НОИ изплаща 90% от среднодневното възнаграждение за 24месеца назад. С ПИК на НОИ може да видите колко е изчислено да бъде то.

Здравейте
Имам следното питане: в 45 дневен отпуск съм преди термин от 24.06. Работодателят не би ли трябвало да поеме първите три дни от него 🤔 и какъв процент НОИ ще плати за останалото време от този болничен…

# 103
Благодаря много за информацията! И аз съм в същата ситуация и се бях притеснила. Парите получих днес, към 11:30

Най-накрая се свързах, може да е полезно и за други майки- ОББ имат технически проблем с входящите плащания от НОИ, но до края на деня се очаква да се отстрани проблема. Надявам се да е така.

# 104
Crysstal
Докато фирмата все още съществува и не ви е прекратен ТД си ползвате съответните периоди. Те мат грижата да ви подават документите. Ако обаче се прекрати ТД, поради закриване на предприятието...ако сте в "първата" година, ще си получавате обезщетението до края.
КСО
Чл. 52. (Изм. - ДВ, бр. 109 от 2008 г., в сила от 01.01.2009 г., изм. - ДВ, бр. 30 от 2018 г., в сила от 01.07.2018 г.) При прекратяване на осигуряването за общо заболяване и майчинство през време на получаване на обезщетение за бременност и раждане или при осиновяване на дете до 5-годишна възраст на осигуреното лице се изплаща парично обезщетение до изтичане на срока на обезщетението за бременност и раждане по чл. 50 или при осиновяване на дете по чл. 53в.

За втората година обаче нямате опция, освен ако не ви назначат на ТД другаде.

Elicata
Няма понятие трета година майчинство. Тези 6 месеца ги имате за всяко дете и може да ги ползвате в периода 2-8 годишна възраст.

Да използвала съм вече 6-те месеца неплатен. Значи ако имам второ дете след 2г. няма как да взимам пак 6 месеца неплатен отпуска за гледане на дете?

Общи условия

Активация на акаунт