Майчинството счетоводно - 96

• 43 071
  • 741
  •   1
Отговори
# 240
Да видим дали поне утре ще има превод, че очевидно няма да е днес Simple Smile)
Защо смятате, че няма да има?
След 9:00ч евентуално да има промени, дори не е започнал работния ден.
А дори да са наредени, после банката кога ще ги получи е отделно. 😀
Иначе за майчинство, май преводите бяха във Вторник или Четвъртък. Има календар на плащанията:
https://nssi.bg/publichnost/kalendar_plashtania/Като го обновят за Август ще се види и там.

# 241
По-вероятно е, в четвъртък да е преводът и, надявам се, с доплащането от януари до юли.

# 242
Момичета извинявам се, че пак питам същото. За 180 дневния непрекъснат болничен. Ако се прекъсне и имам работен ден, започват ли тези дни да се броят на ново? В предходните години не съм вземала нито ден болнични.

# 243

Вдругиден

# 244
Момичета имам въпрос, който не знам дали тук и къде да попитам.

Неплатен отпуск за гледане на дете, мога ли да го прекъсна с болничен.
Т.е направо да занеса болничния.
Или не мога и чакам да свърши неплатения
Или трябва пръво да прекъсна някакси неплатения, с някакво заявление или как?

# 245
  • София-Младост
Момичета имам въпрос, който не знам дали тук и къде да попитам.

Неплатен отпуск за гледане на дете, мога ли да го прекъсна с болничен.
Т.е направо да занеса болничния.
Или не мога и чакам да свърши неплатения
Или трябва пръво да прекъсна някакси неплатения, с някакво заявление или как?
Можете, но след болничния, за да се "върнете" в неплатен, си подавате отново всичко.

# 246
Ами да видим дали ще отговори потребителката, която написа "не". 😃

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Hilyadi-poluchavat-po-7 … leva-utre-1773779

Пише, че ще се доплати и на върналите се на работа.

# 247
Здравейте. Кога се подава декларация за изплащане обезщетение за бременност и майчинство за остатъка до 410дни - преди или след като изтече изравнителният болничен от педиатъра?

# 248
Ето, от НОИ написаха по казуса с майчинството:
https://nssi.bg/news_02082023/
Утре би следвало и сумите да са по сметките.
Аз вече видях, че са отбелязали и има ведомост.

# 249
  • София
Благодаря за информацията!

# 250
Имаш право на 180 дни непрекъснат болничен, но не повече от 360 дни общо за последните 2 години. Щом има прекъсване, ще се смятат отново 180дни.

Последна редакция: ср, 02 авг 2023, 11:48 от Анонимен

# 251
Здравейте, в момента съм по заместване по майчинство по договор. Но когато аз излизам по майчинство ще се върне на работа и аз оставам без работа и осигурява. Прочетох, че при това положение нямам право на майчинство след като ми е прекъснат договора. Говорих с работодателя, но за момента няма възможност за преместване на постоянен договор. Някой бил ли е в тази ситуация? С кой мога да се посъветвам?

# 252
Намери си познати с фирма да те назначат и им плащай здравните. Шансовете работодател да те назначи на постоянен договор когато си пред майчинство са минимални.

# 253
Здравейте в 45 дневен болничен съм от 24.06, но самият болничен е издаден на 30.06 и датата на постъпване на данните в ерблро на 03.07… във фиша за заплата за 06 месец ми пише че не съм представила болничен за 5дни и реално заплатата ми беше минус  тези пет дни. Само че до днес не съм получила нищо от НОИ за 06 месец, а доколкото разбирам вече се изплаща 07…. Проверявам на сайта но ми пише че липсват данни за справката, а пък за минали години справката си ми излиза там където съм ползвала болничен…. Кога би трябвало да получа някакви пари от нои🤔

# 254
А ти кога предаде болничният на работодател? Ако си го дала юли месец, то неговият срок за предаване в НОИ е 10 август. След това още 10 работни дни имат НОИ, за да извършат плащане.

Общи условия

Активация на акаунт