Банята - тема 44

• 36 613
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Момичета и момчета, изпуснала съм тази тема, но после ще се върна да я прочета Flushed
Но имам едно спешно питане, понеже ще се започва ремонт на банята. Ще слагам душ параван и напоследък чета за линейни сифони точно под стъклото (не искам 2 сифона). Един ще ми свърши перфектна работа, обаче нещо не мога да си представя как се почиства този сифон, как се маха решетката, като е под паравана и въобще удобно ли е в такъв случай?
Ако някой има подобно нещо в банята си, ще помоля за снимки Hug
Благодаря ви Heart Exl

# 166
  • София
Под стъклото не съм виждал как става номера, но преди години, преди да започнат да ги слагат до стената, ги слагаха в края на душзоната, перпендикулярно на паравана. Имах много снимки, но са се затрили. Става много красиво. За малка баня с наклона от душзоната, както и от другите ъгли лесно се отвежда водата Blush
Нещо такова, но тук е на кабина:

# 167
И аз нещо такова си го представях, но все чета под паравана, под стъклото... Thinking
При мен банята не е малка, голяма е и не ми се искаше сифонът да е в продължение на паравана, защото ще има доста мокро място... по друг начин ще трябва да го измисля

# 168
Значи да се похваля много, много! Имам си скрита ревизия Simple Smile

За сифона - гледам тук ги слагат край стената, не към вратата на кабинката - наклона винаги е към сифона. Имаш работа с вода. Ако се запуши сифона , на който действието му е като на обикновения - събира вода и пъха в една дупка ... то според този наклон направо ще ти прелее през сифона и ще ти се изсипе в коридора. И това при съвсем малко вода даже. Аз бих сложила към стената и то в отдалечен ъгъл от вратата .

# 169
  • София
😂 😂 😂 Bella, как стана така?

# 170
Значи да се похваля много, много! Имам си скрита ревизия Simple Smile

За сифона - гледам тук ги слагат край стената, не към вратата на кабинката - наклона винаги е към сифона. Имаш работа с вода. Ако се запуши сифона , на който действието му е като на обикновения - събира вода и пъха в една дупка ... то според този наклон направо ще ти прелее през сифона и ще ти се изсипе в коридора. И това при съвсем малко вода даже. Аз бих сложила към стената и то в отдалечен ъгъл от вратата .

И тогава предполагам ще е нужен още един сифон за другата част на банята, а аз не искам, искам само един. Отделно не ми се иска да го настъпвам по време на къпане или нещо подобно...
Не знам, може ли лични снимки и впечатления на тези варианти? Ще съм много благодарна Simple Smile

# 171
ами нали писах , че ще дойдат да си довършат електрото , но чак денс успяха  . довършват си разни работи и ще ходят работниците ваканции и проектите приключват ... ами днес дойде и си оправиха каквото има, остана само една лампа ... и ни показа къде е ревизията и как става , но ако нещо се повреди . Сега е със силикон и не като прозорче . Ами много се радвам. Сега хем е супер готино и равно, хем има някаква ревизия . Така каза. Ще ги викаме ако има нещо и така . В същност не са гърци , а немци, децата са в гърция и бизнеса е в двете страни и работниците от там са гърци. Но супер. Хепи.
aDream Аз исках с такъв сифон, но ми сложиха една плитка вана и пак почти на ниво на плочките, но ... не съм хепи за това, но това е. наклона към сифона.
Сифон съм виждала към стената, по средата, ъглов - стена и стена ,.. но никога на вратата,

# 172
  • София
Под стъклото не съм виждал как става номера, но преди години, преди да започнат да ги слагат до стената, ги слагаха в края на душзоната, перпендикулярно на паравана. Имах много снимки, но са се затрили. Става много красиво. За малка баня с наклона от душзоната, както и от другите ъгли лесно се отвежда водата Blush
Нещо такова, но тук е на кабина:

Много полезно, благодаря! Харесва ми и си запазвам снимката.

bella-ciao,  сифон не се запушва изведнъж и на 100%. Той се пълни с боклуци постепенно и ако не му се обърне внимание, естествено, че ще спре да пропуска съвсем. но наклоните в банята не са чак толкова големи, че поставен сифон към стената да спаси от преливане. В същото време при евентуална авария, ще прелее за секунди. У нас се е случвало, детето се облегнало на смесителя, пропуква се вътре сферичния кран и като шурна вода под налягане, само зокато успее да отвори вратата и да извика, вече преливаше през праг от 5-6 см.

# 173
ти какъв наклон мислиш че и трябва на водата ?

# 174
  • Sofia
Момичета и момчета, изпуснала съм тази тема, но после ще се върна да я прочета Flushed
Но имам едно спешно питане, понеже ще се започва ремонт на банята. Ще слагам душ параван и напоследък чета за линейни сифони точно под стъклото (не искам 2 сифона). Един ще ми свърши перфектна работа, обаче нещо не мога да си представя как се почиства този сифон, как се маха решетката, като е под паравана и въобще удобно ли е в такъв случай?
При мен - по плътно няма как да се направи. От двете страни има наклон към сифона. Т.е. сифона е най-ниската точка. През двете метални капачки в двата края се махат за да може да се почисти сифона в моя случай.

За наклон - около 2см е перфектно. При мен силиконовите пера под паравана са премахнати. По-голяма наклон би означавало или стъклото да опира при отваряне в една от двете посоки или ще трябва да се повдигне целия параван, което не знам дали има някакъв смисъл, тъй като и пространството под паравана ще е голямо.

Последна редакция: вт, 18 юли 2023, 18:12 от julian

# 175
Да, при теб много добре се е получило. Но имаш ниша, където да отделиш душа. При мен няма и ще е в края на банята. Мисля да сложа статичен параван, от едната страна, без врата и не знам къде ще е удачно да сложа сифона...
Скрит текст:
нещо подно ще е и дали да не го сложа като на снимката... ?
Ако го продължа по линията на паравана, мокрото място ще ми в повече и не ми се струва добре така.
Но дали няма да се мушка вода под стъклото?

# 176
Има паравани на държачи на пода, т.е. под паравана има разстояние от 2-3 см. Може сифонът да е там, с наклон от 2 страни към него. Една съфорумка преди години точно така беше направила.

# 177
Има паравани на държачи на пода, т.е. под паравана има разстояние от 2-3 см. Може сифонът да е там, с наклон от 2 страни към него. Една съфорумка преди години точно така беше направила.
Аз така го мислех първоначално, но не знам дали е добра опция... ако се наложи да се махне решетката и да се почисти канала, не знам как ще се махне, като е под стъклото... това ме спира

# 178
Не го правете точно под паравана, ако е статичен, а от едната му страна.
Аз имам два линейни сифона поставени точно така, но баните не са готови и не мога да дам отзив. Доверих се на майстора, който скоро направи така в неговата баня и казва, че е ок.

# 179
  • Sofia
Аз лично в другата баня съм сложил Г-образен параван тип хармоника и е в ъгъл, като при вас. На мен лично не ми пука, че излиза малко извън паравана, защото се попива. Но можете с прагче/лайсна да се фиксира едното стъкло на земята (както е на снимката ви), а другото да се отваря. Аз в такъв случай бих ползвал широк линеен сифон (не супер тънък) и бих го оставил от външната страна на паравана - така ще е почти 100% сигурно, че няма да излиза вода извън паравана. Ако искате да е точно под стъклото, то ще трябва да е с по-малък размер от паравана, за да може да се маха решетката, за почистване, след като отворите навън/навътре вратата.

Общи условия

Активация на акаунт