Банята - тема 44

• 35 910
  • 739
  •   1
Отговори
# 555

Има си спец. душсистеми без слушалка с щифт. Според мен са по-добре като механизъм.

Може ли да сложиш снимка или линк, че не мога да разбера какво имаш предвид. Не се заяждам...

# 556
мандаринка преди години го мислихме това и сортирахме. ще потърся назад . но не ни се правеше голяма промяна на нова инсталация и сложихме каквото ти предлагаш. При нас има много калгонит и ... минахме през 2 бр. такива и накрая си сложихме съвсем обикн. без щифт и може да ги сменяме без много да го мислим. Ще погледна и ще ти пиша. Но проблема е само с калгонита. Ако водата е нормална и няма такива втвърдяващи се утайки не виждам проблем .
Виж Duschpaneel-System, където контрола е на панела с врътки и копчета , а не като щифт на самия изход. 

Последна редакция: пт, 08 сеп 2023, 12:03 от bella-ciao

# 557
Това ли имаш предвид? Това палче, което се врътка, за да се смени вида на струята? Че се натрупва котлен камък, който блокира и чупи при въртене?

Има и друг вариант,  с копче, не с въртене.

Така или иначе, самата слушалка и шлаухът аз ги смятам за консуматив, който се сменя, когато се развали. Останалата част на душовете - батерия(смесител), тръбата към душ-питата и самата душ-пита са по-скъпата част и ако дадат фира, по-добре сменяй с нов душ.

Само като пример колко различни са навиците и съответно душовете в случая в различните държави - по HGTV, където показват ремонти в САЩ, показаха баня, в която са сложили и душ-слушалка, като допълнение към статичния вграден в стената (или в тавана) душ. Анонсираха го като екстра, луксозно изпълнение, с аргумента, че е много полезна душ-слушалката за жените, защото те не си мият косата всеки ден. Та така, в Европа душ-слушалката си е съвсем стандартно изпълнение, няма нищо луксозно. Но ето, че в САЩ не е така. Не давам оценка кое е по-доброто или по-лошото, само отбелязвам разликите.

Последна редакция: пт, 08 сеп 2023, 12:02 от man_darin_ka

# 558
Не, това което ние тогава гледахме , управлението беше на стената. Имаха варианти. На нас ни предложиха нещо с възможно най-малко промени, но ние пак не го взехме. Никакви промени не искахме. Но беше преди време.
Ще погледна и аз виж  Duschpaneel-System

# 559
Не гледам душ-панели, не ми харесват. Но това си е мое лично мнение и предпочитание.

В Лидъл периодично продават съвсем прилични душ-слушалки за 15-ина лева, с такава карам вече 2 години, купих си 2, за да имам резерва, ако нещо се прецака вечер или сутрин, преди да отида на работа. И резервен шлаух имам, че шлауховете много по-често от слушалките ми се пукат. Пак от Лидъл, също държи вече 2 години. За тези пари не виждам смисъл да влагам много повече пари в основния душ.
В София водата не е варовита, така че и никакви омекотители не ползвам. Иначе по инструкция на ХансГрое, котленият камък се отстранява с пръсти от гумените дупчици на душ-слушалката. За самата душ пита и за душ-слушалката пишеше преди първа употреба да се напръска с разтвор на оцет и след това да се измие със сапун. Направих го, най-малкото да лъсне хубаво и да е красиво. Можело (било добре) също периодично да се пръска с разтвор на оцет.

# 560
да. разтвор с оцет. или ако не ти понася миризмата с лимонтозу.
И ние такива ползваме. Коментирах тези с щифт. Има няколко диска , които с щифта се разместват за да се получи различно браузе. Ако водата е варовита се калцира не само отвън дупките, но и щифта превключвател и дисковете. Не си струва да се дават пари за такъв в области с такава вода.
Ние не ползваме hansgrohe, само grohe , но последната смяна направихме с една гръцка марка. Фирмата работеше с тази марка и тази сложиха, но ми харесва за сега и не ми прави проблеми . Не мога да кажа точно коя е. Като се прибера мога. Сега съм още по разни ваканции.

# 561
Разбрах те, Бела. Smiley Надявам се обсъждането да е било полезно за ремонтиращите в момента/в бъдеще.

# 562
  • София
😂 Даже в момента има в лидл. Вчера си взех за апартамента.
Иначе днес лепим под на баня... Не мога да повярвам, че доживяхме😅😂❤️

# 563
лепете. успех!

# 564
  • София
😂 😂 😂 Голямо чакане на майстора беше, от февруари ли, от март ли... Видя ми се цяла вечност.

# 565
😂 😂 😂 Голямо чакане на майстора беше, от февруари ли, от март ли... Видя ми се цяла вечност.
Успех! Вярвам, на майстора си му постлала червен килим на влизане и си го посрещнала с чаша шампанско Simple Smile

# 566
  • София
Angel_Dust, успех и да показваш!
Далече сме още от баните, обаче все повече се плаша... Нашият доверен майстор няма намерение да се прибира в Бг. Обмислям да изкарам един курс "Вътрешни облицовки"!
Сори за спама, не се сдържах!
Утре започваме с ММ и детето ОВиК инсталациите.

# 567
Успех! Вярвам, на майстора си му постлала червен килим на влизане и си го посрещнала с чаша шампанско Simple Smile
Ох, стана ми смешно! Сетих се аз как изпратих преди десетилетия майсторите, които се мордосваха много време и накрая, на лампи, докато тихо се сипеше  първият сняг, приключиха с мазилката на външна топлоизолация. Идеше ми направо да лисна менче с вода на изпроводяк!

# 568
Angel_Dust, успех и да показваш!
Далече сме още от баните, обаче все повече се плаша... Нашият доверен майстор няма намерение да се прибира в Бг. Обмислям да изкарам един курс "Вътрешни облицовки"!
Сори за спама, не се сдържах!
Утре започваме с ММ и детето ОВиК инсталациите.
Че кое му е спамът? Дето баните, там и майсторите, включително домашните Simple Smile
Интересно съвпадение имаме с теб, преди да те прочета таман обмислях къде да ходя на строителни курсове. Плочките ми се виждат висш пилотаж, ама една тестова стена може да си издигна в двора на сушина /нещо като тренажор/ и да се уча, като нищо ще стигна и до тях. И точно по същата причина, поради която Angel_Dust си е изчакала чакалото за майстор. 
Преди време исках да се цаня при моите майстори за общак, ама не ме взеха...

# 569
  • Sofia
Лошото е, че това са българските "намаления".
"Промо пакет смесители за вграждане Grohtherm SmartControl - Grohe" от 3906.00 лв. "намален" на 2285.00 лв

Същия модел в амазон е 1563лв (€799.66) без намаление. Когато аз го издебнах в амазон ми струваше 1153лв (€590), което е 2 пъти по-евтино от "намаленото" в България.

Ако има човек време да дебне - да взима от немския, ако пък няма - пак от Германия е по-евтино Grinning

Общи условия

Активация на акаунт