Банята - тема 44

• 35 922
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Знам, че четох някъде дискусията, но не успях да я намеря....затова питам отново... някой слагал ли е висяща тоалетна със структура пред куфара с тръбите за мръсния канал. Знам, че не може да се закачи на гипсокартона, но как се процедира в случая?

# 571
  • София
Може с шпилки да се хване за стената зад тръбите.

# 572
  • София
Julian оооо това е значителна разлика, аз мислех, че тук с намалението ще стъпят на нормалната немска цена и тогава се обезсмисля поръчката... Все пак като цяло е ценно да си имаш и гаранция. Но при такава разлика вероятно бих прежалила гаранцията.

А иначе да споделя за така прехвалените плочки Mainzu по магазини и изобщо... Та имам си предупреждение, че ще имам локвички по пода, плочките са ужасно криви. Като сложиш две една върху друга, си личи от самолет, ама кой гледа по магазините такива неща. Не, че пак не бих си ги купила, обаче някак се изненадах не напълно приятно. 😅Пък може и търсен ефект някакъв на модела да е, знам ли.
В крайна сметка заради варовика така и така забърсвам след всяко включване на душа, та предполагам наистина не е болка.

Структурата се хваща на пода и с шпилки към стената... За мен няма как да виси само на. Гипсокартон.

Последна редакция: сб, 09 сеп 2023, 08:52 от Angel_Dust

# 573
Все пак като цяло е ценно да си имаш и гаранция. Но при такава разлика вероятно бих прежалила гаранцията.

А иначе да споделя за така прехвалените плочки Mainzu по магазини и изобщо... Та имам си предупреждение, че ще имам локвички по пода, плочките са ужасно криви. Като сложиш две една върху друга, си личи от самолет, ама кой гледа по магазините такива неща.

Покупка от Германия не пречи на гаранцията на Грое и ХансГрое, доколкото знам.

В магазина няма как да се види дали плочките не са изкривени, защото са на пано (картон). Това се вижда, като се отворят кашоните. В магазина може да се види дали плочките не са от тези тип състарени, които изначално като дизайн не са с равна повърхност.
Гледала съм в магазин (Кератон) плочки Маинцу, на някои от моделите си пишеше II качество. Това в магазините може да се види. Второ качество може да означава и това - изтумбени плочки, плочки с много различаващи се размери, при което фугите няма как да са еднакви. Има и MS качество, т.е. смесено качество. Някои магазини предлагат предимно такова качество, но доста клиенти не обръщат внимание на това. Преди години в Джия имаше едни плочки, които си харесах, но бяха второ качество. В магазина се пробваха с "Второ качество на италианските плочки е като първо качество на българските!". Е, като ще давам повече пари за италиански плочки не искам да са с компромисно качество.

# 574
  • София
Не, първо си пише. Все тая наистина, иначе можеше да отворя един кашон, да гледам и да откажа поръчката.
А гаранция си имаш, ама разправяй се с пращания на дефектни или повредени неща до Германия 😁

# 575

А гаранция си имаш, ама разправяй се с пращания на дефектни или повредени неща до Германия 😁

И двете марки не са сульо-пульо с гаражно производство. Всеки има глава на раменете, да си решава сам.

# 576
  • София
Това какво значение има, всяка марка може да стогне до гаранция. И по еже съм връщала до амазо  де, а гаранции и рекламации не ми е любимо упражнение, не винаги става, не винаги излиза сметката

# 577
  • Sofia
Знам, че четох някъде дискусията, но не успях да я намеря....затова питам отново... някой слагал ли е висяща тоалетна със структура пред куфара с тръбите за мръсния канал. Знам, че не може да се закачи на гипсокартона, но как се процедира в случая?
Да, назад в темата - има и моя снимка с дълга шпилка, огъната така, че да заобиколи тръбата. Процедира се индивидуално, според ситуацията. Примерно може да се захване на допълнителни места (още шпилки и/или странично да се захване ако е в ъгъла с друга стена), да се подсили конструкцията.

# 578
Не, първо си пише. Все тая наистина, иначе можеше да отворя един кашон, да гледам и да откажа поръчката.
Не се пращат никъде. Ползва се българският сервиз след представяне на фактура от покупката. Ползвала съм два пъти и е напълно безплатно. От Грьое идват на място и ремонтират на момента, ако е нещо по-сложно, тогава вземат за 2-3 дни и ти го карат като е готово.

# 579
Здравейте, нещо ми писна с тая баня се едно ще ми е хола и там ще седя даже и да вечерям.

Искам да ви попитам и аз мисля душ на Грое или ХансГрое, ама ми писна да избирам. Искам да е с питата отгоре , и както споменахте да се върти. Много ги продават с тези термо смесители ама аз не искам такъв не ми трябва. Искам смесител с чучур да мОем да си напълня кофа с вода в банята Simple Smile  Споменахте че от амазон може да се купят. Аз мога да купя от Амазона в Англия и да ми го докарат.
Да питам ако сложа Грое Душ и нещо стане после размерите за горе долу еднакви и ще мога лесно да го сменя ?
Спрях се на тоалетните Геберит с тази тоалетна Икън .... Какво мислите за изоборът.

Ще съм благодарен за менение.

(Малко ми писна както казах и накрая отивам взимам и каквото изкара)

# 580
  • София
😂 😂 😂 Ми аз за това и се отказах от тези фирми... Не исках термо, исках чучур.

Последна редакция: сб, 09 сеп 2023, 22:36 от Angel_Dust

# 581
И аз нямам чучур, но си пълня кофата със слушалката. Никакъв проблем.

# 582
И аз нямам чучур, но си пълня кофата със слушалката. Никакъв проблем.
Нища така ва....

# 583
Без термосмесител изборът от по-известните марки вече е ограничен, обикновено са стари модели.

Моето ХансГрое е точно 3 в 1, с чучур, душ и слушалка. Ако трябва да бъда честна, ако слушалката е с функция за Intense rain, струята е само в средата и е доста силна, върши работата на чучура. Дебитът е чудесен, силна струя и от душ-питата, и от слушалката. Ако търсите с чучур в немския амазон, на английски трябва да напишете bath tub mixer, на немски е wanne termostat, май. Т.е. с чучур и за вана.

https://www.amazon.de/-/en/27267000-Hansgrohe-Crometta-Shower-Sy … 74951&sr=8-9&th=1

Термостатът е едно копче на врътката, което го натискаш, за да ограничава топлата вода до 40 градуса. Ако не натиснеш копчето, можеш да си регулираш температурата, както пожелаеш. Копчето е за безопасност с малки деца, да не пуснат гореща вода и да се изгорят.

ЧС е с Кромета също, доколкото помня.
След като изръшках сигурно по повече от 10 пъти всички модели Грое и ХансГрое, които са на цени до 1000 лв. в немския Амазон, пак се върнах на Кромета-та. Душ-питата е закачена под ъгъл 100 градуса, а не 90, главата на питата се върти, има го онова палче на врътките, че да не се хлъзга с насапунена ръка. И височината на тръбата на душ-питата се регулира, т.е. може да се отреже, защото е 1,20 м. над батерията. При батерия, която сложихме на около метър над пода, ако не можеше да се скъси тръбата, питата щеше да опира в тавана.

И за да илюстрирам и в момента разликата в цените
ХансГрое Кромета  с душ и слушалка - 285 евро в Амазона, 744 лв. на прИмоция в Баня Стил.
ХансГрое Кромета с чучур, душ и слушалка - 416 евро в Амазона, 1029 лв. на прИмоция (уж) в Баня Стил.

Кромета я има с дръжка, без термостат, но е само с душ и слушалка.

# 584
Без термосмесител изборът от по-известните марки вече е ограничен, обикновено са стари модели.

Моето ХансГрое е точно 3 в 1, с чучур, душ и слушалка. Ако трябва да бъда честна, ако слушалката е с функция за Intense rain, струята е само в средата и е доста силна, върши работата на чучура. Дебитът е чудесен, силна струя и от душ-питата, и от слушалката. Ако търсите с чучур в немския амазон, на английски трябва да напишете bath tub mixer, на немски е wanne termostat, май. Т.е. с чучур и за вана.

https://www.amazon.de/-/en/27267000-Hansgrohe-Crometta-Shower-Sy … 74951&sr=8-9&th=1

Термостатът е едно копче на врътката, което го натискаш, за да ограничава топлата вода до 40 градуса. Ако не натиснеш копчето, можеш да си регулираш температурата, както пожелаеш. Копчето е за безопасност с малки деца, да не пуснат гореща вода и да се изгорят.

ЧС е с Кромета също, доколкото помня.
След като изръшках сигурно по повече от 10 пъти всички модели Грое и ХансГрое, които са на цени до 1000 лв. в немския Амазон, пак се върнах на Кромета-та. Душ-питата е закачена под ъгъл 100 градуса, а не 90, главата на питата се върти, има го онова палче на врътките, че да не се хлъзга с насапунена ръка. И височината на тръбата на душ-питата се регулира, т.е. може да се отреже, защото е 1,20 м. над батерията. При батерия, която сложихме на около метър над пода, ако не можеше да се скъси тръбата, питата щеше да опира в тавана.

И за да илюстрирам и в момента разликата в цените
ХансГрое Кромета  с душ и слушалка - 285 евро в Амазона, 744 лв. на прИмоция в Баня Стил.
ХансГрое Кромета с чучур, душ и слушалка - 416 евро в Амазона, 1029 лв. на прИмоция (уж) в Баня Стил.

Кромета я има с дръжка, без термостат, но е само с душ и слушалка.

Благодаря почвам да търся.

Аз мислех да взема само душ и после да му търся чучур. Но незнам дали не е по скъпо но все пак да си угодя.
Повечето сме оставки такива се водят
 за “вана” а не да си миеш краката само хаха

https://www.amazon.co.uk/GROHE-33300002-Eurosmart-Single-Lever-S … 2Caps%2C71&sr=8-8

https://www.amazon.co.uk/GROHE-32743000-Euroeco-Single-Lever/dp/ … Caps%2C71&sr=8-13

https://www.amazon.co.uk/hansgrohe-Logis-shower-mixer-chrome/dp/ … r=8-38&th=1&psc=1

А и кранчетата ми липсват да ви кажа незнам …

Общи условия

Активация на акаунт