Банята - тема 44

• 35 868
  • 739
  •   1
Отговори
# 720

Едната ни баня е с такива, в крайна сметка пак има визията на мозайка, с по-малко фуги все пак. Като изключим, че плочките отгоре са яко криви дали дефект при производството или да се подчертае ефекта им🤪, седят ок и нямаше проблем да се направят 2наклона.
Според мен неравното подреждане на плочиците е било за ефект, а не дефект - за да се наподоби старинно естествено излъчване.

# 721
  • София
То не са отдешни плочици, самата плочка отгоре е крива като сложиш две една върху друга и има супер луфтове.

# 722
  • Sofia
Да, между другото, има И такива плочки (гледах едни метро), всяка беше крива и с лека разлика в отенъка, ама не защо не могат да ги ректифицират и улучат цвета, ами за да се търси ефект на ръчно изработени плочки. Очевидно всеки луд с номера си.

Последна редакция: пт, 29 сеп 2023, 13:53 от julian

# 723
ръчно изработено и криво са две различни неща

# 724
При ръчно изработените не може да се докара еднакъв размер и цвят.
Криви плочки (не плоска повърхност, изтумбени) може да има при по-ниско качество, при неправилно съхранение по складове - слагали се "на ребро", не един върху друг кашоните, разни причини.

В момента, под мозайка се разбират тези плочки на малки квадратчета, които са залепени върху мрежа, а между квадратчетата се фугира. Има и плочки с по-големи размери, които са оцветени (щамповани) да приличат на римска/венецианска мозайка, като тези, показани на снимката.

# 725
тях имах в предвид, но май с тази фуга ме отказаха. може да погледна някой интересен бешихтунг.

# 726
  • София
😂 😂 😂 Така като пак стана дума за фуги да питам отново, докато четете активно в темата за импрегнаторите за фуги, който е слагал... На кнауф ок ли е? Какъвто сте ползвали как се държи с препаратите, има ли някакъв проблем и да трябва само с по-нежни да се мие, издържат ли, изобщо доволни ли сте? Всичко ли мажете или само самите фуги (гледах че на тях пише фуги и гранитогрес, а фаянс? И на картинката направо мажат с  мече)

# 727
  • Sofia
ръчно изработено и криво са две различни неща
Мисля, че не разбираш:

https://www.tileshop.com/products/retro-perla-ceramic-subway-wal … handmade-look&sc=

https://www.perini.com.au/collection/meca/T42581/

Ако нещо подобно "ръчно изработено" го сложа в баня или кухня - ще се побъркам.

# 728
  • София
Супер са😅

# 729
и аз ще се побъркам.

# 730
  • София
😂 😂 😂 Всеки се побърква от различни неща..

Кубратова, единственият истински проблем е, че са подови плочки и на места ще остават мънички локвички заради това.

# 731
Ако е за кефа ми и по друг начин не е бил постижим за момента, ще бърша и локвичките. Все пак времето, през което ще се радвам на нещо красиво и хармонично за мен, е много повече от времето, което ще ми отнеме избърсването на 4 кв под.

# 732
  • София
😘😘😘Така е, така е... А, че много ме радва, така е, просто беше неочаквана изненада.

# 733
Тези ръчните, неравните, като показаните от Julian, обикновено се слагат на стени, не са за под. Повечето дори са гланцирани.

# 734
  • София
Аз няма да си показвам банята, че някой ще трябва да пие успокоителни после😂😂😂😂
Еее малко по-малко ръчни са... Т.е. не чак толкоз криви😅😁🤪

Общи условия

Активация на акаунт