Магията на изтока - тема 71

• 28 576
  • 725
  •   2
Отговори
# 180
  • MJF
Rikon Shiyou Yo / Let's Get Divorced
Все пак да го отчета. Изгледан още предишните дни но не ми идваше желание да го изкоментирам. Не че има и какво. Странно че не виждам да пише че е "по манга". Едно такова никакво. Поне хумора да бе на ниво но и това не би. Толкоз.

Socho Shihatsu no Sappukei изгледан.
Хареса ми това минисериалче. Изцяло. Определено. Свежо.
Ако трябва да го определя - псохологическа драма подходяща и за големи тийнове 16-19- годишните, стига да могат аналитично да го погледнат а това не важи за всички на тази възраст Wink
Пише че е по разкази. Добре пренаписано за малкия екран. Допадна ми и как бе поднесено от режисьора и сие. Anna Yamada ми допадна много как е подбрана за тази роля. Добре я предаде.  Виждам от биото, че съм я мяркала тук таме но не се сещам конкретен образ а сега ....запомнена.
То и една от целите на тези кратки форми/формати е да не се толкова анализират в писмен вид , колкото да се видят и почувстват. Затова и няма какво да напиша накратко. Или ще е ферман или ....по - лесно е да се изгледа и усети.
Та доволна от това заглавие , нямам забележки. Satisfied
Последните няколко пъти когато съм гледала такива мини-форми на японския фронт бяха май все инди-мини-бижута. Този път не е инди а психологическа драма. Браво.

# 181
Шош,радвам се,че ти хареса сериалчето. Да,понякога е трудно да пишеш за нещо без да издадеш част от сюжета,но ако го направиш се губи целия ефект.
Ако искаш пробвай и Parasite in Love,а ако тематиката ти харесва ти препоръчвам и тайландското (не е лакорн) You Are My Missing Piece . Ако ти се гледа тема за фобиите и проблемите в общуването, начина на живот и приемането от обществото.
ОК,тайското може да го пропуснеш,но японския филм си заслужава.

# 182
  • MJF
Ммммда, разгледах ги горните 2 заглавия. Отворих им табове. Но ще почакат като се "поосвободя/завърна". Сега вече нищо няма да започвам, че ще си забравя какво съм гледала ако не го изкоментирам BlushSmiley

# 183
След "зелената чушка" известно време не бях гледала нищо. Най-после започнах Coffee Ikaga Deshou. Тъкмо преди два дни се сдобих с чуден парфюм с аромат на кафе, съвсем тематично. Самият сериал на този етап много ми харесва, има и развлекателна част, и стойностни диалози, и загадка, която държи в напрежение и те кара да искаш да гледаш още.

# 184
Не е честно да не споменеш името на парфюма.
В колекцията си нямам кафе, имам един шоколад и един кока кола.

Coffee Ikaga Deshou Мисля,че Шоши скоро го гледa.
Аз си спомням,че много ми хареса,но помня и разочорованието от последните епизоди.

# 185
Веднага отговарям за парфюма - Theodoros Kalotinis Coffee Addict. Ако искаш, може да погледнеш в темата за парфюмите, в петък писах за него.

Колкото до сериала, и аз имам спомен, че имаше някакво разочарование от финала, когато четох коментари. Ще видим като стигна дотам, ще пиша.

# 186
  • MJF
Thinking как беше Coffee Ikaga Deshou ?! Първите 3 или 5 епизода бяха първоначално увод и после започна същината. Май първите 3 все пак. Шо не само че скоро го гледа но и го хареса и хвали Bowtie Мда.
За мен това е нарочно така с този увод. Имаше смисъл за общия ефект. Мда. Добра японска human drama.

Бел, значи го започна! Хем и тематично напълно с този парфюм, кой като тебе Smile
Coffee

# 187
Не си спомням точно колко бяха уводните епизоди,но началото беше кафе и съпътстваща история.Харесвам подобен формат, после стана вихрушка и се намеси миналото....
И корейският с кафето също харесах - Would You Like a Cup of Coffee
Това ако Бел иска още кафе, не само като напитка и част от парфюм.

# 188
The Real Has Come - Е30

Чинча пое към царството на Хадес. Нито им е за първи път на корейците, нито ще им е за последен, а в случая и изобщо не бях учудена, дори го очаквах. Дано поне Оли оживее до финал.
Главната бяла патица, която постоянно пита учудено "Какво?" и в огромната част от времето не знае къде се намира, вече дразни много. А каква модна корейска мизерия, леле, не е за говорене.
Хубаво е, че истината се разбра поне от свекъра. Остават 20 епизода до финал и развръзката лека-полека започна. Не знам кога малката кифла ще разбере чий брат е нейния любим Ромео. И там ще бъде голям шок. То пък бива ли да сте сватове, а да не познаваш брата на снаха си?!? Корейски глупости.

# 189
  • вятърничава
Шо,ще ни липсваш.Връщай се скоро!

Каквооо,Чинча пое към царството на Хадес?Стига бе!
Ами сега тя просто ще забременее от истинската любов и ще дойде точното бебе, ще може да наследи някоя акция от компанията.И всичко ще си дайде на мястото.

# 190
Незнам за какво говорите,но ми стана мъчно 😭
Ако не друго  🤔 Чинча може да си поиграе с Цербер.

Четох новина (от преди дни),че Нетфликс амбициозен инвестиционен план за Южна Корея.В следващите 4 години ще има инвистиции от 2,5 милиарда долара в корейски продукции.
Посочват като интересен факт,че 90% от зрителите на корейско романтично съдържание са международни и през последните четири години има шесткратен скок в гледаемостта на корейски сериали.
Най-гледаните корейски продукции са Squid Game,  All of Us Are Dead  и The Glory.Последното не съм го гледала.

# 191
"Squid Game, All of Us Are Dead и The Glory" наред с "корейско романтично съдържание"..... нещо никак не ми се връзват Joy. Но пък щом от Нетфликс са решили нека инвестират.

# 192
В All of Us Are Dead има някаква романтика, дори първа целувка има.Не е изцяло романтично,но сред зомби епидемията двама ученици откриват, че имат чувства един към друг. Примерно в Sweet Home и толкова нямаше.
В Squid Game  може да се подготвят за втория сезон.

# 193
CODE - Negai no Daisho / Код - Цената на желанията - епизод 1

Оригиналът е тайвански от 2016 г., но първи епизод на японския римейк, който започна в неделя, много ми хареса и ще проследя историята до финал.
След разочарованието Dr. Chocolate сега Кентаро Сакагучи се завръща в ролята на полицай. Има екшън, действие. Обичам да го гледам в такива роли. Героят му се казва Минато Ниномия. Ниномия-сан, харесва ми. Нино е един, но е Казунари и е от Араши.
Шота Сометани пък е в ролята на разследващ журналист, който очевидно ще помага на Кентаро в разкриването на истината.

Историята започна от Кентаро Сакагучи (детектив) и неговата приятелка, която също работи в полицията. При някакъв "инцидент" с асансьор тя беше убита, а малко преди това бе съобщила на Кентаро, че е бременна. Сега нашият човек е готов на всичко, за да отмъсти за приятелката си и нероденото си дете.
Играта започна с появата на едно странно приложение наречено CODE, което изпълнява желания. Добре заснета криминална мистерия.
Тецуджи Тамаяма е един от главните герои в тази история, но подозирам, че той ще е в ролята на големия лош вълк.
Мъжкият каст в този сериал е отличен в лицето на Кентаро Сакагучи, лудата глава Сометани, Тецуджи Тамаяма, Такахиро Миура, който отдавна не бях гледала, Шо Аояги, Марио Куроба, Теруноске Такезай (отново ще го гледам след Watashi no Oyome-kun).

Довечера започва и кучешкия сериал със Саири Ито, Кенто Накаджима и Шо Касамацу.
Летният японски сезон стартира.

Последна редакция: ср, 05 юли 2023, 08:31 от rossonera

# 194
  • вятърничава
Eха,звучи интересно и дано да успеем и ние да му се насладим!
Tuon, Чинча е
Скрит текст:
т.е. беше едно бебе в корема на майка си.Както ross поясни,а и ние гледаме в сериала The Real Deal Has Come! ,когато забременее корейското семейство, на бебето му измислят някакво име /прякор,нещо галено/ и си го наричат така до раждането.Като се роди официално вече го именуват както си му е редът. Та едната бременна двойка си измисли име Чинча (Real), а другата двойка си нарече своето на маслинките в коктейлите с които прекалиха вечерта в бара и се озоваха в хотелската стая и резултатът от тази бурна нощ е появата на бебето Оlive Cocktail

Общи условия

Активация на акаунт