Магията на изтока - тема 71

• 28 640
  • 725
  •   1
Отговори
# 345
  • MJF
Миналата седмица като разглеждах какво са качили в моя ресурс в моята пауза, го видях този китайски Хачико наличен.

# 346
Знаете,че много харесах The Box и се смях на Let’s have chicken for dinner tonight.
 Обаче тайландците имат песен,която възхвалява барбекюто:joy: протеина и храната като цяло Joy

Пускам я сега,защото трябва вече да сте обядвали Innocent

# 347
Шошулчо, гледай Grace no Rireki с няколко японски любимци и в любимия ти японски жанр. Видях, че са го качили и за теб.
Преводачката на английски е същата, която преведе и 0.5 no Otoko (превеждаше двата сериала едновременно).

# 348
  • MJF
Ок, редя го за гледане Рос. Голямо браво на преводачката , че се заема с такива заглавия. Мда Satisfied

# 349
Интересно ново превъплъщение за Рюхей. След ролята на добродушния Масахару в 0.5 no Otoko, сега ще е в ролята на млад мъж, който иска да отмъсти на един якудза. Екранизация по известнaта манга Kenshiro no Yoroshiku.

Not Others - епизоди 5 и 6

Намаля диващината на героинята на Чон Хье Джин и поне тази седмица епизодите бяха прилични, като за корейско. Добре, че е Суйонг, защото майката няма мозък и за пет гроша. Мисли (силно казано) и действа като тийнейджърка. Менталното ѝ развитие е спряло в момента, в който е забременяла в гимназията.

От 23 август Шиуан и Хе Ин на пътешествие в Шотландия. Ще се гледа.
Като им знам "перфектния" английски и на двамата, мога да си представя как ще се чувстват като им заговорят на шотландски келтски. Ще има mind exploding.

# 350
The Point Men
Скоро гледах Кандахар и много му се смях, но не бях гледала този филм и сега наистина съжалявам. 😭
Очаквах нещо като Escape from Mogadishu,който много харесах, но получих предсказуема, бавна и на моменти досадна заложническа драма.
Ако някой е решил да гледа, защото има Бини….да помисли пак, защото има повече политика, дипломация и телефонни разговори, а Бини е някъде там в покрайнините и е с брада. Пфу.
Това не е най-лошия филм, който съм гледала. Оценявам, че оползотворяват чудесно екзотичните кадри.

Сега съм решила да видя първо Hidden Blade преди Опенхаймер.

# 351
Escape from Mogadishu го помня като еманация на южнокорейската пропаганда с елементи на комичен драматизъм. Американска реплика.
Опенхаймер е пропиляни 17 лв. за мен на премиера и три изгубени часа от живота ми за поредния мрачен филм на Нолън, този път посветен на объркания вътрешния свят на един евреин, създал едно чудовище. Еврейчетата в Холивуд му се радват и ще бъде номиниран за Оскар.
А всъщност, за истинския американски шедьовър на това лято Sound of Freedom никой не говори. Нито за Джим Кавийзъл. Всички мълчат, но американците гледат и пълнят киносалоните. Обикновеният американец не е тъп и глупав като дементния си президент и може да оцени/ разбере истината за страната си колкото и ужасна да е тя.

Колко много истина и от обикновения кореец по улицата...

# 352
  • MJF
Grace no Rireki 1-2
Хубава колица таз "Грейс" Red Car . Рядко харесвам спортни коли но тази има чар. По NG дават една поредица  "Сервиз SOS" - нещо такова като име , не ми се рови сега за 100% точност. Та Грейс ме подсети за това предаване. Хем и със собственичаката си, в тв предаването преобладаващо собствениците имат сериозни здравословни проблеми.
Ще споделя мисловен път,  който протече при мен гледайки първите 2 серии. Покрай  0.5 no Otoko финално се сетих за няколко заглавия които ми доставят такова удовлетворение които съм гледала напоследък/ 2-3 г. Вчера прочитайки за Рюхей - пак. После започвайки Grace no Rireki и гледайки Такито Кеничи се сетих за Kotaki Kyodai to Shikuhakku (2020),   Furutachi Kanji и Haruka no Hikari (2021). В тази последователност. И промърморих как нямаше късмет това заглавие с превода на английски- много лош. Интересно дали някой след това е редактирал или превел наново.
Собственика на соба - ресторанта Ито  ме Mr. Green . Кикуо е интересна скица. Добре изтрезня милия Smiley

# 353
Любимият ми момент от 4-и епизод, когато тръгна да бяга. Ема застана на пътя му, Нанасе тръгна да го гони, а той бягаше ли бягаше, хаха. Беше принуден, за негово добро, да се изправи срещу проблема.

# 354
  • вятърничава
Толкова е сладурско:

Идва новата смяна.Джуно,Тек,внимавайте!Малкият бонбон е по-красив от вас!
Tuon,видя ли Тек?

# 355
  • MJF
Mда, Рос, туй беше един от ключовите моменти в рехабилитацията на Масахару.

Grace no Rireki 3-4
Изгледани неусетно.
Скрит текст:
В началото на 3-и се hahaha като видях на колко дълбоко бе хвърлен Кику да изтрезнява. А в 4-и се смях на подмятането на механика на Хонда към Кику , че е добре че не е закусвал предвид тест-драйва Mr. Green . Голямо разплащане настана с тоз там елемент с инициалите на механика Smiley.
Подобри му се малко настроението на Кику вече. Първоначалната фрустрация от това , че е държан "на тъмно" за много неща от покойната си съпруга вече отминава и идва ред на разбирането защо и как.
Грейс "ръмжи" добре, спортно. Smiley

# 356
И сега харесва ли ти Grace no Rireki или не? Какво ти напомня?

Ето ти петъчно една мегчу (бира) от господин Гу.

# 357
  • MJF
BeerSatisfied

Мда, точно като за мен е Car . А и от правилната страна е волана, да не се мъча. Wink
Много добре върви разказа. Неусетно.
Аз като харесам нещо трудно спирам преди да го изгледам. Та снощи "минах" и епизод 5.
Скрит текст:
Към края на епизода тримата на маса добре разнищиха семейните дела от гледна точка на замесените деца. Вкл. и човека на автостоп. Голямо пиене му друснаха.
Минако - сан в унисон със своята кола. Хем елегантна, хем дръзка и "пробивна". С чар.

На кой ми напомня Thinking ?! Сега не се сещам за нещо конкретно. В направление на тези които сме гледали, където човек чрез такова пътуване/измъквайки се от обичайното си русло, поставя себе си в по-друга ситуация и научава за себе си нови неща или по -скоро си припомня позабравени и дълбоко потиснати.
На теб на какво ти напомня?

# 358
  • вятърничава
Господин Гу е все така хубав и все с бутилка в ръка Joy
Каме и Киму.

# 359
Шо, не, аз не съм го гледала. Знаех, че ще ти хареса, само като прочетох резюмето и видях актьорите. Мислех, че ти напомня на някой друг японски сериал, защото спомена в предходния си пост за други заглавия.

Юзуру Ханю обяви преди малко, че е сключил брак, но не пояснява нищо. Японците са много изненадани от новината, аз също, защото не става ясно дали се е оженил или омъжил. За жена изобщо не се говори в изявлението му. Но пък в Япония гей-браковете не са признати официално от закона, така че жена ще е.

Общи условия

Активация на акаунт