Магията на изтока - тема 71

• 28 614
  • 725
  •   1
Отговори
# 480
2в1, не се отваря линка. Вероятно при мен е проблема.Ама аз и не мислех да го гледам.Стоя на летище и се забавлявам със социалните си медии. Снимката ми излезна във фийда на пинтерест и си казах,че е много петъчна.Колежката до мен коментира,че никога не си е представяла принца с черен кон,но одобрява.

# 481
Tuon, към Спирита е линка. Не знам защо не можеш да го отвориш, при мен си е о.к.

Приятна нова песен на Кьонг Су от ЕХО
D.O. - I Do

# 482
  • MJF
Я да ви разхладя и тук с кратката на  моя японски нелюбимец Юма Кагияма
Иначе изгледах френския филм дето уж вдъхновение на корейския My Worst Neighbor. Еми то и френския не мога да похваля, та така.

Последна редакция: сб, 09 сеп 2023, 20:44 от Шошулчо

# 483
Чинчата приключи. Ред сълзи и сополи, ред поклони, прошка- дадена, прошка-приета.... и продължаваме като едно голямо корейско семейство... the end. Да застъпват следващите фемилита начело с Юи и Live Your Own Life.

Хрониките 2 започнаха в събота, но изненадващо преводът още го няма никакъв. Е, автоматичен има и на английски, и на руски, но не ми е чак толкова спешно, че да не изчакам по-сносен.

# 484
Хрониките нямат превод,защото официалнато международно излъчване ще е на 16(или 18,не помня точно) септември и никой не му се занимава да прави субтитри,вероятно.

# 485
Ясно, Tuon Hands V. Честно казано не съм се интересувала и не съм ровила за инфо, ама и не ми е драма. Най-вероятно дори ще изчакам бг превода и тогава ще го гледам.

# 486
  • MJF
Ммм , значи ви свърши тоз епос Чинча. И колко Чинчи имаше на финала? Smile . По едно време май се намножиха.
Към момента не ми се гледат сериали въобще. Нямам никаква идея защо така. Thinking

# 487
2в1, то и аз не знаех, но снощи реших, че искам да видя епизода и разбрах. Ще го дават по Дисни+.

В крайна сметка гледах Five Feet Apart и много ми хареса. Страхотен е. Много топъл филм. С медицинска тематика, но въпреки това много ми хареса. Та....ако може или не сте го гледали...го виж те. Препоръчвам.

# 488
  • MJF
Invisible (2023) изгледан.
Да не ми се обижда човека - филм но не го разбрах. Седнах да гледам този филм без никакво предварително упътване и идея, прясно качен на ресурса ми, то и на горния сайт няма резюме, посочен жанр и толкоз.
Скрит текст:
След първата трета на филма започна втора част и се рекох "ок, значи от този род филми". Започна втора част но в нея се намесиха герои от първата, та пак на нов глас си рекох "аха, ок значи и от този род е филма, да видим как ще се навържат героите и каква е финалната идея". Наближи края на филма и започна трета част и ....там ме загуби автора. До токлоз че я превъртях набързо до края.
Отделно можеше да ми спестят 2 момента.
1. Тоалетен хумор във втората част. Може да беше малка доза по корейските стандарти, но мен и толкоз вече ме дразни.
2. "Знаменития" камион/бетоновоз или какъвто там на скорост.....сещате се , че това и във финалната трета част.
Та така , не го разбрах този филм.

# 489
  • вятърничава
Phases of the Moon (2022) не си спомням дали някой тук е разказвал за него или аз съм го намерила покрай Рен Мегуро.Е,той не е черешката на тортата в този филм, той е една от многото черешки с прекрасната си усмивка.Много любими и добри актьори, типични персонажи за японски филм,сценарий,който се разгръща малко по малко.Трудно е да разкажа без да разваля удоволствието от гледането. Тъжна история за загубата на най-близките,за любовта и щастието,които оценяваме,когато ги загубим. За хората, които са предопределени един за друг,случайно или предначертано е всичко, какво се случва след смъртта. Ако някой го е гледал може да поумуваме по него.
Чинчата го зарязах до към 42 епизод.Временно.Надявам се да намеря сили,при все,че знам края и да догледам таз сополива драма Misc Baby Bottle
 Wear Crown King the Land довърших, като цяло ми хареса,защото нямах очаквания за нещо повече от кадри с Джуно и продуктово позициониране.Много прекалиха с него в последния епизод, като за последно. Хареса ми сцената с майката в предпоследния еп.
И много се смях на Безотказна система как да заплениш завинаги сърцето на любимата и да построиш с нея близки отношения на Индира.Чак изгледах част от сериала,докато пътувах.На бърза скорост и без превод.Не ми беше нужен, от резюмето и вече бях наясно със сюжета.

# 490
  • MJF
Ей на , заредих го Phases of the Moon за гледане. Ще го разнищим.

# 491
bb6,Pending train ме убеди да го видя (и не съжалявам),но тук ще пасувам.Не е моето,но пък Шош се съгласи.

Аз пак със сладката бяла котка. Толкова искам да я намачкам. 🐱
Скрит текст:

# 492
  • вятърничава
Добре, чакам Hands Plus1
Гледах еп. 1 на Hayabusa Shobodan (2023), интересна общност в малък град, пожарникари доброволци, Томоя, хубава природа и крими елемент. Изглежда интересен.

Много е сладка котката. Не е ли време да си вземеш домашен любимец - коте? Какво име ще му дадеш Thinking

# 493
Никога няма да имам котка или куче. Въобще нещо с козина,защото имам алергия. Обаче имам риби.

Ако трябва да избирам име ще е ...незнам. Червената ми бета се казва Каролина Рийпър.Да,кръстена е на лютата чушка.
Ако сега трябва да я именувам котката ще е Маел или Блекинге. Зависи дали искам на артист или на шведска провинция Joy
Никакво разнообразие на имена при мен.

# 494
  • MJF
Е поне имам представа как изглеждат бетите - имам предвид рибите.

Phases of the Moon
Мда. Интересен филм.
Предвид сюжета можеше да е толкова заплетено поднесено , че зрител като мен съвсем да се оплете и ....А тук бях наясно какво става горе - долу през цялото време. Това е постижение , така че хваля творческия екип за това.
Във връзка с това сега се чудя Tuon защо снощи отказа  филма. Имам предвид , че с уговорка,  в жанр може да добавим ф , мда. Сега прегледах шестващите резюмета. Еми трудно е да се напише адекватно такова за този филм, без както каза и bb6  "без да разваля удоволствието от гледането". И аз няма да го правя. Затова скритото е само за гледалите вече филма Stop Crossing Arms
Скрит текст:
bb6, много добре си написала синтеза в 2 изречения на този сюжет. Аз почти няма какво да добавя към това Satisfied Интересно заснета тема за реинкарнациите. До самия край. Аз даже завърших филма с ведра усмивка. Имам предвид нашия главен герой в колата с дамата и детето ѝ , която се грижи за възрастната дама. Приказките и жеста на момиченцето с препратки към такива от Kozue Osanai .
А иначе хваля и творческия екип и каста. В последния гъмжи от познати и харесвани от мен "муцуни". Драго ми беше да ги видя, защото по преводни-качвани и какви ли не други причини отдавна не са се вясвали на екрана ми - Yo Oizumi и Sairi Itoh особено а нататък да не изброявам.
Разгледах автора на романа по който е сценария - Shogo Sato. Май не са ми попадали в полезрението до сега и другите му екранизации, ще разровя за наличности. Съмнява ме само този Every Trick In The Book - Thinking струва ми се че е споменаван тук от компанията ни, постера май не го виждам за първи път.
Въобще доволна от Phases of the Moon
bb6, мерси че обърна внимание Hug
Да добавя , че си забравих горе. Филма финално ме подсети за Departures. Като естетика, начин на поднасяне на такива тематики.[hr
Хехе , сега загледах и сценариста - Hiroshi Hashimoto
And, the Baton Was Passed и A Banana? At This Time of Night? от по-скорошните му работи. Във   Phases of the Moon Оизуми и Танака събрани на куп. Smile

Последна редакция: ср, 13 сеп 2023, 09:59 от Шошулчо

Общи условия

Активация на акаунт