Магията на изтока - тема 71

• 28 633
  • 725
  •   1
Отговори
# 405
  • MJF
Хм, като каза Ча Чи  Су. Сетих се, че преди моя скорошен таймаут бях почнала Highway Family. Обаче нещо не ми понесе. Не помня до коя минута съм стигнала. Оставила съм си го за доглеждане някой път когато съм явно в друго настроение.
Скрит текст:
Гледах семеен дует , който има цели 2 деца и живеят едва ли не като номади, по корейските пътища. Просене, лъжене и от този род.

# 406
Новата песен на YU

# 407
Японците отново ще изхвърлят поредната доза радиоактивни води от Фукушима в океана, че се сетих....

Шо, нали щеше да гледаш след мен The Days? Какво направи?

Корейците, руснаците и китайците са им сърдити. С право, но ония си правят какво си искат и остават безнаказани, нали са 52-ия американски щат (Канада е 51-ия, Корея 53-ия, Тайван 54-ия и останалите по веригата). Чернобил е нищо сравнен с отровата от Фукушима, която се носи из целия световен океан.

# 408
  • MJF
Да бе, имам отворен таб за The Days , добре че ме подсещаш, трябва да стигна и до него,  мда.

По темата за водите и сие имам коментар но ще си го спестя сега , че и без това съм  в афект. Но иначе нека ходят туристи и се тъпчат с морски подукти , мда. Туй не от вчера де.  Всеки да си носи главата на раменете.

Смятам да се пробвам после като се стъмни да позяпам небето и току виж съм видяла нещо от метеоритния поток тази нощ над нас. За успокоение.

# 409
Пречистили били водата от Фукушима и тя била "напълно" безопасна. Глупости на килограм. Като е безопасна да вземат да си поливат сакурите в центъра на Токио с нея или да си я бутилират. Хипократи.

Да се смееш ли, да плачеш ли...
Чинча се оказа истинско правнуче на бабет. Ох, Света Дево от Гуадалупе, някой да отстреля сценариста - Ким Джун Ха внук на баба от "ягодката".
Кифлата и брата най-после разбраха, че са сватове. Започна финалната драма и с тях. Остават осем епизода до финала и стана такъв мехур, че.... айййш.

И нещо от вечно младият, който на 10 ноември ще навърши 46 години.

# 410
  • MJF
А кой всъщност е тоз Ким Джун Ха? Аз следя задочно гледането ви с bb6  на тоз сериал ама сега без повече подробности не се сещам къде е той в цялата таз knit

# 411
На полувремето съм на Челси - Ливърпул и разсеяно слушам анализа на Нойзи, та да ти отговоря.
Ким Джун Ха е истинския баща на Чинча, бебето.

# 412
  • вятърничава

Челси - Нойзи - Чинча. Ох, не мога....
Всичко отиде по ягодите 🤣😂🤣

Ех, ross, заради теб изгледах 3 епизода на Чинча.
Айгуу, всички снахи и свекърви се прегърнаха и си простиха, след всички грозни думи, които си казаха. Всички станаха добри. Пакетното придвижване на това семейство много ми е смешно, всички заедно от единия дом в другия, после в бункера на мама.
Еп. 42 все още няма превод, в трепетно очакване съм на сагата на бабата.

Последна редакция: пн, 14 авг 2023, 01:07 от bb6

# 413
Нямам представа защо youtube ми предлага подобни неща,но вероятно, защото гледах твърде много клипчета свързани с Виетнам и Хошимин (града,не президента).
Може на някой да му е интересно.

# 414
  • MJF
Хм, може да се каже че съм на виетнамска вълна напоследък та ще ги погледна тези приложения на папая от любопитство. Първо скоро, в моя таймаут , имах пряки впечатления от немски виетнамец, а тези дни в компания слушах спомени/впечатления от виетнамските студенти и не само  едно време у нас.

Аз изгледах Fix You Bowtie
С интерес и финално доволство. На кор-фронта не помня  да съм гледала тематиката от It's Ok, This is Love насам. Макар че сега нещо смътно ме гложди че съм гледала все пак и нещо друго за този период Thinking но не се сещам какво. Както и да е .
Макар че по - скоро маркираха и не много да довършваха , или по -точно казано казусите и аспектите не бяха дадени в стил "разказ с продължение", аз съм доволна. Беше достатъчно като за сериал. За повече на който му е интересно търси документалистика. Та нямам забележки. Дори финалната сцена ми допадна като замисъл.

Сега проверих творческия екип . От този режисьор съм гледала - Brain и Matrimonial Chaos - последния помня че достатъчно го хвалих тук, а Брейн гледан много отдавна го помня с неутрално добро, така да го кажа. Smile
Но сценариста ми е непознат Thinking

Героите са интересни и на място, хем достатъчно на брой. Стила на разказа бе такъв че не се изпадаше в някакви излишни драми и локуми и туй си е постижение за кор-фронта , та така , затова и хваля.
Нямам забележки към тази продукция. Satisfied

# 415
  • MJF
The Days започнат. 1-2 изгледани и началото на 3-и епизод.
Не се гледа лесно от моя милост. По 3 причини.
1. Знам какво става, какво ще се случи и сие.
2. Раздразват ме количеството кадри където нищо не се случва, снимат се лица/физиономии.
3. Голяма тъмница.
Затова и леко превъртам в такива моменти с мишока.
Да видим нататък как ще "просветне".

# 416
  • вятърничава
Да видим нататък как ще "просветне".
Не ми се вярва.

# 417

Какво очакваше - да има ток и да е "светло" след удара на цунамито и неработещите 4 реактора + аварийния дизелов генератор на електроцентралата?
Пресъздават събитията от 11 март 2011 г. и последвалите опити за откриване на причината, поради която е отказал аварийния генератор. Тъмно е, защото няма ток.

Not Others - епизод 10

Корейска семейна мелодрама. Това е точния жанр на това безумие. Поредната мехурка-смехурка с пълен набор от всички корейски клишета, на които са способни. Борим се сега за живота на маман. Сериалът трябва да се казва Омоним/ Омма.
Първите шест епизода бяха горе-долу добре и след тях - корейско пропадане в обичайната мелодраматична рамка.
Героят на Пак Сонг Хун се оказа изключително скучен и предвидим.
Ще прегледам другата седмица последните два епизода, но няма да запомня с нищо този сериал.

Последна редакция: ср, 16 авг 2023, 07:41 от rossonera

# 418
  • MJF
Догледах си епизод 3 на The Days.
Имам предвид тъмницата на продукцията , на моя екран е толкоз тъмно че нищо не виждам. Има си начини хем да е тъмно , хем зрителя да вижда нещо.
Гледам под лупа кой , какво и що от цялата администрация върши, приказва и прави физиономии разни.

Not Others 9 набързо го прегледах, за началото му изобщо не бях подготвени - това там с лелята и майката. Tired
Щом съм пак аз Bowtie , да си допиша, преживайки блаженно сладки от готварския Satisfied
Тез от Not Others от къде тръгнаха и къде стигнаха Tired . Като сме го почнали ще го догледаме, но не очаквах все пак да "завият и застинат" с родите и сие. При толкоз други полета/герои за разказ. Язък за потенциала.Добре че свършва. Прегледах и 10-и.

Последна редакция: ср, 16 авг 2023, 10:17 от Шошулчо

# 419
Ейта в романтична комедия от 10 октомври по Fuji TV заедно с Рихо Йошиока. Той ще е полицай, който идва от бъдещето, за да предотврати нелегалните пътешественици във времето, ох, майко...
С лакирани нокти, не ми се мисли каква дивотия ще е. Японците го удариха на комерс последните години, а уж го играеха по-скромно, поне откъм сериали в национален японски ефир.

Скрит текст:

Гледам днес вече излезе първи постер на новата мехурка, която ще стартира след финала на The Real Has Come -  Hyo Shim’s Independent Life.
Главната героиня (Юи) ще се справя някак с пиявиците (нейно семейство).
Като го гледам този постер във френски стил ала Йожен Дьолакроа и "Свободата води народа на барикадите", ми идва да си поплача. И тази ще се бори с корейските консерви и ще страда, докато е влюбена в поредния богат, красив, добър, внимателен и винаги готов да помогне корейски богаташ (в ролята Ха Джун).

Последна редакция: ср, 16 авг 2023, 16:22 от rossonera

Общи условия

Активация на акаунт