Магията на изтока - тема 71

• 28 625
  • 725
  •   1
Отговори
# 420
Финал за Durian's Affair и Heartbeat.
Ушатият Зъбчо беше толкова влюбен, че...
Скрит текст:
се жертва за любимата.
Аферата беше малко странен сериал. Много объркани кармични връзки, без да броим влюбената в свекърва си снаха. Свекървата, която беше на 70г., но изглеждаше като набор на снахите си (поне открито си признаваше, че видът ѝ е благодарение на пластичните хирурзи)
Скрит текст:
взе, че се влюби и омъжи за 30 години по-младия от нея брат на снаха си.И тъкмо се наслаждаваше на новата си любов, той взе, че се топна в езерото по времето на затъмнението и изчезна, а тя изперка.
Ду Ри Ан
Скрит текст:
се върна в миналото, но снаха ѝ остана в настоящето, стана актриса и се омъжи за двойникът на мъжа си от миналото. Така, де, събраха ги и в новия им живот.

# 421
Скоро научих, че ако върколак ухапе вампир, последния ще умре в рамките на 3 дни. В този ред на мисли….

Скрит текст:
Върколак ли ухапа Зъбчо?

# 422
Тц, нямаше върколаци Joy.

Скрит текст:
Зъбчо искаше да става човек, че да изпита истинска любов, от която ти се разтупква сърцето. И по този повод трябваше да лежи 100 години в един специален ковчег от акациево дърво или нещо подобно, което не е много полезно за вампирите. Но една кака отвори ковчега на 99 ден и не само, че му провали плановете и той стана нещо като полувампир-получовек, ами и го ухапа. От тогава всеки път, когато тя беше в опасност мястото на ухапаното го болеше зверски. А, за да оцелее тряваше да изсмуче всичката ѝ кръв, но той взе, че се влюби в нея и реши да пропусне упражнението.

# 423
Видях първи епизод и си помислих,че

Скрит текст:
тя ще се окаже върколак с оглед как му гризна вратлето. Ако не тя, поне черната котка можеше да мине за върко…котколак.

Обаче разбирам какво е да вложиш много в ромком и да получиш това за финал. Корейците да не се връщат към старите дни на сълзи?

# 424
А, чак толкова сълзи нямаше Mr. Green. Зъбчо ѝ остави къща за гости и куфар злато Joy, а и даде инструкции на другия обожател на главната да се грижи за нея.
Освен това на финалния кадър
Скрит текст:
отново го видяхме, ама дали е истински или главната си го представяше беше оставено на въображението на зрителя newsm47.

# 425
  • MJF
The Days 4-5 изгледани. В 4-и споменаха Tokaimura nuclear accidents и погледнах за какво иде реч.
Продължава да ме дразни този похват на снимачите с кадри на физиономии и нищо не се случва. Това намалява стойността на продукцията за мен. Останалото е на ниво. Реалистично. С всички конкретни и конюнктюрни нюанси.

# 426
  • вятърничава
Ейта поне няма да го развеждат този път, надявам се.В бъдещето дали има разводи Thinking

Да очакваме ли Зъбчо със сезон 2?

# 427
Може да се прероди в зъболекар ScreamSmiling ImpJoy

# 428
  • вятърничава
Може да се прероди в зъболекар ScreamSmiling ImpJoy
Joy
Скрит текст:
Извинявам се за спама, но помните ли детското филмче "Приказки под шипковия храст" за две зайчета - Зъбчо и Ушко. Това си е точно Тек вампир.

# 429
Не съм го гледала.
Обаче, наистина харесвам едно корейско фентъзи, в което освен всичко друго има и вампир. В донякъде положителна роля.Херцог Фредо се казва и има светлосива коса и лилави очи. Освен това е описан като силен, богат и може да се превръща в красива черна птица. И въпреки, че повечето герои в романа не са корейци, но аз не спирам да си преставам Тек като вампира. Blush

# 430
  • MJF
Smiley
Зъбчо и Ушко големи мои любимци.
Скрит текст:
По едно време си го намерих онлайн в оригинал. И колко неприятно бях изненадана. Аз го помня с озвучаването на български. Повече от сполуливо. И въобще не възприех оригиналното озвучаване. Жалко че не го намирам с българското.
Много готини чехословашки анимации по "Лека нощ деца" помня. И за Боб и Бобек - пак зайци Smiley. И за Къртичко, Зайчето с карираните уши, ....Мда Satisfied

Снощи видях и 6-и епизод на The Days. Що пушилка , що радиация ....чак ми замириса през екрана. Едни работят с цената на живота си , други гледат, трети коментират, четвърти страдат, .....

# 431
Хубава четвъртък вечер с двамата, но сериалите им не струват.

При Ин Сонг нещата са ясни - ще си лети цял сериал, но при Хе Джин, в The Killing Vote, положението стана безнадеждно - взеха, че го взривиха, а той ще възкръсне като феникс от пепелта още другия четвъртък.
Ясно ми е, че гледам екранизиран уебкомикс изпълнен с насилие, но все пак дори в това, което се показва трябва да има някаква логика. Главната уж е полицайка, а е като анимационна героиня. Смехурана. Пародия на жена полицай.
Да е само това, че с мед да ги намажеш, но не. Копаят си криминалното дъно с евтини екшън изпълнения, които Хорейшо Кейн преподаваше преди 20 години в Маями.
Иначе рекламират новата Киа К5, която са дали на Хе Джин, за да е супер-дупер опасен полицай. Рекламират се и телефони, парцали, но стойност тази продукция няма. Някакъв евтин екшън, в който преследваме човек, който иска сам да раздава справедливост и да наказва виновните, след като правосъдната корейска система не го прави. Хората трябва да решат - да живее или да умре, а психопатът изпълнява техните желания.
А, и хубаво ще е да превеждат точно какво се казва. Хонг Гил Донг можеха да го преведат на английски и да обяснят, а не да пишат Робин Худ, защото Хе Джин не каза това.

Последна редакция: пт, 18 авг 2023, 06:25 от rossonera

# 432
Fullmetal Alchemist 2 и 3
Все още съм изненадана, че са платили на истински артисти за тези филми или са отвлекли семействата им и са ги принудили да участват в това.
Имам спомен, че много се смях на първата част, но това е пълно емоционално мъчение и прекарах половината от времето с ръка, покриваща лицето ми, надявайки се никой да не влезе в стаята докато гледам нещо толкова лошо.
Обвинявам фенщината си.
Наистина доброто е, че визуално се придържат към анимето, но при толкова стабилна основа да направят това със сюжета е кощунство.

# 433
  • MJF
The Days изгледан Bowtie
Какво да кажа за тази продукция?! Thinking
50/50 ми е мнението.
2 неща ми куцаха, едното в последния 8 -и епизод за "радост" на творческия екип, с което оценката.....
В същото време имаше конкретни неща които ми бяха интересни и затова и догледах това заглавие.
Сега малко по-конкретно в скрито .
Скрит текст:
Нещата които не ми харесаха :
1. Снимането с тези застинали моменти за които мърморех през цялото време докато коментирах назад. А на фона на това загубено екранно време форсирания 8-и епизод.
2. В последния епизод 2 неща в сценария особено накърниха нивото.
Първото е как бе даден министър-прецедателя с целия му английски. Кулминацията бе онзи последен разговор с американската администрация и хленча да не отзовават граджаните си от такъв обширен периметър. Само дето не дадоха да ревне министър-прецедателя. Разрових да видя кой е бил той - Naoto Kan .
Зачетох се отделно кой от коя партия , защото тези конюнктюрни моменти ми бяха най- интересни в първите 7 епизода.
Второто е финалния речетатив- гласа зад кадър към края със своя текст.
Нещата който ми бяха интересни:
Цялата динамика в комуникацията държавна администрация, въпросната частна компания собственост на АЕЦ-а и отговорника на място. На място един човек комуникара. А в останалите ......бол. Позната картинка. Но интересното  ми бе спецификата в комуникациите на японски терен. Хареса ми, че в пребладаваща си част това беше и акцента на този сериал.
Та ако не бяха нещата , които силно ме подразниха , продукцията щеше да е по-добра.

Дописвам нещо дето забравих. В 8-и епизод  ми хареса как в прав текст се даде колко минимум трябва при такъв мащаб да се обезлюди район около случката. В случая прекъсване на сухоземната връзка м/у Хокайдо и западна Япония. И как това реално не е изпълнено.

Последна редакция: пт, 18 авг 2023, 10:33 от Шошулчо

# 434
Dr. Romantic 3
Доволна съм. Отново добър сезон. Не е често срещано, но в случая им се е получило и трите сезона да са на ниво. С последния кадър оставиха вратичка и за следващ сезон, но в същото време историята си е съвсем завършена. Д-р Ким видя мечтата си осъществена. Събра екип от отдадени на професията си талантливи лекари и сестри, които работеха като един отбор независимо от различията си. Научи ги да преодоляват егото си и да мислят не за себе си, а за доброто на пациентите и на обществото. Успя да предаде най-доброто от себе си на следващото поколение. Имаше доста натуралистични сцени в медицинската част, но не беше забравена и човешката страна на нещата, както и романтиката.

My Lovely Liar
Не знам защо, но ми се струва, че шефът на агенцията има някакво участие в случката от миналото, заради която главният е обвинен в убийство.
Ако не друго, поне двамата главни стоят много добре един до друг.

My Dearest
Навсякъде по форумите го наричат "Отнесени от вихъра по корейски". В доста сериали действието се е развивало в този период - Илджиме, Ловци на роби, Нокду, Мускетарите....Ще видим тук какво ще покажат. За сега се наслаждавам на игричките между Рет и Скарлет Wink.

Behind Your Touch
Още след първия епизод имаше недоволство от зрителите, че "дарбата" на главната е представена по неподходящ начин. Вече се завъртя историята, а и Хан Джи Мин и И Мин Ки си заслужават да им се даде шанс.

Cold Blooded Intern
Ра Ми Ран и Ом Джи Уон една срещу друга. Едната заложила на семейството и децата, но завърнала се на работа след 7 годишно отсъствие. Другата избрала да гради кариера.

Общи условия

Активация на акаунт